Nechce jezdit na koloodrážedle

4181
14.5.12 15:14

Nechce jezdit na koloodrážedle

Ahoj,
mate nekdo stejneho exota jako ja ?
Porad vsude ctu a slysim, jak deti miluji koloodrazedla, potkavam venku deti, kterym rodic sotva staci, jak si to meteli, tak jsem podlehla tomuhle boomu a taky ho koupila. Mame ho 14 dni, a je to hruza -
v nejlepsim pripade si ho dobrovolne vezme a chvilku „jede“, nez mi ho odevzda. V horsim pripade uz ho nechce z domova (napr. dnes). Nejak ho to nebavi, nebo nevim. Vychytila jsem teda, ze musi mit vys sedlo, takze jsem ho sestelovala a to jakztakz funguje, ale o nejake jizde nemuze byt rec. Jeste tak kdyz je chodnik z kopecka, to se mu trochu rozjede a nezbyva mu nez tedy jet, ale ze by se po rovine nejak odstrkavala a jel, to ani omylem. Skobrta na tom, plete se mu to mezi nohama, jsme s tim pomalejsi nez bez toho :roll:
Myslite, ze se jeste chytne ? :mrgreen: Ja se tesila … :(

p.s. jinak tedy dostal ho ke 3.nar., vim, ze se to kupuje uz mladsim detem, ale driv nas to vubec nenapadlo (ani my tedy nejsme kolari :) ), ale male mu to neni, zkouseli jsme to i v krame. Je to Firstbike.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
14.5.12 15:21

A na motorce plastové jezdil? My jsme skončili už u ní, syn se s ní šíleně nadřel, ujle pár metrů a odevzdával, motorka čeká, zda druhý bude zdatnější. Já bych řekla, že ne všechny děti na toto jsou. Ale teď dostal ke třetím narozeninám tříkolku, bohužel se šlapkami na předním kolečku, takže se šlapáním je též potíž, ale používá ji jako odrážedlo a jde mu to super, je vidět, že měl problém odrážet se a zároveň držet balanc (očividně je „nadaný“ po mamince :mrgreen: ).
Nedají se na to dát přídavná kolečka? Třeba by se mu jezdilo líp, kdyby nemusel řešit balanc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
14.5.12 15:24

taky nase mlada jezdila s nadsenim na plastove motorce-odrazedle. Loni ke tretim narozeninam dostala kolo-odrazedlo. Nasedla, odrazila se jako na motorce a logicky spadla. Takze koloodrazedlo zavrhla a nechtela. Letos na jare jsem ho vytahla a ma uspech, takze treba k tomu casem dospeje. Nenutila bych ho. Jinak nasi mlade bude za mesic a neco ctyri roky.

• Citovat
  • Upravit
Liz
2064
14.5.12 15:27

Moje dvouletá dcera nechce ani plastovou motorku, tak že o kolu nemuže být ani řeč. Zkusila bych být tebou ještě počkat, třeba ho to chytne dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
14.5.12 15:29

Gladys - na motorce jezdil, ale hlavne doma (zacal chodit v 18 mesicich, ja do 2 let jezdila normalne se sportakem, pak jeste s golfkama, bydlime v centru Prahy, me nenapadlo takhle malymu tahat ven motorku, meli jsme ji snad jednou na hristi). Jezdil na ni doma. Nedavno ji teda parkrat mel venku, vypadal na tom sice uz vselijak :mrgreen:, (skoro triletak), ale jel paradne, to jsem mu sotva stacila. Ze je to maly a kolena ma pod bradou mu vubec neprekazelo (a spicky na botach taky nerval :lol: ). Tak jsem si rikala - super, koupime mu to odrazedlo, budeme se rychejc presouvat, deti to maji hodne, parada. A ted koukam, ze mu to nejak nejde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
14.5.12 15:31

já bych mu koupila kolo s postranníma kolečkama :-) můj na něm jezdil do školky od tří let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
14.5.12 15:35

No já myslím, že ne všechny děti na to jsou a dále, na tom kolodrážedle už prostě musí udržovat rovnováhu, to není jak na motorce. Je to náročnější, proto to, ze začátku nemusí chytnou. Já bych mu dala čas.
Náš dvouleťák jezdí na Puky ( už mu je ale malé), zrovna dnes dostane kolodrážedlo, ale předpokládám, že budeme ještě dlouho střídat než u toho zůstaneme.

Příspěvek upraven 14.05.12 v 16:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
14.5.12 16:05

Podle mě je to o zvyku, Klárka na motorce lítala jak šílená, na půjčeném koloodrážedle od sousedovic kluka jezdila tak týden jak připotento, pak si začla víc troufat a teď už lítá i na něm. Chce to prostě čas. To samé koloběžka, cca měsíc jí trvalo, než pochopila, že může jet delší dobu s jednou mohou ve vzduchu a ne jen jakoby chodit. A teď už jezdí i na velké kolobce od starších holek.

Ale teda odrážedlo jakožto prostředek rychlejší přepravy se mi neosvědčilo, dítě se špatně chytá z kopce, když člověk ještě tlačí kočár, případně je dost otrava, když dítě po 15 minutách prohlásí, že už nepojede a odrážedlo celou cestu neseš :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
14.5.12 16:08

my jsme ho synovi kupovali na začátku jara, vůbec ho to nebralo, spíš nám připadalo, že k tomu má až odpor, ale tak nějak pomaloučku zkoušel na zahradě a najednou přišel na to, jak na tom jezdit a ted jsme ve stádiu, kdy bez něho nedá ranu ;)
Já bych tomu vašemu dala čas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
14.5.12 16:11

Holky dik, tak vidim, ze nejsme sami, asi jsem podlehla tomu, ze koho znam, ten si to nemuze vynachvalit (i reklama na ruznych webech dela svoje :oops: :lol: ), snad se to jeste podda. Nechci mu to otravit a nutit ho, ale zase vim, ze trochu toho nuceni byt musi, takze vytrvame, ja dam vedet. Taky jsem si rekla, ze ho nebudu strkat do komory jen proto, ze ma kolecka od chodniku, ale otru je a necham mu ho tady volne k dispozici v byte, mame tu prostor, treba se vzajemne lip otrkaji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
14.5.12 16:23

Sami nejste :) Naše ho dostala ke třetím narozeninám, teď jsou jí 4 a kousek a stále se úspěch nedostavil. Bojí se jet rychle, aby nespadla, ale jak jede pomalu, tak padá. Takže po 100 metrech začne naříkat, že ji bolí ruce a nohy a nejradši by s tím sekla. Jenže já to odmítnu nést, tak jede čím dál pomaleji, až skoro couváme :zed: Plastová motorka u nás úspěch sice měla, ale nikdy na ní nemetelila jak blesk, jak jsem to viděla u jiných dětí. Jezdila si v klídku svým pomalým tempem. S odrážedlem je to to samé. Teď se ji tatík snaží naučit na kole bez koleček, ale netuším jak dalece se jim vede. Já jsem odmítla za ní běhat s břuchem, s kočárem to pak nepůjde už vůbec. Takže jestli se během léta nenaučí bez koleček, dostane přídavné kolečka a basta. Sice trochu ostuda, páč ve školce už všechny děti umí bez nich, ale co už no..naše je zase nadaný řečník :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
14.5.12 18:30

Tak my mu koupili kolodrážedlo před 3 týdny (je mu 2,5 roku). To samé, nechtěl, furt tahal svou zamilovanou motorku (která je mu ale malá, když vidím jak má hrozně ihnutý kolena :roll: ). Pak jednu sobotu prostě tatínek nekompromisně řekl, že berem kolo a hotovo a kupodivu se prcek podvolil. Nicméně nic moc, hned druhý den v neděli to bylo lepší. No a od té doby teda milostivě jede s tátem na kolo (ale zdaleka ne tak jak na motorce, je nejistej, zastavuje, jede pomalu, o brzdu nejeví zájem, takže brzdí nohama). Přes týden mně vždycky řekne, že kolo né, že vezmeme motorkuku. :nevim:
Taky jsem se tesila, jak pofrci na kole a houbeles.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
14.5.12 20:15

ahoj na mne to pusobí tak, že opravdu mu vadí to že musí řešit balanc. zkusila bych tříkolku a uvidíš. a nebo počkat. Našemu budou teprve dva roky a jezdí pouze na autíčku na motoku si sedne a po chviličce sleze a jde si pro autíčko ( odrážedlo )přeci jen to má čtyři kola takže si myslím, že s rovnováhou bude mít též problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
14.5.12 21:04

Holky já nevim, moje malá je fakt kopyto, je jí ted tři a půl, má špičky dovnitř, ramínko trošku níž , chodíme cvičit vojtovku, na hřišti jsem nikdy nepotkala tak nešikovné dítě, sama nikam nevyleze, ze všeho padá, ale odvážná je, to je fakt, bojím se jen já, ale do všeho ji nechám jít a chválim, jak je šikovná. Začala jezdit na firsbiku v březnu, vůbec jí to nešlo, chodila pár dní s odrážedlem mezi nohama, no nakonec pochopila a začala jezdit, pomalu se naučila se rozjet,odrazit a časem zvednout i nožky a jen se vézt, ale nikdy nejela pořádně z kopce, prostě to nohama neubrzdí a musím ji přidržovat, do kopce zas nemá sílu v nožkách, brali jsme to postupně, vždycky jen na chvilku a postupně intervaly prodlužovali, rovnováhu našla, ale nemastila to rozhodně jako ostatní děti. Na rehabilitaci nám řekli tříkolku a šlapat, nechtěla jsem jí kupovat v tomto věku tříkolku, takže kolo s balančními kolečky i když vím,že balanční kolečka se mají hned sundat (v případě odrážedla před) a vůbec nepoužívat,ale u nás to je jiné, tak ted máme kolo deset dnů. A protože jsme byli na dovče, odmontovali kolečka do auta, abysme se vešli a nedali je zpátky a světe div se po osmi dnech trénování jede sama bez balančních, sice ji musím pomoct z rozjezdem a brzdit neumí, všechno se učíme déle, ale sama koukám jako puk, každý dem jsme jezdili cca 10 minut,abych ji neotrávila a chválila a osmý dem prostě jela sama, sice jen po rovině, kopeček sebemenší nevyšlápne, ale mám radost a malá je nadšená a chválí se, jak je šikovná :)Dlouho to nebude,aby někam sama jela daleko, tak jen běhám kolem domu a ničím si záda protože se bojím,aby si nerozbila kokos, v čemž jsme fakt machři:)A tak mi přijde,že když moje malá,že s trpělivostí a vhodným nacvičováním, to fakt zvládne každé dítě. I když malá je povahou bojovník, což jí pomáhá moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
15.5.12 13:54

Holky, ja to mozna vcera zakrikla :mrgreen: . Dneska chtel sam od sebe vzit ven kolo. Tak jsme ho vzali, a jelikoz jsme meli vzdycky stesti pri prechazeni, ze byla volna silnice, tak jsem ho nechala jet i pres silnici vzdycky (jinak mu ho pres silnici prenasim, nechci otravovat a děsit ridice s nejakym extempore s ditetem na silnici). Samozrejme jsem sla resp. bezela (!) tesne vedle nej. No a to on moc dobre vi, ze pres silnici se musi rychle, takze ja koukala fakt jako puk - pres silnici to bylo, jako kdyz jede snad uplne jiny dite :lol: . Ten to mydlil, ze jsem netusila, ze takhle to umi. Kdyz jsme presli, opet nasadil svoje lazo plazo tempo, pri kterym se kvrdla ze strany na stranu a kazdej se pres nej prerazi :roll: . Ale kdyz jsme byli uz kousek od domova, jel pekne i po chodniku … tak SNAD se to podari. Asi to na me pekne zkousi :cert: :)

Jinak jak jste tu vcera nekdo psal, ze to moc nejde s ditetam na kole a treba s kocarkem - tak to ja teda potkavam denne zensky, ktery tlacej kocarek a vedle nich jede vzorne dite na koloodrazedle, krasne vedle mamy, rychlosti jeji chuze, uplna parada. Sice s kocarkem nejezdim, ale doufam a predstavuju si, ze by nam to kolo taky mohlo poslouzit i na presuny, nejen jako zabava nekde v parku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí