Názor na lockdown

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4705
11.10.20 10:35
@Cuddy píše:
Tak mne prijde, ze omezeni jsou jiz znacna, ze se stav od jarniho moc nelisi, akorat ted jeste běží MS a 1. stupen ZS. Ale volnocasove aktivity jsou utlumene, restaurace take, cestovani pres hranice je jiz take omezene… Na jare omezeni doprovazel strach, ten zatim lide nemaji.

no, a přitom by ho možná měli mít víc než na jaře… :nevim:
Teď už opravdu budou krachy a spoušť, co tu bude po tom všem, mnohem hůře napravitelná než na jaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.20 10:35

Já na to koukám z ciziny, konkrétně Německo. A jaký na to mám názor? Když to na jaře začalo, všichni Češi byli až útoční, jak Německo a jiné země nezavádí žádná opatření a jak máme nosit roušky a jak a jak… A jakmile skončily příkazy, všichni vyráželi na dovolené, za kulturou a na koncerty. Města pořádala poutě a zábavy. Tady některá opatření zůstala. Všechny velké akce zakázány. Jasně, najde se pár takových, kteří protestují, většinou mladí. Ale normální a rozumní lidé prostě opatření dodržují. Naše město si zažilo i 14 denní Lockdown. Mohli jsme jen do zaměstnání, nakoupit a zpět, nesměli jsme za hranice města bez pracovní smlouvy. Po týdnu to uvolnili alespoň na procházky v rámci jedné rodiny. Jasně, že to bylo na palici. My máme alespoň zahradu, ale kamarádka žije ve 2+1 se dvěma malými dětmi, ta byla zralá na psychiatrii. Ale přežili jsme to, život se vrátil k normálu. Neříkám, že je Prymula bůhví co, ale on prostě reagovat musí. Kdyby nic nedělal a lidé umírali, půjde to stejně tak na jeho hlavu. Čísla rostou všude v Evropě, i když ne tak rapidně. Ale všude se nějaká opatření dodržovala, jen v ČR uvolnili úplně vše. A fakt není jednoduché se Čechům zavděčit.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
11.10.20 10:37
@Oliverka28 píše:
Asi mě tu ukamenujete, ale mě je Prymuli docela líto, ať teď udělá co udělá, tak to bude špatně. Hlavně, že vetsina lidi na jaře chtěla, aby byl ministrem zdravotnictví, ať nahradí Vojtěcha a ted když se tam stalo, tak je to taky vlastně špatně. Nezávidím mu jeho pozici.

Přesně.. Lidi budou pindat vždycky. Když budou opatření je to špatně, není svoboda. Když nebudou opatření, porostou nakažení, a vlada bude moct za to že nic nedělala. :zed: Souhlasím s lockdownem když jsou lidi nepoucitelný.

• Citovat
  • Upravit
7257
@holka_z_hor píše: Říkám to pořád a taky budu, jsme národ debYlů :nevim:

A to jako proc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
@Denino píše:
Mám ten samý názor. Lidi by nadávali na kohokoliv kdo by tam byl. Budou nadávat na toho kdo opatření dělat nebude a nakažených bude přibývat a budou nadávat i na toho kdo opatření udělá… Budou nadávat vždy.
Beru to tak že je to nutné zlo a čím větší bude tím možná kratší dobu všechno tohle bude trvat. Zatím na tom podle lidí nejsme tak špatně, to budeme až nebude zdravotní personál, který by se o těžké případy mohl postarat, ale to už bude pozdě. Pak je tu také důležitá otázka, kde ta ten jejich lock Down vzít když vláda pro*ebala miliardy na jaře uplne nesmyslně… Třeba už za to že bylo zrovna strašně důležité nalejt víc peněz do silnic a dálnic, nedávno poslat všem důchodcům 5000 jako rouskovne a nebo před pár dny schválený kanál DOL za 600 miliard.

Tak těch 5 000 se důchodcům hodí, pokud dopadneme jako v Itálii, kde ti, kteří nedosáhli na státní podpory a ztratili práci žijí komunitně z důchodů. Nejstarší členové rodiny skromně živí celé své rodiny. :mrgreen:, protože mají jako jediní příjem. Nebejt to tak smutný, je to směšný a neuvěřitelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
11.10.20 10:40
@jannina1 píše:
A to jako proc?

Nic nám není dobrý, furt si jen na všechno stěžujeme a tvrdit, že covid není a že tyčinky na štěry jsou infikovaný..jako to už je slušnej úlet.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Myslim, ze v momentalni situaci jina moznost uz nebude ucinna.
mam obavu, jako zdravotni sestra o to, co prijde za tyden, dva, kdy kvanta pacientu budou potrebovat peci.Aby byla luzka a VYSKOLENY personal.
Z toho mam obavu.
Takze, ackoliv je to hrozne, myslim, ze jina cesta z teto situace nebude.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Nedělám si iluze. U nás teď zavřený první stupeň ZŠ kvůli covidu.8 učitelek a vychovatelek pozitivních. A naridili jen karanténu děti. Co myslíš. Počítám, že minimálně čtvrtina těch dětí to má. A přenese to na dospělé, kteří to veselé budou šířit dál. Protože ti v karantene nejsou. Tak to ať to raději zavřou všechno.

• Citovat
  • Upravit
7257
@holka_z_hor píše:
Nic nám není dobrý, furt si jen na všechno stěžujeme a tvrdit, že covid není a že tyčinky na štěry jsou infikovaný..jako to už je slušnej úlet.

Tak to souhlas :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
11.10.20 10:42
@Anonymní píše:
Myslim, ze v momentalni situaci jina moznost uz nebude ucinna.
mam obavu, jako zdravotni sestra o to, co prijde za tyden, dva, kdy kvanta pacientu budou potrebovat peci.Aby byla luzka a VYSKOLENY personal.
Z toho mam obavu.
Takze, ackoliv je to hrozne, myslim, ze jina cesta z teto situace nebude.

Ano, kvuli tomuto to bude nutne, coz nekteri nepobiraji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
11.10.20 10:42
@mackA159 píše:
Přesně.. Lidi budou pindat vždycky. Když budou opatření je to špatně, není svoboda. Když nebudou opatření, porostou nakažení, a vlada bude moct za to že nic nedělala. :zed: Souhlasím s lockdownem když jsou lidi nepoucitelný.

Amen. A až nebudou doktoři a zdravotníci taky za to bude moct Babiš. Ukazovat prstem na druhý umíme suprově, ale že polovina lidí nosí roušky v klidu pod rýpakem, nebo dokonce pod bradou v obchodě…hm to je vlastně cajk. Že se cestuje za každou cenu, lidi se slízaj na hromadný ožíračky a máj z toho pr.del..paráda. Ale může za to vláda.

• Citovat
  • Upravit
Altavista
11.10.20 10:44

Fascinuje mě argument, že lidi nic nedodržují. Někdo zná někoho, kdo se chová rizikově? Já totiž ne, ani nikdo z mých známých nikoho takového nezná.

Prostě se snažíme chodit do práce, občas si zacvičit, na nákup, venčit psy a jo přiznám se, na svých 30 jsem potkala svoji rodinu.

Kdykoliv z nás někdo potkal někoho pozitivního, odklidil se sám, na stát nikdo nespoléhá. Několikrát jsme si sami udělali test. Prarodiče chráníme. A takto to má celé moje okolí.

Co je sakra to, že Češi nic nedodržují??

• Citovat
  • Upravit
12932
11.10.20 10:45

Názor je, že se zničí na dlouhou dobu ekonomicky spousta lidí a proto, že za ten časový prostor, který jsem získali tím prvnímvypnutí, lidé nahoře a je úplně jedno o koho šlo, nevytvořili potřebnou síť zaměstnanců a opatření, která by dnes mohla pomoci. Nebyla dostatečně posílena síť lidí na hygienácha to se často jedná jen o zaměstnance, kteří by obvolávali, takže by nebyla potřeba vysoká kvalifikace, nebyly nabráni lidé a pořízeny automobily na objíždění kontaktů, nebyl vypracován plán na zvýšení míst v nemocnicích, nebyly oživeny vojenské prostory, které oživeny být mohly a kde mohlo být umístěno spousta lidí.
V České republice máme prakticky nejvyšší náklady na bydlení z celé EU z hlediska toho, co lidé vydělají a vydají za bydlení a jejich potrestání vypnutím je to nejjednodušší opatření, které je v podstatě nejméně náročné na vymyšlení a zajištění logistiky.
Ti nejvýše postavení mají dost informací, aby na tomto všem ještě vydělali a lidé, kteří jsou ožebračení, jsou pro ně výhodnější a dají se lépe ovládat.

Příspěvek upraven 11.10.20 v 10:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380

Ja jsem pro a myslim, ze behem tydne se školy atd. zavrou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Jo..a co se tyce ministra, myslim, ze je na spravnem miste a ja mu verim. Jestli si dobre vydela-tak at, ma v podstate v rukou 10mil.lidi.
Urcite mu verim vic, nez Vojtechovi.
Je casto kritizovan, ale bylo by divney kdyby lide chvalili nekoho, kdo po nich chce vzdat se toho, co mame tak radi. Svobody…
Z realneho pohledu to podle.mne jinak nejde. A to nejsem zadna hloupa ovce, co jde vzdy se stadem..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA