Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Jdu si pro vaše zkušenosti, jak jste to dělaly na začátku těhotenství s „ne-pitím alkoholu“?
Jde mi o to, že jsem v začátku těhotenství, takže to nikomu ještě nechci říkat a pít samozřejmě nechci, ale vůbec nevím, jak to udělat teď v období grilovaček a tak. Několikrát týdně se něco děje- návštěvy, oslavy, grilování, pozvání na pivo,… a všichni řeší, co to je?
Jak jste to zahrávaly do autu vy?:)
Antibiotika na zánět močových cest ![]()
Nealko pivo a koktejly bez alkoholu. Je to ale náročné, ovšem nikomu do toho nic není! Těhotná netěhotná, ne vždy mám chuť na alkohol ![]()
Pila jsem včera a mám žaludek na vodě (vzhledem k nevolnostem to byla i skoro pravda
).
Vzala jsem Ibalgin, bolí mě hlava, tak na to nechci pít.
Mám antibiotika na zánět močáku.
Dneska pije chlap, já musím řídit.
A tak ![]()
@Anonymní píše:
Jdu si pro vaše zkušenosti, jak jste to dělaly na začátku těhotenství s „ne-pitím alkoholu“?
Jde mi o to, že jsem v začátku těhotenství, takže to nikomu ještě nechci říkat a pít samozřejmě nechci, ale vůbec nevím, jak to udělat teď v období grilovaček a tak. Několikrát týdně se něco děje- návštěvy, oslavy, grilování, pozvání na pivo,… a všichni řeší, co to je?
Ahoj,
já když byla těhotná, byli jsme ve sklípku na moravě. Byla jsem těhotná čerstvě a ve sklípku jsme byli v dubnu, kdy byla ještě zima. Dala jsem si jednu, dvě malé koštovací skleničky vína a pak jsem oznámila, že mě dost bolí hlava, tak aby to nebylo ještě horší, že pít už nebudu.. ![]()
A takhle v létě bych se vymlouvala na to, že se po alkoholu v tomhle vedru dost potím, nebo něco takového… ![]()
Domluv se s partnerem (poku to on ví) že ty řídíš a on pije, nebo jak holky píšou antibiotika např. na ten záňět močových cest ten je v létě při mokrých plavkách celkem častý a uvěřitelný
A na okraj, já jsem na začátku těhu asi 4-5tt pila strašně
asi týden v kuse (slavila jsem svých 30), na moji obranu nevěděla jsem, že jsem těh., test byl negativní, vybarvil se až po týdnu zpoždění a děti nevypadají, že to na nich zanechalo následky ![]()
Přijela jsem na oslavu autem. Sice na mě koukali jak na blbce a radili si vzít taxíka, ale já se naopak nabídla, že někoho ještě můžu odvézt.
Jestli budete chodit na akce každý týden, tak je blbý vždy říkat, že bereš antibiotika, že ti není dobře a já nevím co vymýšlet
, na to ti nikdo neskočí
. Maximálně si jedno malý pivko vzít a cucat ho nenápadně celou dobu. My moje těhotenství oznámili už na začátku 8tt, ještě jsme neměli srdíčko, ale právě kvůli dvěma oslavám, co nás čekaly, nechtěli jsme nějak mlžit.
Vzala bych si jedno pivko či víno a ucucávala to. Nebo se teď dělají ta ovocná piva, já to mám ráda, alkoholu minimum a ještě je to dobré, tak ucucávat to. A když by si někdo všimnul, že cucám furt to samý, tak bych řekla, že mi to dneska nějak nejede ![]()
Kdyz mas chlapa nebo nejakyho duvernika s sebou, sednete si vedle sebe, sklenicky si date vedle sebe a on pije na stridacku z tvoji. Nikdo si nevsimne, ze nepijes.
Mám po operaci ruky, ale ještě před testem (tušila jsem to sice…) jsem odpověděla, že léky už neberu, že to je v pohodě. Teď si nadávám
Já jsem teď na neschopence u našich, takže vesměs potkávám pořád stejný lidi a pokaždé nepít je divný. Takže jsem si včera dala vinnej střik, snad to byl rozumnej kompromis O:) Přítel to ještě neví, pááč je měsíc na táboře, takže si ještě 10 dní musím počkat.
@Anonymní píše:
Ne, děkuji.
A když to chtějí řešit, tak ať to řeší. ![]()