Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@benetka Asi tak. Pro mě bylo nejdůležitější, že nám hned po porodu umožnili bonding. To bylo super. A musím říct, že ta vůně těch miminek je úžasná. Po prvním porodu jsem si říkala: Jo, tak takhle voní mázek. A druhá holčička voněla úplně jinak, ale taky nádherně.
A hádat se o každou "kravinu bylo pro mě v porodnici nepodstatné, takže po těch 2 hoďkách jsme nechali utřít a i zvážit a změřit. Jen další den, když mi ukazovali mytí, tak jsem řekla, že mýdlo nechci. Používala jsem jen na zadeček, smolka fakt držela jak asfalt ![]()
@Hanka1 píše:
Rodila jsem planovanou sekci a tohle se priznam mne vubec nenapadlo, jak jsem byla zmordovana. Na prvni kojeni mimco prinesli omatlane (melo hrozne moc mazku na hlavicce, ze jsem myslela, ze to jsou blondate vlasky), na druhe kojeni prinesli vykoupane mimco s tmavym chmyrickem a jeste se omlouvali, ze po prvnim kojeni se jim prosrajdilo smolkou az na zada, tak ze vykoupat museli…Kamaradka mi rikala, ze v Anglii je bezne, ze mimino se prvne vykoupe az doma, cca treti, ctvrty den. Kdyz ona ho chtela vykoupat druhy den, tak na ni jeste blbe koukali, co si to jako vzpomina
Příspěvek upraven 31.05.16 v 15:05
Ja jsem v Anglii a opravdu se tu miminka v porodnici nekoupou. A ani me popravde nenapadlo, ze by mi malou nekdo mel vzit a jit ji koupat. Ale tady se taky jde druhy den po porodu domu, takze se mimca koupou az doma.
@hani28 píše:
Ja jsem v Anglii a opravdu se tu miminka v porodnici nekoupou. A ani me popravde nenapadlo, ze by mi malou nekdo mel vzit a jit ji koupat. Ale tady se taky jde druhy den po porodu domu, takze se mimca koupou az doma.
jo to je mozne, ona ho chtela vykoupat predtim nez pujdou domu…
Jak to tak čtu, tak nad tím přemýšlím, zda ho koupali ihned nebo ne
Rodila jsem normálně, malého jsem od mázku a krve položit na sebe nechtěla, přinesli mi ho zabaleného, očištěného? umytého? (to fakt nevím) ukázat a šup s ním do inkubátoru. Když mi ho druhý den přinesli, byl vykoupaný
Opravdu mě nenapadlo nekoupat a hlavně se mě na to ani nikdo neptal ![]()
@Hanka1 píše:
Rodila jsem planovanou sekci a tohle se priznam mne vubec nenapadlo, jak jsem byla zmordovana. Na prvni kojeni mimco prinesli omatlane (melo hrozne moc mazku na hlavicce, ze jsem myslela, ze to jsou blondate vlasky), na druhe kojeni prinesli vykoupane mimco s tmavym chmyrickem a jeste se omlouvali, ze po prvnim kojeni se jim prosrajdilo smolkou az na zada, tak ze vykoupat museli…Kamaradka mi rikala, ze v Anglii je bezne, ze mimino se prvne vykoupe az doma, cca treti, ctvrty den. Kdyz ona ho chtela vykoupat druhy den, tak na ni jeste blbe koukali, co si to jako vzpomina
Příspěvek upraven 31.05.16 v 15:05
mohu potvrdit, ze v Anglii si koupou rodice miminko az po prijezdu domu. Ja jen omyvala zinkou a vodou a opravdu koupala az nekdy po 2 tydnech po narozeni a opet jen v ciste vode bez chemie.
@pikola píše:
Ono se vůbec dělalo spousta věcí, které se ukázaly, že nejsou nejlepší.. rodila jsem mimo cr a tam se prostě děti po porodu nekoupou. Proč asi?
Proč?
Mimo ČR dělají všechno líp? ![]()
Tak ja rodila v UK dvakrat, poprve pred trinacti lety a tehdy se bezne mimino koupalo hned po porodu, vcetne bublinek. Ale byla to klasicka porodnice. Druha se narodila v porodnim dome, do vody, koupali jsme poprve az po sesti tydnech (dle doporuceni), do te doby jen jemne otreni mokrou zinkou. Nadherne vonela, opravdu neuveritelne a to i cizim lidem ![]()
@jahuhudka píše:
Proč?Mimo ČR dělají všechno líp?
To netvrdim. Jen že to asi taky bude mít nějaký důvod.
Mi dceru po cisari vykoupali. Kdyz jsem pak treti den koupala ja, koupali jsme mydlem-vim ze u druhe bych to 100% chtela jinak a rozhodne ne mydlem. Za chvilku ji bude 7m a sprchujeme jen vodou nebo olejema od saloos, zadnou predrazenou a presmrazenou chemickou kosmetiku nepouzivame, uz jen kvuli mym alergiim a atopaku.
První mi vykoupali hned, pak za dva dny koupání ukazovali, s vanou plnou pěny od úžasně přírodní kosmetiky Johnson. Zpětně mě to mrzí, ale tehdy jsem to nějak neřešila. Druhé vykoupat nenechám, umyju si ho sama nejspíš druhý den…
Holky, co jste nenechaly koupat hned po porodu, nebrblali? Já si říkám, že proti tomu snad nic mít nemůžou, je to moje dítě a já o něm rozhoduju, ale obecně se zavedené praxe v porodnicích neradi vzdávají ![]()
První dítě mi vykoupali hned, protože bylo od smolky.. Druhé jsem nenechávala koupat, umyla jsem ho až druhý den (to bylo jen od mázku). Nebrblali, přišlo mi to, že tak půlka maminek chtěla koupat, půlka ne.
Jé, já u prvního vůbec neřešila koupání, ale co jsem se ptala chlapa, tak hned jak se narodil, otřeli ho od krve a mázku jen vlhkou žínkou, úplně si ani nedovedu představit, že by to vůbec neproběhlo. Stejně bych si ho pak umyla sama. Pak mi ukazovali první koupání, myslím, že do vody taky daly nějakej Johnson, nebo něco, ale pak už jsem myla a dodnes myju jen vodou, dětský mýdlo mám jen pro případ opravdu hodně znečištěnýho zadku. Až se teď narodí druhý, už mi stejně nic ukazovat nebudou, ale rozhodně budu pokračovat jen s vodou…ale myslím, že ten kontakt s mýdlem mu nic neudělal…
Staršího jsem rodila do vody. Trvali na tom, že mě bez názorné ukázky koupání nepustí z porodnice, tak jsem si aspoň vydupala jen čistou vodu (používali Johnson). Mladšího jsem koupala až po delší době doma.
@pikola píše:
To netvrdim. Jen že to asi taky bude mít nějaký důvod.
Nějaký jiný ještě neznamená, že správný ![]()
Ja jsem obe deti koupala doma asi tyden po porodu. V porodnici detem jen omyly vlasky - oba se narodili s „hrivou“ ![]()