Názor na jméno Elinor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
SAJ
17073
11.6.20 09:07

Pán prstenů, co? Hezké jméno, za mě trochu moc fanouškovské, ale to většina lidí nebude vědět.

My máme divná jména všichni, tak vim, jak se s tím žije, klidně ho dej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
11.6.20 09:08

Nelíbí, ale moje dítě to není, takže mi jednou nepoděkuje :palec:

• Citovat
  • Upravit
21593
11.6.20 09:10
@Anonymní píše:
Ahojte, nedávno jsem narazila na jméno Elinor, je to anglická verze jména Eleonora, což se mi taky líbí, ale Elinor je o dost snadnější na výslovnost. Co na to jméno říkáte? Líbí se vám?

zrovna tohle jmeno se mi nejak extra nelibi. Ja jsem v podstate pro kazde jmeno, nevadi mi ani ruzne zahranicni a excentricke jmena, ale tohle zni tak nemastne neslane a ani neni jasne, zda to je divci nebo chlapecke jmeno. Hledala bych dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
11.6.20 09:12
@shadowbabe píše:
Nelíbí, ale moje dítě to není, takže mi jednou nepoděkuje :palec:

Ale prd, naše děti mají divná jména, já taky - a všichni je máme rádi a děkujeme za ně v dobrém, protože je fajn být originál.

Jediný manžel s úplně obyčejným jménem má ke svému jménu takový nijaký vztah. Všude má jmenovce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.6.20 09:12

@SAJ Jsem dost fanda LOTRu (nebo spíš bývala jsem), ale v této verzi si absolutně nevybavuju, že by tam někdo byl. Elanor možná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
11.6.20 09:13
@unuděná píše:
Mě to moc evokuje název léku Postinor (pilulka po) :P Takže ne, nelíbí.

Přímo mě napadlo to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
11.6.20 09:18
@unuděná píše:
@SAJ Jsem dost fanda LOTRu (nebo spíš bývala jsem), ale v této verzi si absolutně nevybavuju, že by tam někdo byl. Elanor možná?

Jmenovala se tak prvorozená dcera Samvěda Chaloupky a jeho Růženy. Myslím, ze ji pojmenovali po bílých kvítcích v Lorienu… Jediné dítě Sama, které Frodo poznal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.6.20 09:21

@SAJ To byla právě Elanor, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
11.6.20 09:23
@unuděná píše:
@SAJ To byla právě Elanor, ne? :think:

Ty blaho, myslíš? Jdu vyhrabat knihu a jdu listovat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
11.6.20 09:28

Perfektní jméno pro toho, kdo chce dítě vychovávat „bezpohlavně“ - ani holka ani kluk. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
@chaela píše:
Jméno jako takové není špatné. Ale já nemám ráda nechápu ty všechny Ely. Eliška, Elena, Elen, Ella, Ela, Elli, Eliana, Eleonor, Eleonora…1000 holčiček a má všechny se stejně volá Eli.

Asi tak, ještě ti tam chybí Ellen. :lol:

Příspěvek upraven 11.06.20 v 21:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
@SAJ píše:
Ty blaho, myslíš? Jdu vyhrabat knihu a jdu listovat. ;)

Nemusíš, internet ví vše :mrgreen:
https://cs.wikipedia.org/…%C5%99epelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
11.6.20 09:29

Krásné, pro mě to teda je jméno z online her a fantasy knížek :D lék mi to nepřipomíná ani náhodou jak některé tvrdit

• Citovat
  • Upravit
4596
11.6.20 09:30

Mne se vybavi pisnicka od Beatles. A ted koukam, ze i kdyz vzdycky slysim Elinor tak se to pise Eleanor (Rigbey). Mne se jmeno libi, muzete ji rikat treba i Nora, mozna by sla i Lina, a nebude na piskovisti tisici Eli. A kdo nezvladne Elinor, tak ji holt bude rikat Eli nebo Elisko, svet se nepo. My mame vymysleny horsi jmeno. :lol: Kazdopadne ja na seznamu potencialnich jmen mela Eleanor, navic patrim k tem, kteri chteji, aby to slo trochu i k prijmeni, takze u nas by treba Eliska byla jako pest na oko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
11.6.20 10:13

Rozum a Cit. Ale Elinor byla taková suchá větev. V knížce to celkem šlo, ale ve filmu ji hrála Ema Thompson a přišla mi taková přestárlá.

No a ani zvukově se mi to nelíbí. Eleanor(a) je fajn. Každopádně obě budou Ela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze