Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hanule, tak jestli i po mimoděložním myslíš na prcka a to jsi ovlivnit nemohla, nevím, jestli by pro Tebe potrat nebyl do budoucna trest pro sebe samou ![]()
Pokud se přítel rád stará o syna a rád s ním tráví čas, tak si myslím, že by se rád staral i o vaše dítě. Nemůže mít třeba strach z toho, že mimčo bude uplakané, bolavé, jakou měl zkušenost, když byl jeho syn miminko - nebyl nějaké extrémně náročné? Nebo třeba může mít strach, že kdyby to mezi vámi nedopadlo, tak o dítko zase určitým způsobem „přijde“? Zkuste si promluvit, třeba to bude dobré ![]()
Ahoj Hani, kdybych byla já ve tvé kůžu, mimčo bych si nechala, i když to bude těžké. Ale věřím, že máš rodinu a přátele, kteří ti pomohou. Co se přítele týče, tak mě celkem překvapila jeho reakce. Možná se jen lekl a má strach jestli to zvládne, přeci jen ted tíha starání se přejde na něj. Pořádně si promluvte! Interupci jako moužnou variantu neber vzhledem k tvému zdravotnímu stavu. Navíc miminko chceš a tak je jedno jestli bude teď nebo za dva roky (pak už se to opravdu nemusí povést)…
Kdyby jsi cokoli potřebovala, jsme tu pro tebe.
Přeji hodně štěstí!!!
Katka
A jaký v tom bude rozdíl za dva roky - z pohledu financí??? A vzhledem k tvému zdravotnímu stavu a k tomu, že dítě ještě jednou chce bych neváhala a nechala si ho.
Za dva roky to nemusí jít a budete si to vyčítat.
Držím pěsti
Myslím, že na domácnost Ti zbývá peněz hodně a píšeš, že máš děti ráda.S tvým zdravotním stavem bych do toho sama za sebe šla, protože nevíš, jestli by se Ti podařilo za dva roky ještě otěhotnět. ![]()
Má to nějaký zvláštní důvod, proč tvůj přítel určuje ty dva roky? ![]()
Možná je teď jen v šoku, ale jestli máš v sobě jen malou jiskřičku jistoty, že by jsi miminko chtěla a dovolím si tvrdit, že asi máš, šla bych do toho bez okolků
!
Přeji Ti jen to dobré! ![]()
Myslím že to je jen prvotní šok ze strany tatínka. Musíte o tom mluvit, musíš mu na rovinu říct že ty si ho nechat chceš(za mě si ho určitě nechej). Je ti 30 a zdravotně nejsi uplně fit, takže za dva roky bys opravdu mohla mít potíže. A 40 km k rodičům je jako nic - a ty vždycky pomůžou - promluv si o tom s mamčou, zeptej se jí na radu.
Jestli se chlap dobře stará o své první dítě, tak si myslím že se postará i o to vaše společné. Někteří chlapi prostě nemají rádi změny a bojí se o svoje zažité pohodlí. Jste spolu 3/4 roku - to není ještě příliš dlouho - možná bych se ujistila že vidí váš vztah opravdu vážně a na delší dobu - vypadá to trochu jakoby ještě nebyl smířenej s trvalým vztahem - proč spolu ještě nebydlíte?
Hanule04 píše:
Díky za názory, taky nevidím co za rok dva by změnilo, než by se mimčo narodilo tak nám zbývá ještě asi 8měsíců.Co by bylo kdybych otěhotněla jsme se nebavili, nějak jsme nečekali že to budem muset řešit. Přítel má syna sice ne ve své péči, ale má ho moc rád stará se o něj, a je moc štastnej když ho má u sebe. Myslím, že by byl dobrej táta.Dnes odpoledne k němu jedu a jdem si ještě promluvit, jako je to šok pro nás oba, ale vůbec nevím jestli bych to dokázala dát pryč a nevyčítala si to, fakt nevím. I po tom mimoděložním myslím na to kolik by prckovi ted bylo.
