Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejlepší je říct děckám, že jestli vás vzbudí, budete uklízet. Budou jako myšky ![]()
@Petula306 píše:
@bublinek no tebe. Ale já to asi blbě pochopila. Tys myslela, že jeho rodiče ho budili, že?
Jj, nic takového nedělám.
Vím, jak to štvalo mě.
U holek to taky neplánuju.
@bublinek píše:
Ahoj, spíše zvědavá diskuze, než taková, která by byla moralizující.
Jak jste to měli o víkendu vy jako děti/puboši u vás doma a jak to teď praktikujete se svými dětmi.Mě rodiče budili v sobotu kvůli nákupu a v neděli asi ze zvyku, ale bratr mohl vyspávat
Manžel - taky buzený o víkendu nákup a úklidNaše starší si o víkendu přispí, klidně vyleze až v 9.
Jak vy ostatní?
Nevadí mi to, manžel včera jen pronesl, že je klid. Taky buzení o víkendu neměl rád.
Mně myslím vyloženě nebudili, ale tvářili se kysele, svoje děti jsem vždy nechala vyspat… Přispali jsme si rádi všichni.
Jedna z věcí, která se mi nelíbila z mého dětství a dělala jinak.
Ty jo, mě budil deda, jakmile jsme nevstali do 7, tak začal burcovat, že spíme do pos.ani
a tak jak jsem to nesnasela, tak teď když jsem četla ten většinový názor, že nechat děti spát dokud potřebuji, tak mě to nejdřív vnitřně hrozně popouzelo, že co by spali, práce stojí
dítě č. 1 je teprve na cestě, ale aspoň vidím, ze budu muset hodně zpracovávat svoje dětství.
Ono to u nás asi s tím spaním taky tak slavné nebude, máme zvířata, tak nejde spát do 10 apod., ale aspoň toho dědu v sobe budu muset umlcet ![]()
@Adelka951 píše:
Dala bych cokoliv za to, kdyby děti o víkendu vstávaly později než v 6. Spát bych je ráda nechala, ale ony nechtějí.
To přijde.. Pak je budeš tahat v 11.z postele
A co dalšího děláte jinak, protože vám to v dětství/dospívání vadilo?
Když jsem byla hodně malá, tak jsem prý vstávala strašlivě brzo, v pubertě pak pozdě a nebudili mě, taky jsem chodila spát pozdě, ale pak jsem nemohla jít ven, než jsem si splnila věci do školy a domácí práce…
teď já si ráda přispím, klidně do doby než jdu chystat oběd nebo dám oběd péct a jdu si zpět lehnout. Ale třeba manžel je nastavený z týdne, že vstává brzo a budí se tak ikdyž nemusí a on neumí jen tak ležet, takže vstává…
@bublinek píše:
A co dalšího děláte jinak, protože vám to v dětství/dospívání vadilo?
Ještě jsem nenutila děti nikdy do jídla, jako nechat sedět u stolu dokud to nesni, což dělali rodiče mne a respektovala co nejí a necpala jim to.
@bublinek píše:
Dělo, je nám s manželem skoro 40
Psala jsem zážitky z našich mladých let
Nám je s manželem přes 40 a naštěstí se to u nás nedělo ani za mladých let. U nás jsme tedy byly 3 děti a měly jsme rozdělené povinnosti, ale řízené ranní víkendové vstávání všech bylo jen když se dělalo dřevo a když byla zabíjačka (to se vstávalo hooodně brzy).
@Lily-of-the-valley My taky měli zvířata, ale rozdělili jsme si „služby“ a každý člen rodiny věděl, kdy si může dovolit spát do desíti, a kdy prostě musí ráno vstát a něco obstarat. Přijde mi jako nesmysl, aby solidárně museli vstávat všichni.
O víkendu se chci vyspat, takže buzení děti by mě v životě nenapadlo. A kvůli úklidu už vůbec ne. Většinou spím do 8 a děti taky. Vylezáme tak 8:30. Delší spaní budou asi praktikovat v pubertě. Pokud nebudou mít povinnosti, tak mi to asi vadit nebude.
@zrcadlo u nás te zvěře tolik není, to je fakt. Ale znama má 10 koni a prostě děcka ráno vstanou a jdou pomáhat. Jako pokud nevstanou, začne s prací sama a začíná je budit až kolem 8, ale prostě se očekává, že když jsou koně i jejich, tak se budou podílet na péči. A to není na střídačku, pro jednoho je to práce na 2-3 hodiny, když to dělají všichni, můžou v 9 zase domů nebo do sedel.
@bublinek píše:
Ještě nedávno to bylo 6, takže mám naději, že se to ještě zlepší a bude vylézat později.
Naše dítě leze v sedm. Takže mě potěší puberťák spící do 9. Když si pak splní povinnosti, budit ho za kuropění nebudu.
U nas doma me ani sestry nikdo nebudil. Vlastne by me ani nenapadlo, ze to nekteri rodice delaji
Ani ja pubose nebudim, ![]()
Vzhledem k tomu, že děti o víkendu obvykle vstávají dřív než my, tak je nebudím
Leda, když někam jedeme, třeba jako tuhle sobotu jsem je budila v 7.
No a u nás to bylo podobné, když byl program, tak nás rodiče budili, ale jinak ne. Na druhou stranu jsme s bráchou většinou vylézali mezi tou 8.-9. hodinou ranní.