Návštěvy spolubydlícího

192
20.11.14 13:01

Návštěvy spolubydlícího

Zajímalo by mne, jestli má někdo podobnou zkušenost, případně jak by situaci řešil. Bydlím s kamarádkou v jednom bytě s klukem, každý máme svůj pokoj. Onen spolubydlící je nekonfliktní, až na maličkosti proti němu vůbec nic nemám. Jenže poslední dobou mi dělají starosti jeho návštěvy. Zkrátka si vodí domů holky. O tom, že poslouchám jisté zvuky od rána do noci pomlčím, horší je, že si sem vodí spíše sociální typy, když to řeknu ošklivě. Mladší holky, naivní a podle mě i blbé. Drtivou většinu jsem viděla a bylo mi jich líto…Domnívám se, že je u sebe nechá na pár dní bydlet, dostanou najíst atd a za odměnu s ním spí. Ale to je jeho věc. Spíše mě trápí to, že jsem jednou jedné takové půjčila žehličku. Od té doby jsem ji neviděla. Holka zmizela i s věcí. Spolubydlící se omlouval a koupil mi novou. Jenže od té doby mi prostě ty návštěvy vadí. Holky se sprchují v naší koupelně, používají moje nádobí-ok, to bych přežila. Ale jedna třeba ve 3 ráno začne vařit a rozsvítí po celém bytě. V životě bych si u někoho na návštěvě nic takového nedovolila. Ony se nestydí. Dokonce mi přesouvají věci, jak se jim zlíbí. Cizí holky. Nevím, jestli si zamykat pokoj, protože v našem bytě jsou prostě cizí lidí. Spolubydlící je tady třeba nechá o samotě… řešili jste někdo něco podobného? Opravdu nevím, co s tím dělat. Na jednu stranu chápu, že nechce být asi sám, na druhou si o tom myslím svoje, ale byla by aspoň z jeho strany slušnost ty holky upozornit ne? Nejvíc mě roztřískala jedna, která začala ječet, že tady je bordel a že JÁ neuklízím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5593
20.11.14 13:06

Ano, pokoj bych si zamykala, spolubydlicimu bych řekla, co se mi nelíbí a stanovila si hranice. Sprchove gely apod.bych si nechávala v pokoji a vždy si to tam vzala jen když bych se šla sprchovat a pak si to zase vzala zpátky. Nic víc dělat asi nemůžeš, než jen to, ze si promluvis se spolubydlícím a jasne si reknete, co Ti vadí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
20.11.14 13:07

@katharina25
Pro příště - lepší výběr spolubydlících. Pokud budeš bydlet s cizími lidmi, musíš počítat s tím, že ti jejich zvyky nemusí být po chuti :nevim: Nebo si jasně stanovit hranice a nějaký „řád“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
20.11.14 13:08

@NaimaCloudy Ono to právě začalo nedávno. Bydlíme tam už přes rok a dříve měl holku a vše bylo perfektní. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
20.11.14 13:09

Galeje spolubydleni…my meli sepsana pravidla, kdyz se nekdo nastehoval, dpstal je do ruky, pravidla pro navstevy jsme meli upravena. Navzajem jsme si oznamovali, kdo a kdy si koho privede. Pokusila bych se domluvit na necem podobnem. Jinak se vsemi spolubydlicimi jsme vychazeli vzdy dobre, nicmene pokoje jsne si automaticky zamykali, nikomu to divne nepripadalo. Co se nadobi tyka - cast jsme meli spolecnou, sve nadobi jsme meli kazde ve sve policce ve spajzu.
Ze se mi cizi zablesene holky sprchuji v koupelne a chodi na nas cisty zachod, to by mi taky vadilo :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
20.11.14 13:15

@katharina25
chápu, je to těžký, ale buď se budou dodržovat pravidla, nebo půjdete každý svojí cestou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16267
20.11.14 13:22

Taky jsme měli pravidla. Jakmile byla návštěva na více jak jednu noc, hlásilo se dopředu, když to bylo na více jak týden, podílel se ten člověk vyšší částkou na poplatcích. Návštěva se nechávala sama doma jen se souhlasem ostatních, pokoje se zamykaly. Hezčí nádobí měl každý svoje a půjčovalo se jen po dohodě (zkušenost s teflonovou pánví zničenou drátěnkou), prací prášek a hygiena každý svoje, společně se kupoval jen toaleťák a jar. V lednici každý svůj prostor, nádobí se myje ten samý den, kdy se našpiní, noční klid platí stejně jako kdekoliv jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
20.11.14 13:22

Tady je opravdu potřeba stanovit si pravidla - vychytat čas, kdy budete vy tři sami doma a sednout si a probrat to. Navíc, pokud tam spolubydlící má neustále nějakou slečnu, není ani fér, abyste platili zálohy na energie rovním dílem na třetiny… Pokud slečna v noci rozsvítí v celém bytě, nebo nadává na bordel, tak důrazně upozornit, že je pouze na návštěvě a ať se podle toho chová :nevim: nemám moc pochopení pro takové chování. Půl roku jsem bydlela se dvěma klukama - výborně jsme si vycházeli - co se nelíbilo, to jsme si slušně řekli a vyšli si vstříc. Já vždy pár dnů dopředu hlásila, že za mnou na víkend přijede přítel a on pak na oplátku pomohl třeba spolubydlícím s počítačem :) Když jsem s tímto přítelem začala chodit a on bydlel taky se dvěma dospělými chlapy, tak ten jeden asi po měsíci řekl, že si sousedé všimli, že tam pořád chodím a prý jestli jsem tam hlášená a jestli to ví majitel atd… No, byla to blbost, ale pochopili jsme, že tam těm chlapům asi nevoním, když nemůžou chodit jen tak v trenýrkách apod. :) Tak jsme šli do svého :) Tak možná naznačit, že si sousedé začali všímat dalších a dalších dívek a že se taky chtějí zmínit majiteli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
20.11.14 13:30

@katharina25 ty jo 8o kdyby mi cizí holka používala můj sprcháč tak ji zabiju :pocitac: to bych si v životě nedovolila ani u své vlastní sestry, vždycky se zeptám jestli si můžu něco půjčit, a spolubydlícímu vyřid at si tam nevodí špinavé p..e. a vařit ve 3,vyhodila bych ji ve vteřině :P hlavně teda nechápu jeho, že jim to nezakáže a že si tam vůbec ty holky vodí 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
20.11.14 14:08

Já ani nejsem naštvaná tak z toho, že tady ty holky chodí jako z jejich chování. Za studentských let jsem vyměnila desítky bytů, od kolejí po spolubydlení, potkala spoustu lidí/návštěv, ale fakt málokdy se stalo, aby byl někdo tak drzý a v cizím bytě se choval jako doma. Navíc pokud jsem byla u přítele (v době kdy bydlel s klukama), tak jsem se chovala jak myška a spíše se snažila být neviditelná. Možná je to věkovým rozdílem nebo fakt nevím, ale třeba včera jsem přišla domů, dveře od koupelny dokořán a tam u zrcadla stojí nahatá cizí ženská a jako by se nechumelilo, češe si vlasy a věší si prádlo…jsem asi z jiného vesmíru, ale tohle udělat, tak mě hanba fackuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
20.11.14 15:15

Tak to by mě pěkně štvalo! Jako já jsem na kolejích - na buňce a něco takového jsem tu teda nezažila. A když už mě něco štvalo, vždy se dalo nějak domluvit. Asi bych na něj teda vlítla, že mi to vadí. Že nemáš soukromí plus na bytě pak budete víc platit za energie.. Kor jestli tam vodí nějaké takové případy, tak bych se pak bála i sednout na záchod. Jste na pokoji 3. Jak se na to dívá třetí spolubydlící? Pokud stejně, tak na něj udeřit ve dvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí