Nechce jíst

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
197
3.4.07 21:40

Nechce jíst

Ahoj maminky,
mám 9ti měsíční holčičku a vůbec mi nechce jíst. Už 3 měsíce zkouším zavádět různé příkrmy, ale vůbec mi to není platné. Nechce vůbec nic, vždycky si dá jen jednu lžičku a různě se šklebí a vůbec to nechce. Dokonce jí to vyvolává pocit na zvracení a párkrát jsem fakt myslela, že se poblinká, jak jí to nechutnalo. Kupuji od Hami ty přesnídávky nebo od Hippu, nebo zkouším i vařit doma, ale nic nezabírá. Nechce vůbec nic, zeleninku, ani ovoce. Hruška, banán, jablíčko, ikdyž jsem to trošku přisladila glukopurem, tak taky nechce. Zkoušela jsem tam nastříkat i trošku svého mlíčka a taky nic. Jen chce mlíčko ode mě, jenomže já začínám zjišťovat, že začínám mít mlíčka méně a bojím se, aby neměla hlad. Zeleninku jsem zkoušela zezačátku mrkvičku, brokolici, špenát, fazolky, rýži, brambůrek, prostě zkouším, co se dá, každý den něco, ale stejně se vůbec nerozbaštila. Tak teď nevím, co mám dělat. Zkoušela jsem i umělé mlíčko od Hami i různé kašičky a taky nic. Nemáte některá s tímto zkušenosti? Fakt si nevím rady. Moc děkuji za jakoukoli radu, bya bych moc vděčná. Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2857
4.4.07 07:10

ahoj

a když ti nic nesní, nebo si dá jen lžičku, tak ji pak nakojíš????? Jestli ano, tak bych jí teda nedávala prso.. jen něco na pití a konec… další jídlo až podle „harmonogramu“ aby si uvědomila že bude jídlo a ne prso…

no ale jestli jí nekojíš po nesnězeném příkrmu… tak to fakt nevím protože v úvodu jsi vyčerpala všechny fígly co znám… ale třeba někdo poradí víc:o)

Tak se tužte… vím jaký je to boj… kámoščina holčička byla do 1,5 roku skoro výhradně jen a jen kojená… Prý od roku už si dala říct a něco snědla, ale nebylo toho nikdy nějak moc… Dr. jim tenkrát radil úplně ukončit kojení… ale kámošce se to nezdálo, takže ho neposlechla.. takže ti neřeknu jestli to byla dobrá nebo špatná rada… každopádně to byla rada dost brutální, protože podle mého nejde z plně kojeného dítěte (tak starého) udělat přes noc „nekojence“ a očekávat že to bude mít hladký průběh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
16.5.07 14:35

ahoj maminy,
taky by mě zajímalo, jestli máte nějaké fígle.Našemu prckovi je 7m a kousek, příkrmy zkouším tak od 5m, protože jsem ho přikrmovala mlékem. Od 6m už nekojím (stejně si jenom požužlal a pak jsem letěla pro flašku s mlékem). Ale příkrmy jíst taky nechce. Zeleninu vůbec ne - tváří se, že ho chci otrávit :) , ovoce nebo kaši trošku sezobne, ale pak ho stejně musím dokrmit mlékem, protože řve hlady… Nejhorší je, že před nedávnem začal odmítat i flašku - pusu zamkne na tři západy a nechce a nechce… Ale když vidím, že má hlad, tak mu tam flašku nacpu násilím a zblajzne ji. Čajíčky ani vodu do něho taky nedostanu. Už nevím, co s ním…
díky za rady! Šafi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
9.9.08 13:33

ahoj mamči,
sice reaguju až po několika měsících,ale třeba to pomůže některým jiným maminám.Taky jsme si tím prošli.Od 6.měsíce jsem dcerku přikrmovala příkrmy od Hami a moc jí chutnaly,protože to bylo v zimě,nechtěla jsem kupovat zeleninu v obchoďáku,všechny asi víme jak je uměle vyhnaná,už podle barvy.No zkrátka když pak nastalo léto a já začla kupovat zeleninu čerstvou a natěšeně jí začala vařit,tak to byl jenom řev,odmítání a bojkot a nedostala jsem do ní nic i když jsem ji podle rad nedala nic jiného a čekala ,že bude mít hlad a sní to,byla vytrvalejší než já,já na to neměla nervy.Pak mně napadlo do té zeleniny doma vařené přimíchat nejdřív 2/3 kupovaného známého příkrmu-aby byla povědomá chuť a ejhle ,šlo to.Takhle jsem postupně ubírala příkrm a přidávala víc a víc doma dělaného jídla a asi během 2 měsíců jsme se s příkrmy rozloučili a dnes jíme bez problémů,no ale řeknu vám,užila jsem si své.Když jsem se o tom radila s dětskou dr.,tak mi řekla,že je to tím,že ty kupované příkrmy jsou něčím dochucované,aby to dětem chutnalo,možná to bude i tajemství výrobce,aby se na tom děti staly chuťově závislé,kdo ví.Každopádně teď čekáme 2.mimi a abych se toho vyvarovala,pro jistotu budu od prvního přikrmování jen a jen vařit,aby malé nic jiného neznalo,pak mu to totiž asi nepřijde,no uvidíme.Tak to je má zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
10.9.08 16:21
ježek píše:
ahoj mamči,
sice reaguju až po několika měsících,ale třeba to pomůže některým jiným maminám.Taky jsme si tím prošli.Od 6.měsíce jsem dcerku přikrmovala příkrmy od Hami a moc jí chutnaly,protože to bylo v zimě,nechtěla jsem kupovat zeleninu v obchoďáku,všechny asi víme jak je uměle vyhnaná,už podle barvy.No zkrátka když pak nastalo léto a já začla kupovat zeleninu čerstvou a natěšeně jí začala vařit,tak to byl jenom řev,odmítání a bojkot a nedostala jsem do ní nic i když jsem ji podle rad nedala nic jiného a čekala ,že bude mít hlad a sní to,byla vytrvalejší než já,já na to neměla nervy.Pak mně napadlo do té zeleniny doma vařené přimíchat nejdřív 2/3 kupovaného známého příkrmu-aby byla povědomá chuť a ejhle ,šlo to.Takhle jsem postupně ubírala příkrm a přidávala víc a víc doma dělaného jídla a asi během 2 měsíců jsme se s příkrmy rozloučili a dnes jíme bez problémů,no ale řeknu vám,užila jsem si své.Když jsem se o tom radila s dětskou dr.,tak mi řekla,že je to tím,že ty kupované příkrmy jsou něčím dochucované,aby to dětem chutnalo,možná to bude i tajemství výrobce,aby se na tom děti staly chuťově závislé,kdo ví.Každopádně teď čekáme 2.mimi a abych se toho vyvarovala,pro jistotu budu od prvního přikrmování jen a jen vařit,aby malé nic jiného neznalo,pak mu to totiž asi nepřijde,no uvidíme.Tak to je má zkušenost.

AHoj ahoj!!
Mam naprosto, ale uplne stejnou zkusenost!!!! Akorat jsme ted ve fazi toho bojkotu vareneho a vyzadovani sklenicek!!! Je to utrpeni!!! Rozhodla jsem se teda to udelat jako ty. Zitra to udelam 1:1 varene versus sklenicka a budu postupne sklenicku ubirat. Uvidime. Zajimave je, ze mi uz varene cca 14 dni jedl a potom z niceho nic zase rev a odmitani. Tak uvidime. Doufam, ze to zabere, protoze stale kupovat sklenicky stoji dost penez a taky varene doma je varene doma. Navic mam zahradku, kvuli malemu pestuju co se da, aby mel pestrou stravu a on me s tim vzdy posle do haje.
Taky ta myslenka, ze sklenicky jsou dochucene necim tajemnym… souhlasim s tim. Jinak to neni snad ani mozne.
Tak pevne nervy a hodne zdaru vsem !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
14.9.08 15:44

Ahoj, my taky nemáme žádného jedlíka. Jsou dny kdy k tomu jenom čuchne a hotovo. Kupuju skleničky, protože při představě, že budu schánět biozeleninku, umyju ji, oškrábu, nakrájím, povařím, rozmixuju, nádobí hora a ona k tomu pak jenom čuchne a já tu svoji kulinářskou specialitu spláchnu do odpadu, se mi ježí vlasy. :twisted:

Klobouk dolů před každým, kdo na to má nervy. Já si s ní radši v ušetřeném čase budu hrát. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
29.7.11 13:40

14 měsíců, najednou nejí

Ahoj holky, malej dnes vůbec nic nechce jíst - dopo nedojedl jogurt, oběd ani nevzal do pusy… Má pár dní kašel, ale už to přestává, roste mu 6 zubů, ale žádné horečky, nic… Netušíte, čím může ta náhlá nechuť jídlu být? (Mám strach, neb je Mára hubená dlouhá žížala, jako prťavé mimi nepřibíral, pořád jsme to s MUDr řešili…)
Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
29.7.11 13:56

Řekla bych, že to bude těma zubama. U nás to bylo to samý. A jestli je to zatím jenom dneska, tak to neva. Uvidíš, Kubu to tak po týdnu přešlo a zase jedl normálně. A 6 zubů je zabíračka :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
29.7.11 13:59
Dajdula píše: Řekla bych, že to bude těma zubama. U nás to bylo to samý. A jestli je to zatím jenom dneska, tak to neva. Uvidíš, Kubu to tak po týdnu přešlo a zase jedl normálně. A 6 zubů je zabíračka :cert:

Snad máš pravdu. On jinak ty zuby snáší super, žádné teploty ani řvaní kvůli nim, tak právě nevím, proč nejí… Blbý je, že jedeme zítra na dovču a jeho bude hlídat babi a děda, tak aby z toho nebyli nějací špatní (i když je předem instruuju a vybavím telefonem na doktorku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
29.7.11 14:04

Kubík to taky snášel dobře, až na to nejedení. A to až u stoliček. Je fakt, že jsem mu často nabízela všechno možný, občas do něčeho kousl, ale jedl tak 1/4 toho co normálně. Ale on baštil vždycky dobře, má nějaký zásoby :mrgreen: , tak jsem mu nic nenutila. A pil dostatečně sám, s tím problém nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29463
29.7.11 14:46

To je určitě těmi zuby. Bolí ho to, když se třeba lžička nebo něco tvrdšího dotkne dásní. Na to je dobrý Calgel, že to na chvíli znecitliví. Teď zrovna dceři roste první, každé jídlo probrečela, chtěla jíst, ale po pár lžičkách hrozný pláč a každé sousto probrečela. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
29.7.11 15:08
marin píše:
To je určitě těmi zuby. Bolí ho to, když se třeba lžička nebo něco tvrdšího dotkne dásní. Na to je dobrý Calgel, že to na chvíli znecitliví. Teď zrovna dceři roste první, každé jídlo probrečela, chtěla jíst, ale po pár lžičkách hrozný pláč a každé sousto probrečela. :oops:

On právě ale Mára ty zuby fakt snáší dobře, i si na ně nechá sahat, při čištění nebrečí. Ani první zuby, ani další, ani teď těch šest špičáků a stoliček - žádné projevy bolesti, teploty, nic :nevim: Tak se bojím, aby za tím odmítáním jídla nebylo něco jinýho :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
15.8.11 21:15

Uz zase to jidlo!

Zdravim vsechny a omlouvam se, protoze diskuzi o nejedeni je tady hromada. Jen by me zajimalo, jestli ma nekdo podobnou zkusenost jako my.
Dceri je 11 mesicu. Je drobna /porodni vaha 3kg/, ale zatim diky bohu pribira celkem normalne. Pred mesicem se odstavila od kojeni, takze je na UM. Popisu vam nas jidelnicek:

6. 30 -150 ml UM

10.00- nabidnu ovoce, jogurt apod. - Odmitne, pri nejlepsim sni tak 3 lzicky. Nabidnu UM, nekdy vypije 100ml, nekdy nic.

12.00- nabidnu masozeleninu /sklenicku ci domaci/. Nekdy da tak 60 g, nekdy nic. Pote nabidnu UM. Jako u snidane, ale vetsinou vypije tak 70ml.

15.00- jedna susenka, mozna 100ml UM

17.00- nabidnu kasi ci ovoce, vetsinou nesni nic. V posledni dobe ji suchy chleba, tak ctvrtku krajicku.

19.00- pred spanim tak 190 ml UM

22.00- 190 ml UM

2.00 - 150 ml UM

Je jasne, ze v podstate zije jen z UM.. Nevim, jak to odbourat.. Problem je, ze jine tekutiny odmita. Nepije nic..stavicky, caje, vodu..
Napada me nedat ji po jidle UM, jenze to by uz nedostala vubec nic. Je to zacarovany kruh.

Jinak co se tyka nocniho krmeni - vzdy se budila casto. Kdyz jsem jeste kojila tak i co hodinu. Tohle je proti tomu raj!
Mate nejakou podobnou zkusenost? Kdy uz ji UM prestane stacit?

Diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
15.8.11 22:59
p&emi píše:
Zdravim vsechny a omlouvam se, protoze diskuzi o nejedeni je tady hromada. Jen by me zajimalo, jestli ma nekdo podobnou zkusenost jako my.
Dceri je 11 mesicu. Je drobna /porodni vaha 3kg/, ale zatim diky bohu pribira celkem normalne. Pred mesicem se odstavila od kojeni, takze je na UM.

Také zdravím,
máme dceru, tento týden ji bude 18 měsíců a musím přiznat, že v poslední době s ní má také problém s jídlem. Nikdy jsem jí nekojila, vzhledem k jejím zdravotním problémům, takže na UM je skoro od začátku. V poslední době mi ale skoro nejí nic uvařeného. Pije jen UM nebo kupovanou kaši, dobrou vodu, občas si dá piškoty, křupky, kousek suchého rohlíku a dnes jsem do ní dostala Matyldu (ovocný tvaroh pro děti). Ten mi ale odpoledne vyhodila, takže žádný úspěch :cry: :cry:
Také se ptám, jaktože nemá hlad, když skoro nic nejí :?: :?: Nikdy nebyla žádný velký jedlík, ale jedla v pohodě, buď kupovaný příkrmy (maso, zelenina,ryby) nebo domácí stravu, polévky byly nejlepší. Teď nevím a nechápu, co s tím :nevim: :nevim: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Amsica
22.9.12 13:12

7mesicni holcicka chce jen ovoce

Ahojte vsichni!
Muj malej rarach se rozhodl, ze bude jist jenom ovoce (jabka, hrusky, nektarinky atd.) a odmita jakoukoliv zeleninu, ryzi, maso… Prisla jsem na maly trik - jednoduse do vseho vmicham trochu ovoce! Nas jidelnicek proto vypada docela „nechutne“:). Mala ji: rozmixovanou nektarinku s kurecim masem, vareny brambor s hruskou…a podobne:).

A.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí