Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Kupuji do zásoby, ale ne tak moc. Za prvé prvňák s nohou 30/31 už chce něco úplně jiného než co byl ochotný nosit v predskolacich a pak ty boty stárnou. Ta guma stárne. Nosíme tedy barefooty, beru ve výprodeji boty na další sezónu o jedno a dvě čísla větší, na začátku další sezóny výběru a druhé prodám. Víc dopředu je nekepuji, ale ušetříme tím dost. Při třech dětech a průměrné ceně 2,5 tis za boty se to nascita. Jen v tom má člověk hodně peněz.
A zase nějaký vkus mne tak netrápí, jsem matka pes, nohy budou mít v botách, o kterých si myslím, že jsou zdravé a nějaké licenční postavičky mne netrápí. Ty ať mají na tričku, teplácích, mikinach, spodním prádlu, ksiltovkach, ale ne na botách. Jen tedy jsem uznala argumenty prvňáka, že nechce pořád boty na suchý zip jak mimino a botník jsme spolu komplet vyměnili.
Zakladatelko, můžeš dát foto bot, jen pro zajímavost?
Velikost takhle malou si už nepamatuju. Teď 9let, vel. 36.
@jita22 Jasně, jsou to obyč tenisky, ale přesně podle mého vkusu a dceři (zatím) skvěle pasují do šatníku i na nohu. A navíc se jmenují stejně jako ona, tak je má rovnou i podepsané ![]()
@Payiinka píše:
@jita22 Jasně, jsou to obyč tenisky, ale přesně podle mého vkusu a dceři (zatím) skvěle pasují do šatníku i na nohu. A navíc se jmenují stejně jako ona, tak je má rovnou i podepsané
Aha, tak ty by za pár let ještě nosit mohla ![]()
@Cuddy píše:
A zase nějaký vkus mne tak netrápí, jsem matka pes, nohy budou mít v botách, o kterých si myslím, že jsou zdravé a nějaké licenční postavičky mne netrápí. Ty ať mají na tričku, teplácích, mikinach, spodním prádlu, ksiltovkach, ale ne na botách. Jen tedy jsem uznala argumenty prvňáka, že nechce pořád boty na suchý zip jak mimino a botník jsme spolu komplet vyměnili.
U nás zase frčí všechno buď na suchý zip nebo bez tkaniček, jedno z dětí nedalo ani ránu celou základku bez suchého zipu, až na učnáku uznalo že je to trapný. Ale holky taky teď hodně preferují bez tkaniček pokud to jde.
@Kriss Tina píše:
Syn v 7 letech, teď má 8 a má boty 30-31a ne nekupuju porad to samé dokola
s věkem přichází jiné záliby a co se jim líbilo ve 2 letech už se nelíbí ve 4 a tuplem bych to nedostala na školáka
představa ze mám to samé na roční dceři a na druhakovi je fakt vtipná
jedine co si tak držím, jsou osvědčené značky, ale pokaždé beru jiný model/ design.
Náš v 7 měl tak 32-33, teď v necelých 10 už 37-38🙈
@Jahudka82 píše:
Náš v 7 měl tak 32-33, teď v necelých 10 už 37-38🙈
Klid, holky 10 a 12 let 39 až 40.
@mamule42 píše:
Klid, holky 10 a 12 let 39 až 40.
Fiha, ja se svyma 37čkama
Dejte je na plavani, at ty ploutve v necem zuroci
![]()
No už si nepamatuju, kdy přesně měli 29, ale mám velké děti s velkou nohou
, začínaly chodit na velikosti 22, takže klidně ve 3 letech už takhle velkou botu mít mohly
Dcera 8 let má 37 a syn v jejím věku měl už 39
A je to teda peklo, jak rychle z těch bot vždycky vyrostou, v podstatě se mi ještě nepoštěstilo koupit třeba zimní boty nebo sandály na dvě sezony ![]()
@unuděná dcera taky začínala na 22, to byl říjen, zimní byly 23, teď nosí 24… tak to by také mohlo jít rychle ![]()
To dost záleží na značce, to číslování se někdy hodně liší. A taky na dítěti… tříletá dcera má teď 28, šestilety syn 31 a osmilety 37, kam až tomu ta noha vyroste, to jsem zvědavá. A dcera taky nemá úplně popelkovskou nozicku… jinak do zásoby věci nekupuju, nikdy nevím, kdy co komu bude, jeslti se mu to ještě bude líbit atp. Jen nejstaršímu kupujeme pořád to stejne, vždy když vyroste, tak pořídíme to stejne o velikost nebo dvě větší. Má PAS, nové jiné věci odmítá. No Aktuálně má svoje papuce už v poslední velikosti, tak nevím, co koupíme pak..už se „těším“ na ten boj. Dobrovolně bych to, co ty, nedělala.
@Konys píše:
Fiha, ja se svyma 37čkama![]()
Dejte je na plavani, at ty ploutve v necem zuroci
![]()
Začnu o tom uvažovat
spíš vidím problém že mají nohy široké a mají vysoké nárty, takže koupě bot se mění horor, teď naposledy dcera seděla v obuvi na zemi a brečela že je nemůže obout až zasáhla prodavačka a našla ji pohodlné boty, akorát mě se protočili panenky, a peněženka zaplakala
stáli o dost víc než jsem původně plánovala.
@mamule42 My zase naopak, úzké nožky a dlouhý palec, takže ve spoustě bot vypadají jako mickey mouse, jenže prostě ta velikost musí sedět na délku, co naplat ![]()