Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky, obnovuji diskuzi.Jsem ve 35tt a mám rodit v Hk ale spíš by jsem si přála rodit v Pardubicích jenže přítel o tom nechce ani slyšet ![]()
Jde o to, že mě minulý týden vezl na pohotovos do Hk(máme to 7km od baráku) měla jsem bolesti do bříška, šlo mě to až do zad a tvrdlo mě břicho, no naštěstí to nic nebylo a neotvírala jsem se, čípek v pořádku…dali mě pouze magnesium a šupajdila jsem domů. Jenže se mě moc nezamlouval přístup a tak jsem řekla, co zkusit ty Pardubice
Přítel mě na to řekl, at' si nevymýšlím a rodím v HK když to máme 7km do baráku! Že kdyby se vyskytli komlikace a rodila by jsem v Pardubicích a porod by přišel dřív a miminko by se narodilo předšasně a muselo do inkubátoru, že nebude 2denně jezdit z HK do Pardubic, že benzín je dnes drahý a on nemá čas a peníze tam semnou lítat a vozit odstříkané mléko
Jenže já se opravdu necítila v té HK porodnici na pohotovosti dobře, přišlo mě to tam jak na běžícím pásu a měla jsem divný pocit(skoro paniku)
nevím co to bylo, nikdy jsem nic takového nezažila, nejsem citlivka a proto mě to překvapilo
S přítelem jsem zkoušela komunikovat a vysvětlit mu to. Bohužel stojí si za svým a prostě mě řekl, že když mám porodku 7km od baráku, že nepožene do Pardubic.Jako na jednu stranu ho chápu ale je mě to líto. Tak co maminky, co myslíte? Mám zkousnout zuby a odrodit v HK jak si přeje přítel? Ono mě stejně nic jiného nezbyde a porodit musím a jestli rodit v Pc nebo HK to mě asi pak už bude jedno…ale tak nějaký názor nebo radu jak to přežít v HK nebo překecat přítele a rodit v Pc nemáte
? Děkuji
Omlouvám se za anonym… ![]()
Hele, rodit budeš ty, ne on. Manžel by byl taky nejradši (protože je hradečák) aby se oba kluci narodili v HK. Rodila jsem já, takže se oba narodili Pardubicích. Rozdíl mezi těmito dvěma porodnicemi neznám. Ale slyšela jsem, že v HK je to jako ve „fabrice“ na děti. Nojo, jenže ono kde ne
První porod v PCE byl super a druhý za trest a to jen díky přístupu personálu. Na blbce narazíš všude. Tak si zajeď do těch Pardubic, jen se tam podívat a podle toho, kde se budeš cítit líp, se rozhodni. Ono je to nakonec jedno ![]()
Tak za mě Hradec. Pokud by bylo miminko dříve, tak tam jsou lepší odborníci.
Hele, to si nevybereš. Já zase byla v Pardubicích na pohotovosti, doma jsem potratila ve 3 měsíci. Vyplašená, ubrečená a bolavá. První věta byla, jestli jsem nemohla nějakých 10 minut počkat, že mám stejně miminko doma asi v záchodě. A jim se mění služba.
![]()
V Hradci jsem byla 2× a super.
Ale jak psala uživatelka víše- blbce najdeš všude.
@WERISKA Tak takový podobný přístup jsm o Pardubicích taky slyšela…a nejen to.
@Reinka píše:
Hele, rodit budeš ty, ne on. Manžel by byl taky nejradši (protože je hradečák) aby se oba kluci narodili v HK. Rodila jsem já, takže se oba narodili Pardubicích. Rozdíl mezi těmito dvěma porodnicemi neznám. Ale slyšela jsem, že v HK je to jako ve „fabrice“ na děti. Nojo, jenže ono kde nePrvní porod v PCE byl super a druhý za trest a to jen díky přístupu personálu. Na blbce narazíš všude. Tak si zajeď do těch Pardubic, jen se tam podívat a podle toho, kde se budeš cítit líp, se rozhodni. Ono je to nakonec jedno
Děkuji
no jemu jde spíš o to, že kdyby jsem rodila v PCE a byli komplikace a miminko muselo do inkubátoru a já by jsem šla domů, že by mě musel vozit 2denně s odstříkaným mlékem z HK do PCE
-benzín je tak drahý ![]()
No uvidíme, porodit musím tak jako tak
máš pravdu, všude je něco a ne vždy je vše růžové…tak se budu modlit, aby jsem kápla na nějakého hodného doktora
![]()
NO tak já mám zase příšernou zkušenost z Hradce neuvěřitelně arogantní chování, v Pardubicích jsem rodila a byla jsem naprosto spokojená s přístupem a se vším, mimochodem je nesmysl, že v hradci jsou lepší doktoři, je to tam samej studentík
Já mám z porodnici v Pardubicích velmi dobrou zkušenost, vytkla bych jen drobnosti ale jinak za mě super
byla jsem i na pár jiných oddělení všude to bylo v pořádku, asi jsem měla štěstí ale já fakt nemám žádnou špatnou zkušenost ani o nikom z okolí nevím. Pardubické nemocnici vděčím za svůj život…
Já určitě
Doporučuju pardubice, jsou tam skvěli jak sestry jsou moc příjemne..
Já se tam cítila skvěle u ten přístup skvelej.
Do hk bych už v životě nepáchla
Jedna skušenost mi tam stačila moje první tehotenství bylo komplkovane a když jsem jela do hk kuli vysledkum tak mi pan doktor porodník řekla že sem mela jit radsi na potrat nez abych je otravovala… takže s hk nemocnicí ká končim
Souhlasím s názory ostatních. Já rodila v Pardubicích před pár měsíci a kromě stravy, které bylo málo a většinou absolutně nevhodná pro matky, nechutná, nekvalitní, tak si nemůžu na nic stěžovat. A že ti dítě odvezou do Hradce, protože chtějí mít jistotu, že pro tvoje dítě udělají to nejlepší a mají v Hradci lepší vybavení přístrojové neznamená, že jsou Pardubice špatné. Se mnou ležela na pokoji paní, které hošíčka také druhý den odvezli, ale denně měla informace o jeho stavu a chodila jí často informovat i lékařka z novorozenců o jeho stavu.Je to vše o lidech a v lidech. Kdyby se sem tam neobjevila nějaká arogantní a namyšlená sestra, kterou máš pocit, že obtěžuješ, když se na něco zeptáš nebo jí třeba rušíš, když hnípe o víkendu dobře ukryta za dveřmi
tak by nemohly vyniknout klady sestřiček ostatních, které jsou super.Fakt,neboj se, jsou tam profesionálové, i mladí lékaři a lékařky, u kterých se předpokládá málo zkušeností. Ale není tomu tak, i ti mladí poradí, potěší, dokonce i povzbudí, když tě válcují hormonální změny. A ostatní mamči mají pravdu..rodit budeš ty, tak máš právo se rozhodnout, kde se budeš cítit lépe. Jak ti navrhují, zavolej si do porodnice, pokud budou mít čas, rádi ti sály ukážou, ať se nebojíš. A jak jsem teď někde četla, dokonce budou začínat i s aromaterapií, kdo bude chtít? Ale to nevím jistě, možná je to jen nějaká předběžná informace a teprve se k tomu chystají nebo o tom uvažují. KAždopádně se neboj, porodit musíš tak jako tak
V HK jsem rodila a upřímně radši bych si to příště odpustila. Když jsem tam šla poprvé do rizikové poradny, tak jsem měla podobné pocity jako popisuješ ty.. no a taky se mi to vyplnilo. Porod skončil císařem, udělali to asi dobře, v podstatě mě nic nebolelo, jizvu mám pěknou, mimčo ok, ale..! Sestry většina nic moc, organizace šílená - např. mi do poslední minuty neřekli, že už půjdeme domů a pak nás během půl hodiny v podstatě vykopli z pokoje a nechali čekat na chodbě. (manžel v práci, prostě jsme to ten den vůbec nečekali, den předtím mi říkali, že vůbec neví, kdy bychom tak mohli porodnici opustit).
Chlubí se tím, že 90% dětí odchází plně kojených, ale nějaká opravdová pomoc s kojením tam není, max. vám řeknou, že dítě nepije a doporučí si pročíst manuál, co tam leží na stole.
Možná ten celý můj dojem je ovlivněný hormonama, ale celkově těch 5 dní v HK patří k těm ošklivějším v mém životě.
Rodila jsem v Pardubicích a i když jsem měla opravdu hrozný porod, tak na přístup personálu si nemohu stěžovat. Všude je něco a každý nemá pořád sluníčkový den. Nic si neberu osobně. Na sále jsem je stejně všechny poslala tam, kde slunce nesvítí ale na mou pozdější omluvu všichni reagovali s úsměvem že jsou zvyklí. Hradecká nemocnice má opravdu jedno z nejlépe vybavených pracovišť co se komplikací při porodu a následné péče o novorozeněte týká. Rozhodnutí je jen na tobě ![]()
Ja mam zase naopak hrozne zkusenosti s pardubickou porodnici a supr kladnou zkusenost s Hk.
Muj porod byl velmi komplikovany, ale problem byl u me ne u miminka. V Pardubicich pristup hruza a v HK to zvladli na 1.Byli mily a se vsim mi pomohli i s kojenim.
Ono kazdy ma svuj nazor na obe porodnice. Takze zvol co sama uznas za nejlepsi. Mozna te stejne ty Pardubice neminou, nekde jsem cetla, ze v HK zacatkem cervence maluji a budou mit zavreno.Tak ti preju, at dobre vyberes a v porodnici se ti libi.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.