Názor na lockdown

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4341
11.10.20 10:47

Bude-li lockdown, naše ekonomika se už nevzpamatuje. Teď je na tom hodně špatně a čím tvrdší budou opatření, tím to bude ještě horší. V tuto chvíli je schodek státního rozpočtu takový, že ho budou splácet naše děti a bude-li se prohlubovat, zadlužíme naše vnoučata, ba i pravnoučata.
Na celé covidové situaci mi od samého začátku nejvíce vadí netransparentnost a nepředvídatelnost opatření. Nikdo neví dne ani hodiny, kdy naše vláda opět něco zakáže/upraví. Pokud by vydali jasný plán, za jakých okolností budou jaká opatření a řídili se podle toho, myslím si, že by to pro mnoho lidí bylo snazší přijmnout. Oni sami si v tuhle chvíli ve svých prohlášeních protiřečí a neplní ani to, co sami slíbili. Jeden den něco zavedou a druhý den tvrdí, že to nefunguje a musíme přitvrdit. Je jasné, že opatření nefungují ze dne na den, je potřeba jim dát čas. To je věc, která spoustu lidí štve a díky které naše vláda nemá důvěru a spousta lidí na to kašle. A popravdě, nedivím se jim.
O tom, jaký to má dopad na psychické zdraví lidí už ani nemluvím.

Příspěvek upraven 11.10.20 v 10:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.20 10:48
@Sany80s píše:
Názor je, že se zničí na dlouhou dobu ekonomicky spousta lidí a proto, že za ten plor, který jsem získali tím prvním, lidé nahoře a je úplně jedno o koho šlo, nevytvořili potřebnou síť zaměstnanců a opatření, která by dnes mohla pomoci. Nebyla dostatečně posílena síť lidí na hygienácha to se často jedná jen o zamstnance, kteří by obvolávali, takže by nebyla potřeba vysoká kvalifikace, nebyly nabráni lidé a pořízeny automobily na objíždění kontaktů, nebyl vypracován plán na zvýšení míst v nemocnicích, nebyly oživeny vojenské prostory, které oživeny být mohly a kde mohlo být umístěno spousta lidí.
V České republice máme prakticky nejvyšší náklady na bydlení z celé EU z hlediska toho, co lidé vydělají a vydají za bydlení a jejich potrestání vypnutím je to nejjednodušší opatření, které je v podstatě nejméně náročné na vymyšlení a zajištění logistiky.
Ti nejvýše postavení mají dost informací, aby na tomto všem ještě vydělali a lidé, kteří jsou ožebračení, jsou pro ně výhodnější a dají se lépe ovládat.

prectete si to po sobe jeste jednou. ODKUD MAJI VZIT LIDI? Kde vzit kvalifikovany zdrsv. personal, persolan na KHS?
Vymyslet muzou, ale kdyz nejsou lidi, na kterych to stoji, nic jim to platne nebude.

• Citovat
  • Upravit
1072
11.10.20 10:49
@Denino píše:
Mám ten samý názor. Lidi by nadávali na kohokoliv kdo by tam byl. Budou nadávat na toho kdo opatření dělat nebude a nakažených bude přibývat a budou nadávat i na toho kdo opatření udělá… Budou nadávat vždy.
Beru to tak že je to nutné zlo a čím větší bude tím možná kratší dobu všechno tohle bude trvat. Zatím na tom podle lidí nejsme tak špatně, to budeme až nebude zdravotní personál, který by se o těžké případy mohl postarat, ale to už bude pozdě. Pak je tu také důležitá otázka, kde ta ten jejich lock Down vzít když vláda pro*ebala miliardy na jaře uplne nesmyslně… Třeba už za to že bylo zrovna strašně důležité nalejt víc peněz do silnic a dálnic, nedávno poslat všem důchodcům 5000 jako rouskovne a nebo před pár dny schválený kanál DOL za 600 miliard.

