Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pán prstenů, co? Hezké jméno, za mě trochu moc fanouškovské, ale to většina lidí nebude vědět.
My máme divná jména všichni, tak vim, jak se s tím žije, klidně ho dej.
@Anonymní píše:
Ahojte, nedávno jsem narazila na jméno Elinor, je to anglická verze jména Eleonora, což se mi taky líbí, ale Elinor je o dost snadnější na výslovnost. Co na to jméno říkáte? Líbí se vám?
zrovna tohle jmeno se mi nejak extra nelibi. Ja jsem v podstate pro kazde jmeno, nevadi mi ani ruzne zahranicni a excentricke jmena, ale tohle zni tak nemastne neslane a ani neni jasne, zda to je divci nebo chlapecke jmeno. Hledala bych dal.
@shadowbabe píše:
Nelíbí, ale moje dítě to není, takže mi jednou nepoděkuje
Ale prd, naše děti mají divná jména, já taky - a všichni je máme rádi a děkujeme za ně v dobrém, protože je fajn být originál.
Jediný manžel s úplně obyčejným jménem má ke svému jménu takový nijaký vztah. Všude má jmenovce…
@SAJ Jsem dost fanda LOTRu (nebo spíš bývala jsem), ale v této verzi si absolutně nevybavuju, že by tam někdo byl. Elanor možná?
@unuděná píše:
Mě to moc evokuje název léku Postinor (pilulka po)Takže ne, nelíbí.
Přímo mě napadlo to samé.
@unuděná píše:
@SAJ Jsem dost fanda LOTRu (nebo spíš bývala jsem), ale v této verzi si absolutně nevybavuju, že by tam někdo byl. Elanor možná?
Jmenovala se tak prvorozená dcera Samvěda Chaloupky a jeho Růženy. Myslím, ze ji pojmenovali po bílých kvítcích v Lorienu… Jediné dítě Sama, které Frodo poznal.
Perfektní jméno pro toho, kdo chce dítě vychovávat „bezpohlavně“ - ani holka ani kluk. ![]()
@chaela píše:
Jméno jako takové není špatné. Ale já nemám ráda nechápu ty všechny Ely. Eliška, Elena, Elen, Ella, Ela, Elli, Eliana, Eleonor, Eleonora…1000 holčiček a má všechny se stejně volá Eli.
Asi tak, ještě ti tam chybí Ellen. ![]()
Příspěvek upraven 11.06.20 v 21:36
@SAJ píše:
Ty blaho, myslíš? Jdu vyhrabat knihu a jdu listovat.
Nemusíš, internet ví vše ![]()
https://cs.wikipedia.org/…%C5%99epelka
Krásné, pro mě to teda je jméno z online her a fantasy knížek
lék mi to nepřipomíná ani náhodou jak některé tvrdit
Mne se vybavi pisnicka od Beatles. A ted koukam, ze i kdyz vzdycky slysim Elinor tak se to pise Eleanor (Rigbey). Mne se jmeno libi, muzete ji rikat treba i Nora, mozna by sla i Lina, a nebude na piskovisti tisici Eli. A kdo nezvladne Elinor, tak ji holt bude rikat Eli nebo Elisko, svet se nepo. My mame vymysleny horsi jmeno.
Kazdopadne ja na seznamu potencialnich jmen mela Eleanor, navic patrim k tem, kteri chteji, aby to slo trochu i k prijmeni, takze u nas by treba Eliska byla jako pest na oko.
Rozum a Cit. Ale Elinor byla taková suchá větev. V knížce to celkem šlo, ale ve filmu ji hrála Ema Thompson a přišla mi taková přestárlá.
No a ani zvukově se mi to nelíbí. Eleanor(a) je fajn. Každopádně obě budou Ela.