Návštěvy v malém bytě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16101
9.11.24 00:20
@Ahep píše: Více
:mrgreen:
A kde je psáno, že musí trávit zrovna celý den u nich doma v malém bytě? :think:
Podle všeho to máme asi všichni jinak, no…

Za mě, je to úplně bezproblémová záležitost. :lol:
Už za mého dětství se v takovém malém panelákovém bytě přijímali rodinné návštěvy i zcela neočekávané. A to, světe div se, DOKONCE i s dětmi. :P
Klasika: teta se strejdou přespali v obýváku na rozloženém gauči, naši na ložnici a já a dva bratranci na palandách. A ještě jsme se dohadovali, kdo bude spát vedle na zemi na matračce. :P

Nikoho z rodiny nikdy nenapadlo nás nebo je, posílat spát na hotel.
Asi jiná doba… :? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
9.11.24 00:30

Zažila jsem v dětství, kdy na naší malé chatě nás spalo cca 15 - 20. Děti spaly v postelích, rodiče, strýcové a tetičky na zemi. V noci jít na záchod byl fakt zážitek, všechny překračovat :mrgreen:. Často si na to vzpomenu, byla to sranda. Hlavně pro nás děti, jak to prožívali rodiče nevím.

Dnes v dospělosti bych na to nepřistoupila, jen v nejvyšší nouzi, když by nešlo na noc odjet. Potřebuju soukromí a nevyspím se v cizí posteli. I na dovolené začnu pořádně spát až tak v polovině pobytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elielieliii
9.11.24 00:50

Máme to podobně. Byt vėtší, ale řešený „otevřeně“. U nás nepřespává nikdo. Rodiče nejezdí a sourozencům jsme doporučili aparťák anebo návštěvu přes den.
Nevidím jediný důvod, proč bych měla obětovat své soukromí a můj intimní prostor. Ani já jinde než u své maminky nepřespávám a taktéž náš byt není hotelem. Věcně, slušně a informativně sdělím, že i návštěvě bude komfortnější a bude se cítit lépe, když využije ubytování v XY, že to bude lepší pro obě strany. Více nerozebírám. Buď berou, anebo návštěva „do večera“. Komunikuj, vyřeš předem a nedus to v sobě! Třeba jeho rodiče řéší totéž😉 KOMUNIKUJ!

• Citovat
  • Upravit
5243
9.11.24 01:04

Ja teda taky bezne prespavam u kamaradu a sourozencu, kdyz jedu do jineho mesta a doted me nenapadlo, ze je na tom neco divneho, musim rict :think: Mne teda prijde skoda vyhazovat penize za ubytovani, kdyz oni muzou prespat u nas a my zase u nich. Prece jenom za 2-3 noci to jsme ve dvou klidne na 3-4,5 tisicich a rozhodne to nebude zadny luxus. To same rodicove - treba ti mi jsou uz duchodoveho veku a 4 500 je pro ne vyznamna castka a ja taky nejsem Rotschild, abych jenom tak mirnyx tyrnyx vysolila za jejich ubytko stejnou sumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16101
9.11.24 01:20
@Afrikana píše: Více

Tak řešit finance, mě teda upřímně vůbec nenapadlo… :nevim:
Já jsem to všechno brala, spíš tak nějak lidsky, než materiálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
9.11.24 05:35

@Černá Madonna když nemají prostor tak těžko budou přenocovat a každý normální člověk to pochopí a navíc s tím návrhem přijde sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7649
9.11.24 06:08

Tak 2× za rok se to dá přece přežít. Mladí mají taky 2 + 1, mimino a kočku a druzí rodiče tam spí v obýváku na gauči..
Hotel mladé nenapadl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
9.11.24 07:21

2-3 noci 2× rovněž jsou v pohodě s nechala bych je spát u nás. Vůbec by mě v takové situaci nenapadlo řešit pro ně hotel

• Citovat
  • Upravit
33523
9.11.24 07:28
@Anonymní píše: Více

Ja na místě rodičů bych to sama navrhla, mám rada svoje soukromí, a proto ho hrozně nerada narušuju druhým. Ani bych se tam necítila dobře. Vyspat se v klidu v penzionu se snídaní a pak přijít k vám, druhý den se sejít venku a společně něco podniknout.
Takže mě by rozhodně nabídka přespání jinde neurazila, naopak, uvítala bych to
Zkus to nejdřív probrat s přítelem, podat to hodně citlivě, aby věděl, že to jde i o pohodlí jeho rodičů a říct, že se na ně těšíš, máš je řada, ale jak nervózní z toho, jak se budete motar všichni v tak malém prostoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14955
9.11.24 08:10
@Černá Madonna píše: Více

Já si nedovedu představit, že bych někomu se cpala do tak malého bytu a samotná bych první navrhla penzion

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
9.11.24 08:34

Na miste tech rodicu bych si ubytovani sehnala sama. Necpala bych se jim do maleho bytu na nekolik dni a noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14955
9.11.24 08:40
@Ijen píše: Více

Ještě si pamatuju před lety diskuzi, jak tu kdosi psal, že když přijedou k nim na návštěvu tcháni, tak se hned svléknout do spodního prádla, aby se cítili jako doma :D Představa že 3 dny koukám na tchána v trenkách a tchyni v podprsence, tak by to byly nekonečné 3 dny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
9.11.24 10:00
@Černá Madonna píše: Více

Víš co, každý to má jinak. My taky při návštěvě jedné rodiny spíme v hotelu. A připadá mi to normální a správné, protože i s ohledem na tu navštívenou rodinu - aby neměla paní domácí zbytečné praní navíc ke svým jinym povinnostem a přípravu ložního prádla a skládání postelí a podobně… A k tomu ještě ani mně úplně nevyhovuje to střídání se u nich na WC atd. V hotelu se hezky vyspíme, užijeme si snídaní v klidu a máme, dá se říct, zážitek navíc.
Taky jsem si před pár lety zažila nájezdy
především partnerova příbuzenstva, ale připadala jsem si jak hotelová služba a návštěvy jsem časem omezila na jednou do roka. Ne, aby si oni dělali výlet a já doma skákala kolem ložního prádla pro víc lidí.

Možná to v mládí člověk bere jinak, nevím, my jsme nikdy nějaké přenocovávání nepěstovali. A jednou za čas se to asi dá, ale já třeba navštěvuji svoji příbuznou (200 km) tak, že ráno chytnu volant a večer se i vracím. A nevadí mi to.
Chystáme se na návštěvu rodiny přes 400 km daleko a ani by mě nenapadlo si u nich rozkládat nějaké nafukovací matrace nebo karimatky… Budeme v hotelu a těšíme se na to.
Jak říkám, někdo je vtíravý a někdo ohleduplný. :) ;)

Příspěvek upraven 09.11.24 v 10:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
9.11.24 10:00
@Kfětoslava píše: Více
:D :D :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33734
9.11.24 10:08
@Anonymní píše: Více

Nehrotila bych to, dvě, tři noci se přežít dají, ale ten hotel mi přijde v téhle situaci lepší. S partnerem si normálně promluv, vždytˇsám moc dobře ví jak to máte. Třeba to nakonec vyřešej rodiče, a zajistí si ubytování předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová