Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tříletou odpadnout nenechám. Chodi mezi 19-20hod ideálně, usne do pěti deseti minut, jak jdeme třeba až v devět, protože jsme se třeba někde zdrželi, už je řekla bych pretazena, uspavani je delší klidně i hodinu.
Nespí tedy už po obede. To přestala cca po druhem roce.
Nám se třeba striktní režim neosvědčil. Když jsem ji nutila usínat ve stejnou hodinu, rvala a vzpouzela se, všichni jsme byli zpruzeli. Prostě ji sleduju, vím jak u ní vypadá počínající únava, a podle toho jde spát. Rituály kolem spaní dodržujeme, ale prostě bývají v různou hodinu. Někdy je unavená a jde brzy, někdy prostě později. Nevidím důvod ji i nas zbytečně stresovat nějakou konkrétní vecerkou.
( To ale neznamená že by šla spát o půlnoci, ten rozptyl je cca dvě hodinky)
Mám pochybnosti o potřebnosti nastoleného řádu, myslím, že děti (stejně jako dospělí) si dokážou „řád“ podle aktuální potřeby nastavit samy. V odpadávání nevidím problém.
@tvetinka zrovna včera nas ďáblík 8m vynechal odpolední spaní, totalne odpadnul v 18h a výsledkem bylo prokňourané odpoledne a priserna noc ![]()
@blobfish píše:
Mám pochybnosti o potřebnosti nastoleného řádu, myslím, že děti (stejně jako dospělí) si dokážou „řád“ podle aktuální potřeby nastavit samy. V odpadávání nevidím problém.
Platí to v případě školních dětí?