Názor na lockdown

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
11.10.20 13:37
@BukvickaMalicka píše:
Měli půl roku na to navýšit kapacity a proškolit lidí. Mít plán a neutracet zbytečný peníze.

Rousky jsou hlavně neúčinné. Mít ji celý den je škodlivý. Ztráta peněz, sociální izolace… zbytečně.

Proč výroky odborníků. co říkají že není čeho se bát jsou dehonestovany a ty opačný vyzdvyhovany?

Nejsou dehonestované. Člověk by měl být někde uprostřed. Ne šílet z toho, že je v podstatě už mrtvý a sepsat závěť, ale ani nebojkotovat vše, co vláda řekne a dělat, že se nic neděje. Když nechceš být celý den v roušce, nesmíš být zdravotník. Nebo půl dne jako prodavačka nebo obsluha restaurace nebo jídelny. Já ji naštěstí musím mít jen na nákup a ve společných prostorách v práci. To se vydržet dá. Jestli jsou účinné nebo ne netuším, nějaká zkoumání v tomhle směru byla a kapénky se tolik nešíří. Samozřejmostí je si mýt ruce a vyhýbat se davům lidí. Kdo může. Vláda nám to sama nezařídí, chování jednotlivců je klíčovější. Sebelepší lockdown nezajistí nešíření, pokud lidi budou kašlat na vše a na všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
11.10.20 13:37
@M_Vladim píše: Široká opatření tu budou do doby, než klesne reprodukční číslo na rozumnou hodnotu. Šoupat šoupátkem a číst čísla snad umí každý, takže třeba tady:
www.idnes.cz/…821_veda_mla

Dnes a denně jsme svědky toho, že každý to neumí. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
11.10.20 13:43
@BukvickaMalicka píše:
Kdyby místo omezení a následně almužny nahrad zařídili polní nemocnice a proškolili armádu. Mohlo vše normálně fungovat
A apokalypsy by stejně nenastala.

Ano, SYSTEM je špatný. Důchodový taky. Tak je třeba změnit. system, zvednout kapacitu, ne změnit všechno okolo.

Nemyslíš si, že je to slabší, ale u většina je… hmm, tak se. pojdme řídit většinou.

Rakovinu taky nemá většina. A ty lidi léčíme, i když to je sakra drahé.

Polní nemocnice a školení armády - hezké, jen ono vyškolit lékaře není zas až taková sranda. A co se mělo udělat se nestalo, teď je už situace, kdy na to není čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
11.10.20 14:07

@olino Já myslím, že @SAJ živí její hlava. O tobě se to asi říct nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
11.10.20 14:54
@divine woman píše:
@olino Já myslím, že @SAJ živí její hlava. O tobě se to asi říct nedá.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
11.10.20 14:58
@olino píše:
No jistě učitelka, že? Státní zaměstnanci a kantoři by byli nejraději, kdyby tady Corona byla nejméně 30 let a mohli se válet za 100% doma…tihle všichni neproduktívní příjemci peněz by měli mazat pomáhat do zdravotnictví a třeba zemědělství a né se povalovat doma a nebo ať se valí, ale za své!!! Nevím, proč by se na ně měli ti, co něco produkují skládat…

a Ty konkrétně produkuješ co? Tedy kromě podřadné smrduté zášti vůči někomu, kdo má vyšší IQ a vzdělání než Ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19986
11.10.20 16:25

@Altavista ja mam právě rodinu jak mezi zeetovanymi tak i mezi lékaři, ruzne po republice. Nemoc nepopírám, ale ty čísla slouží jen na udržování strachu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1308
11.10.20 16:32
@Zabza2 píše:
Já nikde nepíšu, že ten bordel, co tu probíhá, je správně. To je jasné, že je to chaos.
Ale řešení není nedělat nic.A lockdown není záležitost, která by se měla držet až dokud nebude vakcína. To souhlas, to bude ještě sakra trvat. Ale do té doby je třeba držet počty nakažených nízko. Teď je potřeba ty počty snížit a to už nejde jinak než lockdownem. A pak se teda poučit a neudělat to co se tu dělo celé léto, ale udržet disciplínu a přiměřená opatření, aby se to udrželo v číslech, která zdravotnictví ustojí, co nejdelší dobu.

