Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky,
mám jen dotaz. Syn bude mít tento týden měsíc. Má cca 55 cm a váží necelých 5 kg. Všichni kolem mi říkají , že je to tlusťošek. Mě však teda moc nepřipadá, ani faldíky žádné nemá. Je to normální váha? nebo je opravdu moc vypapaný? Je plně kojen.
(narodil se 3 a půl kila a měřil 51 cm)
Děkuji za názory.
Hoď za hlavu co ti kdo říká
Má krásnou váhu, přibírá moooc dobře
Tak to nech na něm, on sám ví kolik mu je potřeba ![]()
podle mě to je úplně v pohodě. viki měl v měsíci 4,6kg a 52 cm (porodní 3,6kg a 50cm). v průměru by mělo dítko přibírat v tomhle věku 100-200g za týden. viki přibíral výrazně víc. ale je taky plně kojený, takže v tom případě se to absolutně neřeší. teď mu sjou 4 měsíce a má 7,8kg. doktorka se v pátek smála, že kdyby nebyl kojený, tak bych ho musela honit bičem kolem pokoje
![]()
u kojených dětí se ta váha tak neřeší jako u dětí na UM. a na okolí kašli a buď ráda, že hezky přibírá ![]()
kacerval píše:
Ty jo,vy mate nadhernou vahu,my mame v9mes jen 7.200
tak to jsme vás už teď předběhli
![]()
Alčo, nejhorší je pro maminku tlak okolí, co kdo říká. Hoď to za hlavu a užívej miminko a kojení, strašně rychle ten první rok uteče. Ty jsi maminka a ty nejlíp vidíš, že je tvoje miminko spokojené. ![]()
nozu píše:kacerval píše:tak to jsme vás už teď předběhli
Ty jo,vy mate nadhernou vahu,my mame v9mes jen 7.200![]()
![]()
tak to je teda dobry ![]()
Ahojky, přesně jak píšou holky, hoď to za hlavu, ať si každý říká co chce.. Moje malá měla ke konci 6nedělí 5300 g a je to holčička, takže u chlapečka je to uplně nádherný
přece bys nechtěla hubené miminko..?
Když se narodila tak měla 3690 g a jen 48 cm
Užívej si, že máš krásnýho buřtíka, mě se to strašně líbilo a dodnes má krásný faldíky ![]()
miminka by měla přibírat 150-200g týdně, ale to je jen podle tabulek některé přibere jen 100g a některé 300g týdně. taky bych to moc neřešila, sice přibral víc ale hlavně když je spokojený. ![]()
Alčo,
buď v klidu, na okolí se vyprdni. Váhu má prcek krásnou.
Plně kojené dítě nemůže být nikdy podvyživené ani přepapané. Prostě si bere, kolik potřebuje. Neřeš faldíky, na miminkách jsou krásné a prcek se z toho vytáhne. Jen počkej, až se začne trochu hýbat. Uvidíš, jak rychle potom faldíky mizí
![]()
Jejda, děkuji moc za uklidnění, já už si myslela, že mám překrmené měsíční mimčo, on je malý šílený jedlík, sotva se dostane k prsu tak mlíčko hltá, že nestíhá ani pořádně dýchat:) známá má holčičku a ta má 4.70kg ve třech měsících a 58 cm, tak jsem si už začala taky říkat, že je to divné, protože my máme 55 tedy míň cm a vážíme víc jak ona:(
klídek..mj matýsek má v šestinedělí 5.80g a 58cm..vypadá jak tříměsíční..a kojim stále stejně, hlady ho nenechám…:)