Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Jsi normalni…a ja bych neco rekla…ma dat diteti plinu, kdyz jdou na navstevu…my nechavame nakup nove sedacky az na dobu, kdy mala bude bez plen ![]()
Myslim, ze jsi uplne normalni
taky by mi to vadilo. Mam dvojcata 23m a stalw v plenach. Posazuji, jeden uz chape, druhy ne. Nenapadlo by me jit bez plen
Chodila jsem na návštěvy z nočníkem a posazovala každou půlhodinku. Dítě se nikde nepočuralo. Ano, je to normální taky mi to vadilo.
Jsi normální, malý je dva a čtvrt, je bez plen i na noc, ale na návštěvy a do různých koutků dávám natahovačku - právě kvůli tomuhle..
Mě by to teda taky vadilo a hodně! Požádala bych kamarádku, ať dá prckovi plenu. Ale chápu zase, že se nechce vzdát svých zásad. Tak bychom návštěvy odložily na dobu, kdy bude malý „100%“ nebo se scházely venku, u ní, na neutrální půdě. Ale rozhodně bych jí řekla, co mi vadí a proč. Pokud je to fajn holka, kompromis najdete.
Doma ani venku plenu neměl, jenom, když jsme jeli autem nebo MHD a i na té návštěvě. Občas se nějaká nehoda stane i dítěti, co už je třeba pár měsíců bez plen, to člověk neovlivní.
Tak pod to dítě kamarádky dávejte nějakou podložku, kdyby se náhodou počůralo. Jestli máš kožený nebo koženkový gauč, tak bych to neřešila vůbec, to se otře hadrem.
Rozhodně by mi vadilo, kdyby nám návštěvy čůrali na gauč ![]()
A stejně tak by mi vadilo, kdyby moje dítě čůralo po gauči na návštěvách.
S odplenkováním to u nás bylo tak, že Ondra dlouho nechtěl o nočníku slyšet a najednou se odplenkoval téměř ze dne na den bez nehod (bylo mu teda už dva a čtvrt
). Ale kdybych věděla, že si neřekne a nakonec čůrá kdekoli, nechodila bych s ním po návštěvách. A taky bych si nezvala návštěvu, pokud bych věděla, že to mají takto. Radši bychom se scházeli venku ![]()
Vážně potřebuješ ujištění, jestli si normální? I kdyby to někomu nevadilo, důležité přece je, že to vadí tobě, takže kamarádce říct, že ti to nepřijde ok. Trochu asertivity
A ano, mě by to teda vadilo a dítě by to mohlo udělat jen jednou a už bych se ozvala. ![]()
Mě by to vadilo hodně. Poprvé bych asi přimhouřila oko, je to malé dítě, ale napodruhé bych dala kamarádce proplatit náklady za vyčištění sedačky a smírně jí vysvětlila, že tudy cesta nepovede. Dítě se kontrolovat očividně ještě neumí, takže aspoň na návštěvu by plenku dát měla. Jestli je zásadová, tak ať radši sedí doma a nechodí na návštěvy. ![]()
Mně by zajímala kamarádky reakce.. jako mně se tohle stát, tak prostě nevim.. radši přijdte ke mne.. posazovala bych.. ale zase nejsem matka, tak se mi to možná snadno říka..
Tak jednou se stane, ale jestliže se tomu nesnažila podruhé předejít
Vadilo by mi to a hodně. Buďto ať si pořídí pod dítko savou podložku a nebo ty tréninkové kalhotky. Já mám dítě starší a stejně se kolikrát zapomene, tak tu plínku nosí preventivně, když nejsme doma. Nedovedu si představit, že by takhle někde na návštěvách počůrával sedačky.
Ahoj všem, zajímalo by mě jak ste řešili v době návštěv třeba to aby vaše odplenkované dítě někde něco nepočůralo. Mám dítě 2r stále na plenách, protože vím jistě, že by mi několikrát denně pročůralo třeba gauč nebo postele v ložnici kde si hraje apod. takže radši čekám, posazuji na nočník ale jinak tu plenu má. Mě to prostě vadí mít doma všechno počůraný. A na druhou stranu kamarádka má dítě 2,5r které od nějakých 20 měsíců plínu nemá ale nehody samozřejmě ano. Už po druhé se mi stalo, že mi takhle počůrali gauč( byli tu zatim jen dvakrát, sme po stěhovaní do nového..). Ona s nim přijde na navštěvu, pořád se ho ptá jestli nechce čůrat, dite ji odpovi ne a tim to hasne…pak to zkončí u nás na gauči. je mi to trapné ale važně mi to vadí. Jak ste to dělali vy? Dávali ste třeba na návštěvu plenu, nebo v této době učení radši nikam moc nechodili? Sem normální, že mi to vadí://? Děkuju za reakce:)