To se omlouvám, pokud to vyznělo na Vás :) já jsem že začátku tady četla ty komentáře a každý tu dělá, jak by vše dodržoval na 100%. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
11.10.20 18:00
@Oliverka28 píše:
Asi mě tu ukamenujete, ale mě je Prymuli docela líto, ať teď udělá co udělá, tak to bude špatně. Hlavně, že vetsina lidi na jaře chtěla, aby byl ministrem zdravotnictví, ať nahradí Vojtěcha a ted když se tam stalo, tak je to taky vlastně špatně. Nezávidím mu jeho pozici.

At udela, co udela, bude to spatne. Lidi nejdriv prskaji, ze se vsechno zavrelo. Kdyby se tak nestalo, byli bysme jako Italie. Ted jsme na tom skoro jako na jare v Italii a zase je to spatne, protoze jsme se zacali brzo promorovat viz lidi, co si neodpustili v lete more atd. Kdyby se nechal zakaz i pres leto, nebyli bysme na tom ted takto a lidi by prskali zase, ze to bylo zbytecny. Takze jako se nezavdeci. A ja treba bych nechtela sedet misto Primuly a rozhodovat o tom. Takze at se vsechno zavre. Kdo neco umi, toho to nepolozi a jak rekl Zeman, nemehla zkrachujou covid necovid. A co my vime… drive se umiralo na nestovice, ted na covid. Priroda vi co dela. Planeta je prelidnena. Nic se nedeje bezduvodne. Neovlivnime nic, jen zpomalime. Mozna. Zustanou ty nejsilnejsi. Nemuzeme tady byt vecne.
A ted do me, je mi to sumak. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
11.10.20 20:07

@lenkahav nerikam, ze v leccem nesouhlasim, ale tvrdit, ze nemehla zkrachuji covid, necovid… Znam spoustu lidi, kteri tvrde dreli, aby byli pred koronou tam, kde byli, ale spousta narizeni a strachu obyvatelstva je pomalu, ale jiste, poklada na lopatky… A ono se da sahat do zasob, ale ani ty zasoby nejsou nekonecny, obzvlast kdyz nemuzes “predvidat”, jaka opatreni prijdou, kdyz se vsemu musis prizpusobit ze dne na den a kdy vis, ze se pomoci nedockas, protoze tech par tisic, co Ti pristalo na uctu, nepokreje ani zakladni naklady, natoz aby Ti to zaplatilo hypoteku… Ono je az prilis jednoduchy odsuzovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
11.10.20 20:44

S lockdownem nesouhlasim ani trochu. Celkove byvh vsechny opatreni zrusila. Akorat se to vse zbytecne protahuje. Na jare to tu mame znova, to jako zase vse zavreme? Od ted 2× do roka bude vse zavreny? Covid zazracne nezmizi, uz tu bude, jako chripka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
11.10.20 21:40

Český národ bude remcat na vše do aleluja.Na cokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.20 00:20

Lockdown přijde. Buď přijde teď a řízeně, nebo za měsíc, dva neřízeně s mrtvými na chodbách nemocnic a nedostatkem lůžkové péče. Nechtěla bych mít třeba za měsíc dva plánovaného císaře. To musí být paráda, císař a k tomu Covid.

Nicméně my už se současnými opatřeními tak daleko od lockdownu nejsme. Stačí, aby zavřeli školy/školky a restaurace dali jen přes vydejové okénko a jsme tam, kde jsme byli v březnu.

Obchody můžou klidně zůstat otevřené, když lidé dodrží rozestupy a omezí se počet lidí na plochu, tak bude riziko nákazy malé (lidé nestojí většinou vedle sebe 10 minut, ale jen se míjejí).

Problém je, že lockdown tentokrát možná nebude stačit. Lidí se otrkali, spousta, co měla na jaře homeoffice (a mohla by ho mít opět), chodí teď do práce. Děti maminek na mateřské chodí do školek. Téměř NIKDO nedrží rozestupy ve frontách v obchodech (to nechápu). Pochybuji, že lidé budou dodržovat třeba zákaz návštěv. Chování lidí se od jara změnilo a i přísné restrikce, které na jaře zabraly, tentokrát nemusí stačit.

Příspěvek upraven 12.10.20 v 00:28

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.10.20 00:23

.

• Citovat
  • Upravit
10726
26.10.20 12:41
@Zabza2 píše:
Vyzkoušej nejenom různé materiály, ale i různé střihy. Já se ze stavu, kdy jsem měla problém vydržet v roušce půl hodiny cestou metrem, dostala od stavu, že mi nevadí mít ji celou pracovní dobu - jen jsem našla střih, který mi padne a tím se mi v tom lépe dýchá (netvoří se tam taková ta vzduchová kapsa ohřátého vzduchu).

Prosím Tě a o jaký střih jde? Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+