Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
My používáme kondomy a po 3!!! nehodách začal chlap vytahovat. Takže ne. Nenechávám.
Ano, u stálého partnera/manžela mi to přijde normální. Nikdy jsme neměli nehodu (nechtěné otěhotnění).
Tak logicky beru HA i proto, abych nemusela nic víc řešit. Tudíž v době, kdy jsem brala HA ( od 18 do 24, od 30 do 34 a od 38 doteď) jsem ji brala a žádnou další metodu jsme k tomu nepoužívali. Těhotná jsem byla 5×, ale nikdy ne selháním HA.
@Anonymní píše: Více
Samozrejme, i kvuli tomu beru HA. Beru ji od 18 s prestavkou, kdy jsme uz chteli deti a nikdy se nic nestalo.
Takhle se z toho zblaznis.
Ano. Brala jsme ji cca 10 let a nestalo se, že bych otěhotněla.
Brala jsem ji tak 10 let a jo, pokud jsem neměla podezření na něco, co by ten cyklus mohlo ovlivnit, neměli jsme žádnou dodatečnou antikoncepci ani neprerusovali. Bez následků ![]()
NE
nedoporučuju to
pokud v rámci cyklu máš třeba zvracení, průjem, nemusí se hormony úplně vstřebat..
našemu „ženichovi“ jsem kromě dobrůtek a kosmetiky nakoupila mega balení kondomů (jsem teda zírala, dala jsem za to litr a to jich tam bylo 30, dnes je to píchání drahá zábava)
holce kupuju antiko
musí oba studovat, sakra
ne, žádné dělání dovnitř není jisté
v žádném případě
nikdy nevíš…
a dvojitá ochrana je dvojitá ochrana
ještě že to nevidím
![]()
Poslední životní otázka, na kterou jsem hledal odpověď
Nechci být šovinista a cynik, což už jsem, ale myslel jsem, že se antikoncepce bere, když on/ona/oba zatím nechtějí děti a bezstresový sex s uděláníčkem.
Až teprve před 13 lety jsem se od kamarádky dozvěděl, že se tím dá řídit i cyklus. Původně jsem totiž myslel, že jediná věc, kterou umí, je zabránění početí.
@Lucy75 Tak že má střevní problémy nebo zvrací si asi slečna všimne ne? V podobných případech se kondom přidává, ale jinak je to podle mě nošení dříví do lesa a zbytečné vyhazování peněz.
@Ploskutáček Ne řídit, ale nahradit přirozený cyklus umělým. Krvácení není přirozené, ale způsobené poklesem hormonů, když se dělá pauza.
Nicméně já taky neberu HA jen kvůli nepoceti. Bez ní mám problémy s krvácením mimo ms, potřebuju hodně snížit děložní sliznici, aby mě to netrápilo. Nic jiného na to nepomohlo.
Brala jsem ji 11 let.
Párkrát se i stalo, že jsem vynechala. Nebo brala Atb a nikdy jsem z toho nebyla těhotná, ikdyž ho nevytahoval.
@andelka83 píše: Více
Aha, tak jsem blbě pochopil, díky. Nějak jsem si myslel, že jde třeba pomocí antikoncepce posunout MS, aby to člověka nepřepadlo třeba na dovolený u moře nebo tak.
@Lucy75 píše: Více
To je masakr, Lucy, já čekal, že jsou šprcky furt za bura a párek v rohlíku (bez dvojsmyslu, podobnost čistě náhodná) tak za 15. Sakra, i ten sex s ochranou začíná lízt do peněz
![]()
Ahojky, asi trochu blbý dotaz, ale mě to prostě zajímá kolik z vás žen nechává svého partnera aby se do vás udělal když berete antikoncepci. Já beru antikoncepci stejnou už 4. rokem a až nedávno jsme s přítelem začaly praktikovat tady toto, já si tím ale pořád nejsem dost jistá, Ale chtěla jsem být hodná a dopřát mu lepší “uspokojení”
Ale upřímě můžu říct že mě ty nervy potom za to nestojí, i když antikoncepci beru pravidelně a nepiju žádné třezalkové čaje nebo různé prášky které by mohli snížit účinnost antikoncepce