Hani,
když i při mimoděložním otěhotnění počítáš, kolik by prckovi bylo, vůbec bych se nerozmýšlela.
Byla by jsi z toho trop na nervy, uvidíš, co dneska přítel, ale už za Tebe věřím, že to byl jen šok! ![]()
Taky si myslím, že by nebylo rozumné, jít na potrat…obzvlášť, když ještě přemýšlíte o dalším miminku - za ty 2 roky se nic nezmění, jen by se to prostě nemuselo povést.
Za mě taky ano!
Taky bych si miminko nechala.Měla si nějaké komplikace a jednou by sis to třeba vyčítala.Myslím že s 8000kč to zvládneš,a třeba nakonec přítel bude taky chtít mimčo nechat.Byl to pro oba šok,tak to snad dobře dopadne a dobře se rozhodnete ![]()
Ahojky,souhlasím s názorama si miminko nechat,jelikož bys toho opravdu pak litovala a takové věci nejdou vzít zpět. Určitě kolem sebe máš přátelé-andělé a zvládneš to
Přeju hodně štěstí a síly ![]()
Tak já to taky nechtěla takhle brzy, taky bych ty dva roky ještě radši počkala, ale stalo se, a nějak si fakt neumím představit, že to dám pryč, a mám strach i z toho že už by se to nemuselo povést, což bych asi do budoucna špatně nesla, jedno miminko jsme ještě chtěla.
Hanule04 píše:
Tak já to taky nechtěla takhle brzy, taky bych ty dva roky ještě radši počkala, ale stalo se, a nějak si fakt neumím představit, že to dám pryč, a mám strach i z toho že už by se to nemuselo povést, což bych asi do budoucna špatně nesla, jedno miminko jsme ještě chtěla.
Hanule, myslím, že ve 30ti letech si nemáš co rozmýšlet…pokud ještě mimčo chceš, tak si ho nech! Je ale zase fakt, že se musíš ohlížet i na to, co chce
partner…a nechat si mimi proti jeho vůli…to taky není lehké rozhodnutí ![]()
Libza píše:Hanule04 píše:Hanule, myslím, že ve 30ti letech si nemáš co rozmýšlet…pokud ještě mimčo chceš, tak si ho nech! Je ale zase fakt, že se musíš ohlížet i na to, co chce
partner…a nechat si mimi proti jeho vůli…to taky není lehké rozhodnutí
Ano, konzultovat by se to mělo s partnerem, ale jistě nebylo šťastné hned vidět jako jediné řešení potrat
!Přikládám to k tomu šoku
!
Máš první dítko dostatečně velké, a i v něm uvidíš „pomocníka“ a dobrého parťáka
!
Ahoj, být na tvém místě tak bych nad potratem vůbec nepřemýšlela. Mi se malý narodí za 3 měsíce a vzhledem k tomu, že jsme si ještě před otěhotněním vzali půjčku na chatu tak celá moje mateřská půjde na splátku a na domácnost mi zůstanou 3 tisíce a to mi dá manžel a musíme se modlit aby o práci nepřišel alespoň po dobu teď 3 let. Takže si myslím, že 8000 tisíc na měsíc vám vystačí. Je smutné, že na to má přítel jiný názor, ale řídila bych se svým srdcem. A hlavně si odpověz na otázku, kdybys teď na potrat šla a za dva roky by jste si chtěli pořídit mimčo a ono by to už nešlo (zdravotní důvody), jestli by ses s tím dokázala smířit… ![]()
Nech přítele tuhle novinu trošku rozdýchat
Nám se taky neplánovaně zadařilo a muž z toho byl asi týden paf a teď už dává Jahůdce pusu na dobrou noc ![]()
Držím pěsti ať se rozhodnete co nejlíp ![]()
Pirrippi píše:
Nech přítele tuhle novinu trošku rozdýchatNám se taky neplánovaně zadařilo a muž z toho byl asi týden paf a teď už dává Jahůdce pusu na dobrou noc
Držím pěsti ať se rozhodnete co nejlíp
Přesně tak - nejhorší je ukvapené rozhodnutí !