Nebinarni vychova

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14725
30.6.22 14:17

Já taky někdy používám střední rod - moje batole, miminko :lol: no a?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
30.6.22 14:31

Mně to vadí méně, než každou chvíli odpovídat na dotazy cizích lidí, jestli teda máme chlapečka nebo holčičku, když je mimino oblečeno neutrálně. Tuhle mi jedna paní tady od nás z vesnice šokovaně vyčetla, že ani jedna naše dcera nemá naušnice, u mladší použila argument, že pak není poznat že je holka - a já se stále ptám, proč je to tak strašně důležité, co má mimino mezi nohama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
30.6.22 14:49

Není to důležité, jen je to součástí našich mezilidských vztahů/ konverzací. A pěkných pár století to asi bylo. A jestli někoho obtěžuje odpověďět holka/ kluk na „projevený“ zájem, tak bych v tom viděl trochu chybějící sociální obratnost. Ne, že by nebylo věcí každého, jestli se chce/ nechce bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
30.6.22 15:07
@Ivan PPZ píše:
Není to důležité, jen je to součástí našich mezilidských vztahů/ konverzací. A pěkných pár století to asi bylo. A jestli někoho obtěžuje odpověďět holka/ kluk na „projevený“ zájem, tak bych v tom viděl trochu chybějící sociální obratnost. Ne, že by nebylo věcí každého, jestli se chce/ nechce bavit.

To není chybějící sociální obratnost - pokud to chce vědět paní z vesnice, tak očividně je to leda drbna, protože rodina a přátele vi, co se narodilo, naopak sousedce, se kterou se bavím leda zdvorilostne nebo paní z druhého konce dediny, to muže byt fuk. Já osobně teda neměla rada, když mě zastavovaly cizi stare pani, aby se podivaly na mimino nebo daly do reci, jen proto, ze nás spojuje stejný bytový dům (ne vchod), ale domek o desítkách bytu. Proste mi tahle vlezlost/narušování soukromí vadí, stejne jako osobní dotazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21337
30.6.22 15:07
@Atisia píše:
Kdyby tam měli přebalovací pulty tak klidně :roll:

V USA na pánech všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
30.6.22 15:17
@Prosimklid píše: … pokud to chce vědět paní z vesnice, tak očividně je to leda drbna, protože rodina …

Já rozumím, že se někdo chce/ nechce bavit s ostatními. Ale- a spešl- na vesnici je to celkem očekávatelné a moc bych s teorií drbna nepracoval. Starší lidé to vidí dost odlišně, projevují zájem. Holt- doba jiná, dříve se maminky pyšnily a hrdily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
30.6.22 15:21
@Ivan PPZ píše:
Já rozumím, že se někdo chce/ nechce bavit s ostatními. Ale- a spešl- na vesnici je to celkem očekávatelné a moc bych s teorií drbna nepracoval. Starší lidé to vidí dost odlišně, projevují zájem. Holt- doba jiná, dříve se maminky pyšnily a hrdily.

Asi tak, na vesnici je normální, že se lidi zajímají a nejsou to primárně drbny, tím tedy netvrdím, že by se nerbalo :mrgreen:… Ono proto je na vesnici v určitém ohledu bezpečněji, neb se tak nějak všeobecně ví, čí je které dítě, pokud mu ujede autobus, tak ho lidi vezmou, případně pokud je problém, pomohou vyřešit, či zavolají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
30.6.22 15:24

Starší generace obecně špatně přijímá nové trendy. Pro naši babi je třeba mixování příkrmu přehnané. Protože Dřív to matky rozkousály. Za ně bylo kůrky atd… Pro druhou polohy při kojení. O homosexuálech… Taky debata… Nějaké metody výchovy (psané metody) 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
30.6.22 16:15
@Ivan PPZ píše:
Není to důležité, jen je to součástí našich mezilidských vztahů/ konverzací. A pěkných pár století to asi bylo. A jestli někoho obtěžuje odpověďět holka/ kluk na „projevený“ zájem, tak bych v tom viděl trochu chybějící sociální obratnost. Ne, že by nebylo věcí každého, jestli se chce/ nechce bavit.

Já se třeba bavit chci (někdy), ale ne nutně o pohlaví mýho dítěte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
30.6.22 16:47

Řekla bych asi jen to, chudák dítě, vychovají ho magoři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
30.6.22 17:11
@Lily Evans píše:
Já se třeba bavit chci (někdy), ale ne nutně o pohlaví mýho dítěte :nevim:

Já bych chápal, že se s „cizíma“ nechceš bavit. Ale když bavení se není problém, tak „tutlat“ chlapečka/ holčičku v kočárku… - tady mi smysl uniká. Mlžit před narozením chápu naprosto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
30.6.22 17:13
@Semtex píše:
Já taky někdy používám střední rod - moje batole, miminko :lol: no a?

A už jsi slyšela o aktivistce jménem Alžbětko? Tomu opravdu nikdy neporozumím. Říkat si to Alžbětko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
30.6.22 17:41

Pro mě je to jen jakýsi druh osobního PR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
30.6.22 17:43
@Russet píše:
A už jsi slyšela o aktivistce jménem Alžbětko? Tomu opravdu nikdy neporozumím. Říkat si to Alžbětko.

To jsem viděla. Ta se ale rozhodla sama nikdo ji to nenutil být. Přilepit se k silnici taky zvládlo samo. Samo taky řeklo, že zná málo lidí co jsou obojí. Taky řeklo, že má rádo ruční práci. U této osoby bych řekla že je to spíš hec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
30.6.22 17:56
@Ghaia píše: Řekla bych asi jen to, chudák dítě, vychovají ho magoři.

Bohužel takových magorů přibývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect