Necháváte své děti či teenagery krájet cibuli?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78489
13.12.23 15:03
@BohunkaP píše:
Maminka potřebuje nakrájet cibuli a tobě se nechce? :mrgreen: :mrgreen:Tak to máš těžké, no… asi se budeš muset kousnout :mrgreen:
:palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
13.12.23 15:05

Moje děti krají cibuli od mala, nevím v tom problém. Mladší jeden čas blbnul a nosil si plavecké brýle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
13.12.23 15:06
@Smrková Jana píše:
Dobrý den vím že podobný dotaz jsem už dnes psala ale zajímal by mě váš názor jelikož moje 11cti letá dcera ji krájí běžně ovšem někteří lidé mi říkají že jelikož je to štiplavá zelenina při jejímž krájení pálí oči tak by ji mladí vůbec krájet neměli protože třeba na guláš jich musíte nakrájet minimálně 6 a pro tennagery je to doslova noční můra. Jak to vydíte vy jako rodiče dětí.

my jsme na to vyzrály i s dcerou, my cibuli nejíme :mrgreen: :mrgreen:
no když někde dostanu guláš, tak ho jím a jako nevím, že se tam dává cibule ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
13.12.23 15:06
@alisekR píše:
Moje děti krají cibuli od mala, nevím v tom problém. Mladší jeden čas blbnul a nosil si plavecké brýle :mrgreen:

babička zase tu cibuli omyje ve studené vodě, ale zázraky to asi nedělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
13.12.23 15:38

Necháváme doma dělat děti všechno. Cibuli loupaly už od nějakých 3 - 4 let. Nyní už jí i krájí a zatím žádnou újmu nemají. Nevychovávám totiž z dětí skleníkové kytičky, ale fungující lidi a bohužel svět není hodný a sluníčkový, ale i zlý a zákeřný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3056
13.12.23 15:42
@Kelsey píše:
Nechávám. Máme tento sekaček. Jen připomínám, ať si dávají bacha na prsty, že ten nůž je hrozně ostrý.

Kdysi dávno jsem měla podobnou věc a spokojená jsem nebyla, protože to dělalo hrozně nesourodé kousky a hned to bylo tupé :think: Žeby technika pokročila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
13.12.23 16:26

Syn si na krajeni cibule bral potapecske bryle. Fungovalo to. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.12.23 16:43
@Kryptozoo píše:
Kdysi dávno jsem měla podobnou věc a spokojená jsem nebyla, protože to dělalo hrozně nesourodé kousky a hned to bylo tupé :think: Žeby technika pokročila?

My ho máme asi 2-3 roky. Dárek od mých rodičů. A je to ostré stále. Proto děcka upozorňuji, ať dávají bacha, když pomáhají. Kousky to dělá jak dlouho sekáš. Když dělám domácí pařížák na chlebíčky. Tak to dělám komplet v tomhle. Naši si vždy něco koupí. Pak usoudí, že to se sestrou potřebujeme taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
13.12.23 17:00

Taky mám alergii na cibuli, začnou mě pálit oči tak, že nevidím. Ale i třeba pár hodin po tom. Taky mám ruční sekáček, tuším z Tescomy a miluju ho, nedám na něj dopustit, používám ho denně.
Syn cibuli zatím nekrájí, ještě nevaří jídla s cibulí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.12.23 17:25

Mám teda sekaček. Ale nepoužívám ho furt. Až jsem v krizi při krájení cibule. Nechci ztratit ten grif a rychlost při krájení, co jsem se kdysi naučila. Tak dokud můžu, tak jedu ručně. Jak to nejde, tak nastoupí sekaček. Teď budu dělat vajíčkový salát. Tam není moc cibule. Ale okurky kyselé na tom rozsekám, ať jsou malé kousky. Do boloňské omáčky mrkev tam sekám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.12.23 18:07
@unuděná píše:
Cibulovej troll? :lol:
Jestli nad ní stojíš s bičem a nutíš jí krájet cibuli na guláš, tak to asi moc dobré není. Pokud to dělá dobrovolně, proč by mělo vadit, že jí to štípe do očí? Noční můra teenagerů je i čištění zubů nebo šplh na tyč o školním tělocviku, a co jako? :lol:

Dobrovolně ne já jí to nakážu ale splní to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.12.23 18:13
@Smrková Jana píše:
Dobrovolně ne já jí to nakážu ale splní to.

A problém je teda kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
14.12.23 12:47
@alisekR píše:
Moje děti krají cibuli od mala, nevím v tom problém. Mladší jeden čas blbnul a nosil si plavecké brýle :mrgreen:

já to krájím ve slunečních, i teď po třicítce 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
26.12.23 20:40

Náš šestiletý nakrájel kilo cibule na cibulačku a dělal to rád. Na druhou stranu jsme ho nenutili a šel pomoct dobrovolně. Ale má jako jediný brýle a vůbec mu nevadily ty silice. Těžko ale řict, jak se bude tvářit v patnácti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
26.12.23 20:42
@Zuzka_Dnk píše:
Náš šestiletý nakrájel kilo cibule na cibulačku a dělal to rád. Na druhou stranu jsme ho nenutili a šel pomoct dobrovolně. Ale má jako jediný brýle a vůbec mu nevadily ty silice. Těžko ale řict, jak se bude tvářit v patnácti :lol:

tak já mám brýle a rozhodně mi to vadí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect