Nechce jíst
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
už jsem zoufalá
Ahojky, mám půl ročního chlapečka a ten přestal úplně odmítat jídlo i UM. Myslím, že to budou zoubky, ale jsem zoufalá z toho jídla. I když už jedl zeleninku a ovoc. přesnídávky tak to nechce vůbec, tak nabízím jen UM ale ani to nechce. Ráno třeba cca v 5hod.ho vypije v klidu, ale pak… nabízím za 4hod. nechce..nabízím za 5hod. nechce, nakonec si ho vzal až kolem půl 12hod.ale vzal ho vlažné(což také nevím, jestli nevadí??) no a pak zase nechtěl, vzal si až před 17hod. a to už nevím, jestli si dnes vezme. Přijde mi že 3× denně je hrozně málo jíst na tak malé miminko, jsem z toho nešťastná. Nabízím nabízím, ale nutit ho také nechci. Nakonec ho nějak přemluvím, tak si vezme, ale jen 3× denně
Máte nějaké rady, či nevadí, když tak málo jí? mám si dělat starosti, aby nějak nestrádal? Také jsme před pár dny prodělali celá rodina nějakou virozu, malej na tom byl ale z nás nejlíp. Jen jednou ráno zvracel a pak už nic.Jen už zhruba od té doby nechce to jídlo. Ale já si opravdu myslím, že to budou zoubky, lžičku v puse nechtěl ani vidět a dnes je takový plačtivý a chce být na rukou, pak je celkem veselí. Koupila jsem calgel a dala nurofen, ale jíst stále nechce.Jo a také nevidím žádné nateklé dásně. Ale to asi být nemusí ne?
Děkuji všem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ohnivá žena Ahoj, my jsme na tom úplně stejně. Malé se začaly prořezávat zuby, některé se už prořezaly a provázelo to nachlazení s kašlem. Od té doby nám jíst odmítá. Je schopna jíst taky jen 3×, ale denně vypije jen okolo 400 ml mlíka, což je hrozně málo a bohužel nám hubne.
Pokud ti při těch 3 krmeních vypije dost a nehubne, pak bych to neřešila, jinak by se snažila furt nabízet a nabízet..
Jelikož jsi to psala asi před 3 týdny - došlo k nějakému zlepšení? Vylezly zuby? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IvkaV píše:
@ohnivá žena Ahoj, my jsme na tom úplně stejně. Malé se začaly prořezávat zuby, některé se už prořezaly a provázelo to nachlazení s kašlem. Od té doby nám jíst odmítá. Je schopna jíst taky jen 3×, ale denně vypije jen okolo 400 ml mlíka, což je hrozně málo a bohužel nám hubne.
Pokud ti při těch 3 krmeních vypije dost a nehubne, pak bych to neřešila, jinak by se snažila furt nabízet a nabízet..
Jelikož jsi to psala asi před 3 týdny - došlo k nějakému zlepšení? Vylezly zuby?
ahojky, dekuji za reakci. Jinak malej dostal nakonec zanet prudusek, tak po trech tydnech vselijakych sirupu mu dr. napsal antibiotika. Kasel uz nema a uz i papá, ale stale strasne chrči a je zahleneny a leky uz dobira.Tak jsem z, toho nestastna.Tak ze proto nechtel jíst. Jo a pak uz jedl jen 1× denne, rano trosku mlicka.Bylo to zoufali.Tak snad se, zbavime jeste toho chrceni.Na zuby se taky netesim.Ale zatim nam nic neleze.Tak at to mate brzy za, sebou, je, ti des kdyz ty miminka neco trapi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ohnivá žena To je ráda, že už ti zase baští, já doufám, že nám už taky brzy začne, jinak fakt nevim.. A taky ti hubnul? Naše byla taky hrozně zahleněná a při každém jídle se v tom topila, hrozně se vždycky zakuckávala a přišlo mi, jak když to pak ze dne na den přešlo - přestala jsem tolik odsávat a nasadila Vincentku ve spreji, tak nevím, jestli to bylo tím ![]()
Tak ať se brzy odhlení a zas je jen dobře! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IvkaV píše:
@ohnivá žena To je ráda, že už ti zase baští, já doufám, že nám už taky brzy začne, jinak fakt nevim.. A taky ti hubnul? Naše byla taky hrozně zahleněná a při každém jídle se v tom topila, hrozně se vždycky zakuckávala a přišlo mi, jak když to pak ze dne na den přešlo - přestala jsem tolik odsávat a nasadila Vincentku ve spreji, tak nevím, jestli to bylo tím
Tak ať se brzy odhlení a zas je jen dobře!
No muj malej nehubnul.Ja ho tedy nevazila, az ted u dr.On je hrozne velky a je to cvalda, ted v pul roce ma 9200kg a 70cm, tak ze ma zasoby. Mozna by mel ale vic, kdyby nemel to obdobi, co nejedl. Jinak on rymu nema, obcas se stane, ze treba psikne a neco malo z nosu mu vylitne, tak odsaju a pak zas nic.Ma to hrozne na pruduskach. Hlavne se bojim, aby mu z toho nevzeslo astma, pac i obcas sípe a to i kdyz nebyl nemocny.Ja jsem astmaticka a ma 5leta dcera taky a ta hodne. A dr.uz i u maleho naznacoval.Jsou s tim hrozny starosti, dcera mi vkuse strasne kasle az zvraci, nektere noci anu nespi.No des! ma dva inhalatory a sirup. Strasne rada bych se tomu vyhla u syna.
A kolik je tve malicke? to je blbi kdyz hubne. Mluvila jsi o tom s dr?
Omlouvam se za pripadny preklepy, pisu z pelechu z mobilu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ohnivá žena No tak to jooo, to má zásob dost
![]()
Naší malý je 7,5m, s doktorkou jsem o tom zatím nemluvila, jdeme tam v týdnu, tak uvidíme, co mi řekne. No snad už se teď ale rozjí, dneska to bylo malinko lepší, tak uvidíme ![]()
Astma malému nepřeju, ale bohužel k tomu teda ty dispozice asi má ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ohnivá žena No tak to jooo, to má zásob dost
Naší malý je 7,5m, s doktorkou jsem o tom zatím nemluvila, jdeme tam v týdnu, tak uvidíme, co mi řekne. No snad už se teď ale rozjí, dneska to bylo malinko lepší, tak uvidíme
Astma malému nepřeju, ale bohužel k tomu teda ty dispozice asi má
Ono s tim clovek stejne moc neudela, kdyz mimco nejí. Chce to hold prečkat to obdobi.Rika se, hlavne pit.To muj malej bumbal hodne, kdyz nejedl.Ale jsou to nervy, kdyz nechteji.Tak at se brzy rozjíte, dej vedet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, potřebuji poradit. Mám 7 a půl měsíčního kluka. Od 1 měsíce je na UM. Teď má teploty, nechce jíst ani pít a pořád se vzteká. Dr. řekla že to zoubky ještě nejsou… Kdyby záleželo na něm, tak vynechá klidně dvě jídla za sebou. Přítel to do něj cpe násilím aby aspoň něco snědl… ale připadá mi to drastické, nejde to jinak? Co s tím?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@samuelik píše:
Ahoj, potřebuji poradit. Mám 7 a půl měsíčního kluka. Od 1 měsíce je na UM. Teď má teploty, nechce jíst ani pít a pořád se vzteká. Dr. řekla že to zoubky ještě nejsou… Kdyby záleželo na něm, tak vynechá klidně dvě jídla za sebou. Přítel to do něj cpe násilím aby aspoň něco snědl… ale připadá mi to drastické, nejde to jinak? Co s tím?
mám zkušenosti u obou dětí (4 a 1), že když mají teploty, tak nejí… můžou to být klubající se zuby, někdy je to citlivé už při klubání a vidět nic není. k té horečce může být ještě něco, co není vidět… bolest krku, afta v pusence, cokoli
bez jídla chvilku vydrží, co se týče pití, tak je potřeba dávat, třeba stříkačkou nebo po lžičkách. Na jídlo zkus dát třeba studenou přesnídávku, pokud jsou to zuby nebo afta, mohlo by se prckovi líp jíst. Co vím, tak teď řádila 6. nemoc, kt. e ze začátku projevuje teplotami a nic k tomu, po pár dnech horečky zmizí a dítě se osype. U toho prý děti taky nemají chuˇť k jídlu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@samuelik nedávej teplé jídlo, spíš studené a dásničky zkus potřít nějakým chladivým gelem (citrogel, calgel - přírodní na zuby, neublíží a třeba zabere)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, prosím, poradíte?
Máme šestiměsíčního chlapečka, který je od pěti měsíců plnně na UM Sunar Complex a od čtyř měsíců na příkrmech.
Skoro vůbec nepláče, mám pocit, že ho nic nebolí, to bych na něm poznala, jen odmítá pít UM. Nevím, jak ho do něj dostat, ale ze 180ml, které má vypít vypije sotva čvtrku, někdy půlku. Snad jednou-dvakrát za den se stane ze sni vetsinu.. Musim ho do toho nutit, aby alespon neco vypil.. Poradili byste mi neco? Máte někdo s něčím takovým zkušenosti?
Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnneettkkA
a jak casto pije? vypije vic, kdyz natahnes pauzy? a co ty prikrmy, ty ji v pohode?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnneettkkA
Ahoj, malé je tedy 13m, ale taky odmítá jídlo, vypije ráno i večer mléko to ano, ale jinak je to bída. Ale pokud má dobrou váhu a nic ho netrápí, tak bych nenutila, nabídla, ale pokud nechce nechce. Třeba mu to stačí.
- Citovat
- Upravit
PS: mi v tom veku nevypil 180 urcite. nejvic rano, ale jinak spis 120 a to max.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit