Nazelenalá stolice u novorozence

Anonymní
4.4.25 19:33

Nazelenalá stolice u novorozence

Prosím o radu, případně uklidnění. Mám doma měsíční miminko, a dneska večer mělo v plence trochu nazelenalou stolici (viz fotka, za fotku se omlouvám, přikládám jen ilustrativně). Doposud jsme měli stolici jen fakt čistě žlutou (vyjma smolky první pár dní po porodu), takže mě to docela vyplašilo. Dle poslední kontroly u doktorky (před 10 dny) i u laktační poradkyně (tento týden) krásně přibírá, a nemá žádné jiné problémy, krom prdíků, na které teda máme espumisan a probiotika. Vitamín D jsme měli Vigantol, ale způsoboval bolení bříška, tak jsme už týden na Déčku od Terezia. Plně kojím. Omlouvám se, pokud je dotaz hloupý, ale je to moje první miminko, a je pátek večer, takže dr už nezavolám, tak se bojím, abych něco nezanedbala. :?

Prosím o anonym (chodí sem člověk, u kterého nechci, aby věděl, že mám miminko), případně smazat. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2713
4.4.25 19:39

Taky jsem se jednou vylekala ze zelene stolice, ale zřejmě to bylo ze špenátu, který jsem jedla. Ptala jsem se doktorky a ta říkala, pokud to není pravidelně, tak je to v pořádku, že miminko mohlo také vypít více předního mléka, anebo to mohlo být z toho špenátu, co jsem snědla.

Takže buď v klidu, pokud to teď bylo jednou a nebude to pokračovat, tak to je určitě v poradku ;) kdyztak si něco vygoogli o hladovem mlece-to je to přední

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.25 19:55
@Dn0712 píše: Více

Děkuji moc. Budu to teda sledovat, jestli se to nebude opakovat. Snad teda nebude. Měla jsem včera brokolici, tak možná ta to mohla ovlivnit… :think: A děkuji i za to info o hladovém mléce… to mě nenapadlo, protože u kojení buď usne, anebo kojím tak dlouho, dokud prs neodhání… a i tak se snažím nabídnout ještě po odříhnutí, kdyby náhodou, tak jsem v kombinaci s tím, že přibírá, prý víc než hezky, nepomyslela, že může mít hlad… Zakl.

• Citovat
  • Upravit
2713
4.4.25 19:59
@Anonymní píše: Více

Jj, ja myslím, že to není o hladu, ale spíš, že to přední mléko není tak tučne a třeba miminko nemusi tak hodně tahat, anebo si může jen tak prso zuzlat, a třeba zrovna se mohlo miminko napít min, ale to si nemyslím, že to bude tvůj případ, to bude ta brokolice :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
4.4.25 21:25

Prosím tě, to je úplná kravina, že když ty sníš brokolici nebo špenát, tak je dítě bude mít ve stolici. To přetížení laktózou je už pravděpodobnější, taky se říká, že stolice může zoxidovat. Každopádně jednorázově se není třeba znepokojovat, to až když je to častější, eventualne kombinované s neprospíváním, tak se pak hledá příčina. Já u jednoho dítěte taky zaznamenala dvě zelené stolice, fakt jak brčál, a nic z toho. Ségra taky, jednou v novorozeneckém věku, pak asi za měsíc, tehdy to byl nakonec nějaký bakteriální průjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
4.4.25 21:30
@Kolicek95 píše: Více

No tak nevím…asi doktorka nevi, co mluvi :think:

Nicméně jsem tak v rychlosti našla, takže to není asi úplně hloupost…

https://www.nutriklub.cz/…kojencu.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
10.5.25 14:23
@Anonymní píše: Více

Nas prcek měl i hodně zelenou stolici, ohle je ještě v pohodě. A zjistili jsme dle váženi, že pil málo, i když jsem ho kojila 45 min. Vyřešilo to lehnuti si do postele a v leze kojit v podstatě nonstoo. Nachystej si knihu a zkus to. Nastartovala se mi i laktace. A taky pokud dáváš miminku probiotika, tak to můžou způsobovat, nebo pokud jíš zelezo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí