Nechat vyspat o víkendu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
13.12.20 17:54

@SAJ Ano, ano. Pečlivě začali zavírat do obýváku a do ložnice s něžným dovětkem „abysme vás nerušili“. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
13.12.20 17:56
@bublinek píše:
Ahoj, spíše zvědavá diskuze, než taková, která by byla moralizující.
Jak jste to měli o víkendu vy jako děti/puboši u vás doma a jak to teď praktikujete se svými dětmi.

Mě rodiče budili v sobotu kvůli nákupu a v neděli asi ze zvyku, ale bratr mohl vyspávat
Manžel - taky buzený o víkendu nákup a úklid

Naše starší si o víkendu přispí, klidně vyleze až v 9.
Nevadí mi to, manžel včera jen pronesl, že je klid. Taky buzení o víkendu neměl rád.

Jak vy ostatní? :mavam:

Buzení bych zakázala zákonem, s tresní sazbou minimálně 20 let na tvrdo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3167
13.12.20 18:00

Pokud je to v rozumné míře, nechat vyspat ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
13.12.20 18:06

U nás doma to bylo jednoduché, všichni jsme byli ranní ptáčata, když někdo v 8 nebyl venku z postele, bylo to divné. U dětí nevím, teď většinou budí ony nás, nebo aspoň tahají z postele, když už jsme vzhůru :lol: ale myslím, že kdyby z nich snad nějakou záhadou byli v pubertě spáči, nechám je spát. Zajímat mě bude to, zda si povinnosti (třeba úklid pokoje nebo pomoc doma) v ten den splní, ne to, jestli to bude hotové v 9 ráno nebo v 5 odpoledne. Já třeba měla sama už v pubertě ráda hotovo co nejdřív - pamatuju, jak jsem v pátek třeba dojela ze školy ve 4 a radši se rovnou pustila do úklidu. Ať mám v sobotu klid :lol: Tak třeba budou kluci podobní, ale spíš na to nespoléhám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
13.12.20 18:12

Já děti o víkendu nebudím, jenže ony prostě budí mě, tím je to jaksi dané :) :nevim:
Klidně bych je nechala vyspat podle potřeby jenže starší (6let) stejně i o víkendu stává okolo sedmé, mladší spí déle, ale tak max. do deváté. Už se docela těším, až budou puberťačky, určitě je nechám vyspat podle potřeby :D
Manžel spí o víkendu klidně do jedenácti, ale on přes týden pracuje od nevidím do nevidím, tak ho nechávám :D
Já byla jako dítě buzena i o víkendu, můj otec vyznával strategii - když nespím já, tak proč by spali ostatní.
Touto cestou se fakt vydat nehodlám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
13.12.20 18:13

Mě rodiče cíleně nikdy nebudili, nicméně pokoj jsem měla vedle kuchyně, kde mamka od rána pracovala a s tím souvisel klasickej provozní hluk, co spát nenechal… nejhorší bylo, když mi vedle dveří sešlapávala PET lahve na vyhození :mrgreen:
Vlastní děti bych nebudila, užívala bych si v klidu ranního lenošení, dokud mě hlad nebo řvoucí dítě nevytáhne z postele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
13.12.20 18:18
@bublinek píše:
Ahoj, spíše zvědavá diskuze, než taková, která by byla moralizující.
Jak jste to měli o víkendu vy jako děti/puboši u vás doma a jak to teď praktikujete se svými dětmi.

Mě rodiče budili v sobotu kvůli nákupu a v neděli asi ze zvyku, ale bratr mohl vyspávat
Manžel - taky buzený o víkendu nákup a úklid

Naše starší si o víkendu přispí, klidně vyleze až v 9.
Nevadí mi to, manžel včera jen pronesl, že je klid. Taky buzení o víkendu neměl rád.

Jak vy ostatní? :mavam:

Až v 9 :lol: My o víkendech vyspáváme celá rodina i do 10, když se zadaří. A to děti zdaleka nejsou puberťáci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
13.12.20 18:18
@zrcadlo píše:
Fakt se to děje, že někde v sobotu ráno praktikují budíček a následný organizovaný úklid? 8o Fuj…
U nás jsme v pubertě měli rozdělené služby na vaření a na obstarání zvířat, takže 1× za 3 týdny jsem musela nějak rozumně kolem té 8h vstát, ale jinak jsem mohla spát klidně do 10h.
Vždycky se u nás rozdělily povinnosti, ale bylo zcela na vůli toho člověka, jak si to zorganizuje a kdy to udělá. Takže když jsem měla o víkendu uklidit koupelnu, mohla jsem to udělat v pátek večer, v sobotu ráno nebo klidně v neděli odpoledne a nikdo neprudil.Teď se taky střídáme s manželem (jsme oba sovy) a jeden den víkendu dospává jeden z nás, a druhý den druhý. Děti tak spíš povzbuzujeme ve víkendovém ranním válení.

Dělo, je nám s manželem skoro 40
Psala jsem zážitky z našich mladých let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
13.12.20 18:20

Otec mě budil, mamka ne. U nás platí dohoda, že když někdo spí, tak se nebudí, že spí nejspíš proto, že je unavený.
Já se budím většinou kolem 8, syn v 11, dcera až po něm 8) Ale nemá problém vstát, když někam jedeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
13.12.20 18:21

Budíš manžela kvůli nákupu a úklidu? Mu to nevadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
13.12.20 18:22
@Kassy píše:
Až v 9 :lol: My o víkendech vyspáváme celá rodina i do 10, když se zadaří. A to děti zdaleka nejsou puberťáci.

Už jsem psala, že ještě nedávno se u nás vstávalo v 6.30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
13.12.20 18:22
@Petula306 píše:
Budíš manžela kvůli nákupu a úklidu? Mu to nevadí?

Koho se ptáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13750
13.12.20 18:27

Mně nikdo nebudil a já syna taky nebudím, jedině když výjimečně fakt dlouho spí (třeba do 9,30) - je ještě malý (10 let) a pak by nespal večer. Jinak vstává brzo, obvykle okolo 7,30 - 8.

Ale až bude v pubertě vyspávat, tak ho budit nebudu ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
13.12.20 18:28

@bublinek no tebe. Ale já to asi blbě pochopila. Tys myslela, že jeho rodiče ho budili, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.20 18:28

Coze v 9 je prispani? 8o 8o Ja o vikendu vstavam nejdriv v 11 a to jsem dospela. Kdyby me nekdo budil, tak by videl ten kolotoc.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová