Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Je to celé blbost, kdyby se nedělalo nic, tak to bude všechno lepší…někdo by zalehnul, někdo né, pár lidí by umřelo, ale to nakonec umřou stejně…hodilo by se na to hospodské heslo: pil umřel, nepil umřel taky…kašlal na covid umřel, jančil a bláznil s rouškama a umřel taky!!! Stejné vyšilovačky, jako tady kvičí teď kvůli nesmyslným covidovým obřadům, ječeli před časem v diskusi o boji proti klimatu v diskusi: kde budou žít naše děti? Prostě janek zůstane jankem…
@Russet píše:
A myslíš, že by nastoupil někdo, kdo by si s tím poradil? Vždyť bojuje proti nakaze celá Evropa. Vlastně celý svět. Možná nás to naučí, možná ne. Viry budou vždy, o krok před námi.Jako nejdůležitější beru to číslo nemocných v nemocnicích, co potřebují pomoc. Počty nakažených nemusí nic znamenat. Spousta lidí to prožije klidně bez příznaků nebo jen velmi lehce.
Měli půl roku na to navýšit kapacity a proškolit lidí. Mít plán a neutracet zbytečný peníze.
Rousky jsou hlavně neúčinné. Mít ji celý den je škodlivý. Ztráta peněz, sociální izolace… zbytečně.
Proč výroky odborníků. co říkají že není čeho se bát jsou dehonestovany a ty opačný vyzdvyhovany?
A když by teda vyhlásili ten lockdown tak by se zavřeli i komplet první stupně? Jinak pokud by to něčemu pomohlo tak by se to asi dalo přežít. Ale hlavně ať už se vše vrátí k normálu, hlavně kvůli těm dětem. Samozřejmě v neposlední řadě kvůli ekonomice
Ja mam mit svatbu na konci rijna vse pripravene, bohuzel myslim ze bude karantena a vse mi zrusi. Ale tak se z toho nepo… Proste se neco delat musi. K prymulovi a vlade se vyjadrovat nebudu. Byl by to ban. A lidi co nedodrziji nic jsou mraky delam v jednom velkem fastfodu a vidi denne jak lidi nemaji ani rousku kdyz si jdou pro jidlo. A pak jsou agresivni kdyz je na to clovek upozorni.
Tak pokud zavřou i školky hrozí nám pravděpodobně existenční problémy. Co bylo nasetreno padlo už na jaře. Ach jo to je doba toto ![]()
@Altavista píše:
@Denino Pak znáš idioty. Nejsem z roušky odvázaná i dnes přes ni nemohu dýchat. (Astma a snížená kapacita dechu). Ale neznám nikoho kdo by ji nepoužíval. Okolo mě se všichni dobrovolně omezují. Je pravda, že možná díky tomu mám v okolí jen opravdu málo pozitivních. Jen 2 lidi.Ale lockdown mi je extrémně proti srsti a to mě neohrožuje finančně, ale těch lidí mi je strašlivě líto.
Vyzkoušej nejenom různé materiály, ale i různé střihy. Já se ze stavu, kdy jsem měla problém vydržet v roušce půl hodiny cestou metrem, dostala od stavu, že mi nevadí mít ji celou pracovní dobu - jen jsem našla střih, který mi padne a tím se mi v tom lépe dýchá (netvoří se tam taková ta vzduchová kapsa ohřátého vzduchu).
@olino píše:
Je to celé blbost, kdyby se nedělalo nic, tak to bude všechno lepší…někdo by zalehnul, někdo né, pár lidí by umřelo, ale to nakonec umřou stejně…hodilo by se na to hospodské heslo: pil umřel, nepil umřel taky…kašlal na covid umřel, jančil a bláznil s rouškama a umřel taky!!! Stejné vyšilovačky, jako tady kvičí teď kvůli nesmyslným covidovým obřadům, ječeli před časem v diskusi o boji proti klimatu v diskusi: kde budou žít naše děti? Prostě janek zůstane jankem…
A půjdeš teda pak pomáhat s mrtvolama? Třeba jen obvolávat příbuzný?
A to nemáš soucit ani k přetíženým zdravotníkům?
Ono se taky může stát, že si v té době zlomíš nohu, ale nemocnice tě nevezme, nebude mít kdo. Nebo ano - ale ošetření se rovná vysokému riziku nakažení. Takže si dovybav lékárničku i o klacky a obvazy.
@Kriss Tina píše:
Jojo, většina lidi je bezpriznakova, ale ne vsichni. A protože me se to netyka, nejsem rizikova, prodelam max chripku, tak se budu dal veselit a ohrožovat ty, co na to muzou umritja z toho taky nejsem podelana, covid me nedesi (jakoze me nedesi ze ho chytnu ja osobne) a to sem v rizikove skupine, ale mam kolem i dost lidi, co by na to dojeli urcite. Lidi by se meli jit kouknout do tech nemocnic, kde se rozhoduje komu daj misto na ventilaci a koho uz zachranit nemuzou a i tak, cast lidi, co na te ventilaci skončí se uz domu nevrati. A je zoufale malo personalu, az se nakazi vsichni, tak uz nebude kdo by se o lidi staral. A u sester a doktorů je fuk jestli maj priznaky nebo ne, je testujou porad a pozitivni posilaj domu, at maj priznaky nebo ne.
Umřít může každej na cokoliv. A pokud ho skoli tohle, skolila by ho i jiná viróza se kterou se neničí ekonomika.
Z hrozícího lockdownu radost nemám, ale chápu, proč hrozí a samozřejmě ho budu respektovat.
@Jessica4 píše:
A vy myslíte že jeden víkend pomůže? Ano je to těžké, ale oni zase nechápou, že virus tu s námi bude už pořád. Nikdo ho nikdy zcela nevymítí. Takhle se tu může šašit donekonečna. Mě je to celkem jedno, já to taky vydržím, ale když se někdo nedostaví na testy a automaticky je pozitivní…pak kde se berou ty čísla.
Ale oni moc dobře chápou, že virus tu zřejmě bude pořád. Spousta virů je tu pořád, ale už proti nim máme imunitu a každý virus časem slábne (i když teda covid nějak moc nemutuje, tam se to moc zázraky čekat nedají). Byli tu i viry, které vymizeli v podstatě sami, to je asi teď už taky jasné, že se s covidem nestane. Musí se najít účinná léčba nebo očkování, do té doby není jiná cesta nez šašit.
A ano, jeden víkend nepomůže. Ale ani není nutné držet trvale lockdown, to by se ale ta mírnější opatření musela dodržovat i v době, kdy to vypadá, že se moc neděje.
@Anonymní píše:Jenže všude se proklamuje že se to nikdy nevrátí do normalu.
A když by teda vyhlásili ten lockdown tak by se zavřeli i komplet první stupně? Jinak pokud by to něčemu pomohlo tak by se to asi dalo přežít. Ale hlavně ať už se vše vrátí k normálu, hlavně kvůli těm dětem. Samozřejmě v neposlední řadě kvůli ekonomice
@NiKina píše:
A to nemáš soucit ani k přetíženým zdravotníkům?Ono se taky může stát, že si v té době zlomíš nohu, ale nemocnice tě nevezme, nebude mít kdo. Nebo ano - ale ošetření se rovná vysokému riziku nakažení. Takže si dovybav lékárničku i o klacky a obvazy.
A kdo má soucit k majitelům hospod? A dalším finančně vykoristenym… city stranou, prachy jsou potřeba víc.
@NiKina píše:Ále nevyšiluj…žádné mimořádné umírání se nekoná…a se zdravotníky žádný soucit nemám…byli zalezlí první a kašlali na to zubaři, obvoďáci a další…a že bude velké zbytečné umírání kvůli jančení poblázněných lidí je jasné, jako facka!!! Kašle se na prevenci, plánované operace a na všechno, jen se za vyděšeného kvičení coronastrašpytlů dělají zbytečné manévry a slyšíme odevšad jenom kovid, kovid, kovid a většina nezná nikoho, kdo by na to umřel…pomatenci pobláznění…
A to nemáš soucit ani k přetíženým zdravotníkům?Ono se taky může stát, že si v té době zlomíš nohu, ale nemocnice tě nevezme, nebude mít kdo. Nebo ano - ale ošetření se rovná vysokému riziku nakažení. Takže si dovybav lékárničku i o klacky a obvazy.
Problem neni v omezenich, ale v totalne chaotickem vedeni, kdy nejen ze v obdobi relativniho klidu se neudela nic pro zefektivneni nasledneho reseni situace, ale jeste se zabijou vsechny dobre napady. A pak to opravdu vypada ze si hazou kostkou, protoze dneska reknou semafor, zitra reknou ze semafor blbost a zavrou cele, pozitri zas chteji dat volnost a popozitri chteji lockdown, protoze lidi je nerespektuji. Opravdu by se meli poradit s nejakym psychologem, tohle je strasny. A hlavne ve vysledku to ma jeste mnohem vetsi ekonomicke dopady, protoze lidi opravdu nebavi se na neco pripravit a dalsi den zjistit ze uz to tak neni a ze je strategie jina a pak zase zmena a pak zase zmena.
A jak si pochvalujete ze zamestnanci to přežijou… no, zamestnancum davaji praci firmy a podnikatele. Vzhledem k tomu kolik lidi prislo o praci uz na jare, protoze firma fakt nebude zvladat zivit lidi kdyz nechodi zakaznici, tak bych se tim opravdu neuklidnovala.
@olino píše:
Dobrej nápad - zrušíme nemocnice! Na co? Šel do nemocnice a po letech stejně umřel. Nešel tam a taky.
![]()
@NiKina píše:
A pujdes ty pomahat s mrtvolama pacientu jinych nemoci kteri se kvuli chaotickemu vedeni nedostanou k lecbe? ![]()