Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Proč chceš batoleti dávat tvrdou botu? Proč nee měkčí, aspon kompromis? Bude v tom chodit jak v sádrách.
Třeba tyto fare jsou super, není to vysloveně barefoot. Ale dítě má dost místa ve předu, a i tak jsou zpevněné.
https://www.fare.cz/…1161/produkt
¨Dcera nosí od malinka barefoot, ale nee tenké křusky. Ale aby to mělo lehce pevnější patu. Trošku podrážku. Nohu má krásnou, klenbu vytvarovnou. Je ji deset, a stále je nosit chce.. nechce boty do špičky, že to tlačí.
Pro obyčejné boty můžeš jít i do Decathlonu, tam mají široký výběr i malých velikostí a aspoň jsou lehké a trochu ohebné, jinak Fare ma I řadu první boty vyvinuté s podoložkou Editou Proškovou…https://www.fare.cz/60-divci-prvni-boticky/kategorie
@KKK85 Bohužel fare jsou na širší nohu, než má malá.
Jinak se mi na netu taky líbily.
@Karkulka38 V decathlonu nemají kvalitní boty pro malé děti. Všeobecně tam mají kvalitních bot minimum i pro dospělé.
Ja chodím do Líšně na Jírovu je tam albert to najdeš, maji i s mekou stélkou super boty ale nemůžou mít milion skladem pocitej ze ti taky da vybrat ze 2-3 modelú max… jinak v olympii je primigi ty brala léta kamarádka..
Jinak fakt se tady nehodlám s nikým hádat, proč ne barefoot, já to nikomu neberu.
Já si tento směr nezvolila proto, že po přečtení proč barefoot ano, mi po položení mých logických otázek na to, co mi vrtalo hlavou, nebyla dána relevantní natož uspokojivá odpověď.
To je naposledy, co se k tomuto vyjadřuji, již jsem se rozhodla, zastánci taky a víc bych to nerozváděla, není to účelem tohoto tématu.
@Al35 Děkuji, kouknu se.
Olympiu si nechám jako poslední možnost, je to na mě hrozně daleko.
@Anonymní píše: Více
ty fare jsou ale kompromisní a měkké které odsuzuješ. Není jen barefoot, můžeš mít pevnější patu, podrážku normál, male nebude to tvrdé kopyto. Já šla u dcery tímto spíše. Např. froddo. Není to vyložené tenká podrážka, mají zpěvněnou patu. Ale dost místa pro prsty. A nožka může v bože se hýbat a dítě nechodí jako stroj.
Podle mě, když už to bude klasika, tak je jedno jestli Adidas nebo Decathlon pro 10kg dítko…starší nosila Barefoot, ale jak začala více sportovat, měla i tenisky z Decathlonu, pro malé děti naopak mají výběr bez dropu, širší špička…nikdy je nesešlapala a chodila v nich dobře…furt mají ohebnější boty, než třeba tvrdé boty z lékárny se žirafou za materiál…
Ja zas nechapu proc nekdo dava tak malemu diteti tvrde boty, v kterych se blbe chodi a hlavne mackaji prsty a maji jiny tvar nez noha.
Jinak muzes jich objednat vic pres eshop a zbytek vratit. Taky to tak bezne delam.
@Nicole 1234 píše: Více
Jo to ja taky nepochopím… batoleti stačí kožené capáčky. Anebo tedy typu froddo, superfit jsou barefoot fajné… je na výběr spoustu.
Takže hledáš tvrdou, těžkou, neohebnou botu bez prostoru pro plec, která bude dle tebe kvalitní, když píšeš, že barefoot ani kompromis nechceš a Decathlon dle tebe kvalitní boty nemá? To mi přijde trochu jako oxymóron ![]()
Prosím pokud máte nějakou zkušenost nebo víte o obchodu v Brně s dětskými botami, kde neprodávají pouze barefoot nebo kompromis, prosím napište i s adresou, popřípadě zkušeností. Zjistila jsem, že některé byly i zrušeny (na Staré osadě a na Provazníkové).
Ne pouze e-shop.
Takže já pomocí google našla: Žirafka Okružní 35: Byla jsem, na první pohled to vypadalo, že mají milion bot, ale je hodně zimních a hodně těch úplně nejmenších 18 a 19, ale málo 21, což zrovna malá potřebuje, takže z celého obchodu jí bylo bez ohledu na barvu možno zkusit troje boty a jakš takš sedly jedny(nejdražší), obchod je na botách i ve srovnání s internetem dražší minimálně o 25%, ale často i o více. Prodavačka fajn a ochotná, když boty neseděly, netvrdila, že sedí a že si musí dítě jen zvyknout, takže v tomto fajn.
Storyshoes Lidická 19: půjdu dnes, až se vrátím, napíšu zkušenost
Botičkárna Čápkova 7: možná taky dnes
Botýsek: Tuřanské náměstí 9
Emelli: U Leskavy 27
Dětská obuv u Kačenky Merhautova 61:, omezená otevírací doba, asi menší nabídka
Pokud víte ještě o něčem, piště, dodávám, že s e mi ejdná o úplně ty nejmenší boty, které nemají v obchodech typu CCC.