Lidi nadávají protože to je všechno nekoncepcni. Je to tam sami idiot. Rozkrádaji to. heste víc než vlády před nima. Aspoň že už tahla Jermanova. Ale. jeste jich je na seznamu hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.20 10:49
@ZItu píše:
Bude-li lockdown, naše ekonomika se už nevzpamatuje. Teď je na tom hodně špatně a čím tvrdší budou opatření, tím to bude ještě horší. V tuto chvíli je schodek státního rozpočtu takový, že ho budou splácet naše děti a bude-li se prohlubovat, zadlužíme naše vnoučata, ba i pravnoučata.
Na celé covidové situaci mi od samého začátku nejvíce vadí netransparentnost a nepředvídatelnost opatření. Nikdo neví dne ani hodiny, kdy naše vláda opět něco zakáže/upraví. Pokud by vydali jasný plán, za jakých okolností budou jaká opatření a řídili se podle toho, myslím si, že by to pro mnoho lidí bylo snazší přijmnout. Oni sami si v tuhle chvílich ve svých prohlášeních protiřečí a neplní ani to, co sami slíbili. Jeden den něco zavedou a druhý den tvrdí, že to nefunguje a musíme přitvrdit. Je jasné, že opatření nefungují ze dne na den, je potřeba jim dát čas. To je věc, která spoustu lidí štve a díky které naše vláda nemá důvěru a spousta lidí na to kašle. A popravdě, nedivím se jim.
O tom, jaký to má dopad na psychické zdraví lidí už ani nemluvím.

ano, to souhlasim.
ekonomika bude na dne.

• Citovat
  • Upravit
3089
11.10.20 10:56
@Altavista píše:
Fascinuje mě argument, že lidi nic nedodržují. Někdo zná někoho, kdo se chová rizikově? Já totiž ne, ani nikdo z mých známých nikoho takového nezná.

Prostě se snažíme chodit do práce, občas si zacvičit, na nákup, venčit psy a jo přiznám se, na svých 30 jsem potkala svoji rodinu.

Kdykoliv z nás někdo potkal někoho pozitivního, odklidil se sám, na stát nikdo nespoléhá. Několikrát jsme si sami udělali test. Prarodiče chráníme. A takto to má celé moje okolí.

Co je sakra to, že Češi nic nedodržují??

Znám spoustu lidí kteří nenosili roušky dokud teď nezačal platit nouzový stav. Chodili nakupovat bez roušek a rozcilovali se že je postupně ze všech krámů začali vyhazovat že nemají, roušku. Protože přece není nouzový stav a je to jen doporučení, takže jim nikdo nemůže nakazovat nosit roušky.
To je takový problém nasadit si roušku jen kdZ jdu do krámu? 😲 Není, to je prostě ignorantni chování.
Moje rodina se třeba už na jaře snažila chovat co nejvíc ohleduplně vůči ostatním. Nechodila jsem s dětmi na veřejné hřiště, s prarodiči jsme se skoro nestýkali a když už ano tak u nás venku na zahradě kde bylo místa dost. Když přijel můj táta z Německa tak také pouze na zahradě a sám si od nás držel několika metrový rozestup. Do krámu chodil jeden z domácnosti a vždy jeden nákup na několik dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
11.10.20 10:58
@Rachel_cz píše:
Slyšela jsem, že to dělají prej ale přes tepláky, takže v pohodě, to se nepočítá :lol: :lol: :lol:

Volis Akci Nespokojených Občanů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
11.10.20 11:00
@Sany80s píše:
Názor je, že se zničí na dlouhou dobu ekonomicky spousta lidí a proto, že za ten časový prostor, který jsem získali tím prvnímvypnutí, lidé nahoře a je úplně jedno o koho šlo, nevytvořili potřebnou síť zaměstnanců a opatření, která by dnes mohla pomoci. Nebyla dostatečně posílena síť lidí na hygienácha to se často jedná jen o zaměstnance, kteří by obvolávali, takže by nebyla potřeba vysoká kvalifikace, nebyly nabráni lidé a pořízeny automobily na objíždění kontaktů, nebyl vypracován plán na zvýšení míst v nemocnicích, nebyly oživeny vojenské prostory, které oživeny být mohly a kde mohlo být umístěno spousta lidí.
V České republice máme prakticky nejvyšší náklady na bydlení z celé EU z hlediska toho, co lidé vydělají a vydají za bydlení a jejich potrestání vypnutím je to nejjednodušší opatření, které je v podstatě nejméně náročné na vymyšlení a zajištění logistiky.
Ti nejvýše postavení mají dost informací, aby na tomto všem ještě vydělali a lidé, kteří jsou ožebračení, jsou pro ně výhodnější a dají se lépe ovládat.Příspěvek upraven 11.10.20 v 10:47

Přesně tak. :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
11.10.20 11:00

@Denino Pak znáš idioty. Nejsem z roušky odvázaná i dnes přes ni nemohu dýchat. (Astma a snížená kapacita dechu). Ale neznám nikoho kdo by ji nepoužíval. Okolo mě se všichni dobrovolně omezují. Je pravda, že možná díky tomu mám v okolí jen opravdu málo pozitivních. Jen 2 lidi.

Ale lockdown mi je extrémně proti srsti a to mě neohrožuje finančně, ale těch lidí mi je strašlivě líto.

• Citovat
  • Upravit
12932
11.10.20 11:01
@Anonymní píše:
prectete si to po sobe jeste jednou. ODKUD MAJI VZIT LIDI? Kde vzit kvalifikovany zdrsv. personal, persolan na KHS?
Vymyslet muzou, ale kdyz nejsou lidi, na kterych to stoji, nic jim to platne nebude.

Odpovědní lidé se nesnažili hledat, nikdy nebyl v plánu jiný způsob opatření, než je vypnutí ekonomiky a nezaměstnanost je velmi vysoká. Je mnoho lidí bez práce, kteří dávno mohli být najati na obvolávání kontaktů a za půl roku vyškoleni na odebírání vzorků, které v okolních státech neodebírají nutně zdravotníci. Toto jsou opatření, která jsou účinná a které se tu nikdo za šest měsíců nesnažil ani vypracovat. Nikdo nevytvořil fukční plán na výrobu a schválení ventilátorů. Ano, největší problém by byl sehnat lidi, kteří je budou obsluhovat.
Ale za šest měsíců nebyl vytvořen plán ani to, co s lidmi, kteří leží v nemocnicích, aniž by měli vážné problémy a jediný problém je, že je třeba je izolovat. O tyto lidi se starají draze vyškolení zdravotníci, kteří se mají starat o lidi s vážnými problémy. Toto, co mělo být dávno vyřešeno, se řeší až teď, kdy je pozdě.

Příspěvek upraven 11.10.20 v 11:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
11.10.20 11:04
@Altavista píše:
Fascinuje mě argument, že lidi nic nedodržují. Někdo zná někoho, kdo se chová rizikově? Já totiž ne, ani nikdo z mých známých nikoho takového nezná.

Prostě se snažíme chodit do práce, občas si zacvičit, na nákup, venčit psy a jo přiznám se, na svých 30 jsem potkala svoji rodinu.

Kdykoliv z nás někdo potkal někoho pozitivního, odklidil se sám, na stát nikdo nespoléhá. Několikrát jsme si sami udělali test. Prarodiče chráníme. A takto to má celé moje okolí.

Co je sakra to, že Češi nic nedodržují??

A kde zijes? Ja teda vidim na kazdym kroku nekoho, kdo na to kasle. Uz jenom rousky, cast lidi je porad odmita nosit, pulka jich je nosi pod nosem (hlavne to vidím u duchodcu, ti je nosi jen tak aby se nereklo, ale efekt nula), zavrou hospody, tak lidi si koupi chlast ve vecerce a po stovkach se schazi v ulicich. Zavrou zabavni parky, tak lidi se dou bavit do obchodaku, narve se jich tam mnohem vic jak normalne. Maj chodit nakupovat jen po dvou, ale nekdo rekne, ze sam nakup neunese, deti chtej jit taky, tak si z toho udelame rodinny vylet. Stojany s dezinfekci stoji netknute. Jsou to celkem malickosti, ale kdyby aspon tohle dodržoval kazdy, tak sme jinde. Ale lidi musi za kazdou cenu delat rebely a pravy opak toho, co se jim doporuci. Ze to vy dodrzujete je super, kdyby takovych bylo vic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
11.10.20 11:05
@Anonymní píše:
Jo..a co se tyce ministra, myslim, ze je na spravnem miste a ja mu verim. Jestli si dobre vydela-tak at, ma v podstate v rukou 10mil.lidi.
Urcite mu verim vic, nez Vojtechovi.
Je casto kritizovan, ale bylo by divney kdyby lide chvalili nekoho, kdo po nich chce vzdat se toho, co mame tak radi. Svobody…
Z realneho pohledu to podle.mne jinak nejde. A to nejsem zadna hloupa ovce, co jde vzdy se stadem..

Beru, že současnému ministrovi věříš. Já bych mu věřila v případě, kdyby jednal systematicky. Jako voják by to měl umět. Další věc, co mi u něj vadí - střet zájmů. Ať se jedná o jeho firmu (založenou ve velmi podivnou dobu), nebo firmu jeho dcery. Byl předsedou České vakcinologické společnosti - v tomto případě, co od něj můžeme čekat? Že se bude snažit prosadit povinné očkování. (Odvolání z funkce ředitele hradecké nemocnice a další věci pominu). Už jen díky samotnému střetu zájmů nemá na postu ministra zdravotnictví co dělat.

Příspěvek upraven 11.10.20 v 11:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
11.10.20 11:05
@Kriss Tina píše:
Jak sem psala uz v jine diskuzi, kdyz je narod nepoucitelny a naschval bojkotuje všechna narizeni, tak jim nic jineho nezbyde a je fuk jestli tam sedi prymula nebo nekdo jiny. Jak by jste to chteli resit vy? Ja z toho taky nejsem nadsena, ale holt lidi dostanou co si zaslouzi, kdyz nemůžou ani jeden vikend sedet v klidu na zadku :nevim:

víš co ony ty mamynky musí zachraňovat tu ekonomyku návštěvou herniček a podobných zařízení protože být s dětmi venku v parku či lese je hrozný problém. Jo tam si vlastně nedají to kafčo, že… :roll: Hlavně, že na jaře všude všechny vykřikovaly, jak s dětmi doma vydrží i 3 týdny :pankac: teď se náhodně scházejí v herničkách, solných jeskyních apod. hrdinky. :palec:
jinak si myslím, že by vláda měla zvednout pokuty za nedodržování nařízení a pořádně to kontrolovat a netrestat ty, kteří nařízení dodržují.

Příspěvek upraven 11.10.20 v 11:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
11.10.20 11:07
@Kriss Tina píše:
A kde zijes? Ja teda vidim na kazdym kroku nekoho, kdo na to kasle. Uz jenom rousky, cast lidi je porad odmita nosit, pulka jich je nosi pod nosem (hlavne to vidím u duchodcu, ti je nosi jen tak aby se nereklo, ale efekt nula), zavrou hospody, tak lidi si koupi chlast ve vecerce a po stovkach se schazi v ulicich. Zavrou zabavni parky, tak lidi se dou bavit do obchodaku, narve se jich tam mnohem vic jak normalne. Maj chodit nakupovat jen po dvou, ale nekdo rekne, ze sam nakup neunese, deti chtej jit taky, tak si z toho udelame rodinny vylet. Stojany s dezinfekci stoji netknute. Jsou to celkem malickosti, ale kdyby aspon tohle dodržoval kazdy, tak sme jinde. Ale lidi musi za kazdou cenu delat rebely a pravy opak toho, co se jim doporuci. Ze to vy dodrzujete je super, kdyby takovych bylo vic…

Jo, protože to není mor… Ale jenom viróza, která u spousty lidí nemá ani příznaky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
11.10.20 11:08

Zrusila bych vsechna opatreni, stejne jsou na prd, akorat se to vsechno jen potahne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
11.10.20 11:08
@roba18 píše:
víš co ony ty mamynky musí zachraňovat tu ekonomyku návštěvou herniček a podobných zařízení protože být s dětmi venku v parku či lese je hrozný problém. Jo tam si vlastně nedají to kafčo, že… :roll: Hlavně, že na jaře všude všechny vykřikovaly, jak s dětmi doma vydrží i 3 týdny :pankac: teď se náhodně scházejí v herničkách, solných jeskyních apod. hrdinky. :palec:
jinak si myslím, že by vláda měla zvednout pokuty za nedodržování nařízení a pořádně to kontrolovat a netrestat ty, kteří nařízení dodržují.

A nebo svrhnout vládu těch idiotu no…

Nový světový řád jede podle plánu. I když je pár let pozadu..

Příspěvek upraven 11.10.20 v 11:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+