Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
A proč se taková moudrá rada schovává za anonym? ![]()
Vždyť jsou zatím bezdětní. A až budou mít miminko, tak je situace už přece jen trochu jiná.
To je víc než pochopitelný, že budou potřebovat svůj klid a soukromí vzhledem k novým okolnostem.
My jsme třeba kdysi měli návštěvy jen na hodinu, jak u nás, tak u někoho. Tam se už žádné přespávačky nedělali, až byl synek trochu starší. ![]()
A jak jsi to myslela s tím pohrozením? To jsem popravdě moc nepochopila. ![]()
Ani bych se nedivila, kdyby si ti rodiče říkali, jak by se radši vyspali v klidu a v pohodlí v hotelu, ale nechtěj ty mladý urazit ![]()
@Černá Madonna
Myslela jsem to tak, že kdyby rodiče nechtěli do penzionu, či hotelu, tak můžou jít mladý.
@schnulla píše: Více
Nebudu polemizovat, vím, proč jsem to napsala.
@uběhaná máma píše: Více
@Anonymní píše: Více
Aha… Tak to mi nepřijde už vůbec jako dobrý řešení. Přece je tam u nich nenechají samy doma, v úplně „cizí“ domácnosti a nezdekujou se večer někam na hotel. To mi přijde zase dost neslušný. ![]()
A to jsi slysela, ze 100× nic utahalo osla? ![]()
Zakladatelko, chápu tě, taky nemám ráda přespávací návštěvy tchanů (nebo i rodiny celkově, ona ta rodina si totiž často myslí, že jsou přece rodina a tak nemusí dodržovat nepsaná pravidla). My to také tak měli, úplně stejný byt jako ten váš, ale bez kočky, no ono v diskuzi o kočku nejde, ale o ten prostor a soukromí. Manželovi rodiče takto jezdili skoro každý měsíc na 1 víkend
docela mi to vadilo, člověk chce večer už třeba klid nebo film nebo se milovat a p. r.d. Takže ještě než se nám narodilo 1.dítko (do toho bytu), už jsme jim říkali, že klidně ať dojedou, ale bez ubytka u nás (navíc jsme tam už měli věci pro mimčo, takže ještě míň místa a v noci jsem se pravidelně budila a chodila spát do obýváku a pak zase zpátky, takový cestovatel no), jenže u nás to bylo i o tom, že třeba ti tcháni byli u nás schopni trávit celý den a např. večer, když jsme už byli unavení, si nahlas pustili TV a i přes upozornění, ať to ztlumí, nám řekli, že se chtějí dívat (to jsou ta nepsaná pravidla, kdy si host myslí, že je na hotelu a může se tak i chovat) nebo že ještě nemají dopité víno a budou se dívat na TV…prostě takové prespávací navštěvy nebrat. Záleží taky, jestli si ti rodiče umí sami udělat program nebo jim budete muset dělat animátory?
@AjaF píše: Více
Za mě, když někoho nemusím a mám se s ním se vší nutností nebo s povinností setkat, tak tam nejedu a to ani omylem…
Buď jedu za svojí rodinou, protože sama chci a těším se na ně a oni samozřejmě taktéž. ![]()
Ale, abych absolvovala dalekou cestu, kvůli komfortnímu pobytu a odpočinku od svých nejbližších, včetně super snídaně někde na hotelu, které by se mi pravděpodobně nemělo dostat ani u mladých, tak tam potom nemusím ani jezdit. ![]()
Ale, možná to bude tím, že já nemám zrovna v lásce jakékoliv formality, protože, to pro mě znamená, jen zbytečnou ztrátu času… ![]()
My máme o deset metrů větší byt, jsme čtyři, plus dva velcí psy a dvě kočky, my sami spíme v obýváku, ale v životě by mě nenapadlo poslat naše nebo tchýni (tam k nám teda nejezdí, protože nechce, ale může), do hotelu. Většinou jezdíme my k našim, každých 14 dnů, oni i nám tak jednou do roka. U nich je to větší, máme tam samostatnou místnost, můj bývalý pokoj, oni k nám fakt výjimečně, ale do hotelu nikdy, přijde mi to divný, to by ani nemuseli jezdit. A to nepřijedou sami, ale s mými sourozenci, teď už jen se třemi, starší ségra už nejezdí a zmestíme se všichni, my spíme na zemi. Naši v naší posteli. Ale asi záleží na každém, my tyhle věci neřešíme a naopak jsme rádi spolu.
@Cimada píše: Více
Tady jde o partnerovo rodiče 2krát za rok.
Jasně. Jde jen o domluvu, ale já fakt nevidím nic špatného na tom, že pokud má někdo malé prostory a zvíře a necítil by se komfortně s návštěvou na 2-3 noci, nabídnout ubytování v nějakém blízkém penzionu.