Nechce mluvit - 18. měsíců

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
982
23.9.15 14:21

Tak my máme podobný problém. Dcera má 18 měsíců a nemluví ani máma, táta. Když něco chce, tak zavola „aaa“ nebo „ooo“, řekne max. „au“ a „hau“ na psa, ale jinak rozumí moc dobře. Udělá všechno, co po ní chci, přinese, zanese. Před týdnem jsme byli na kontrole a dr říkala, že pokud rozumí, tak se jí zdá, že je to pohodlnost od dcery, že vidí, že reagujeme na její volání a tak proč by se namáhala. Nechala nám čas do 2 let, pokud se to nebude zlepšovat, tak pak něco podnikneme. Byla jsem už z toho docela nervozni, protože starší syn v tom věku už základní slova mluvil, ale je vidět, že každé dítě je jiné. Uvidíme, jak to bude pokračovat, snad to bude OK. Ale s tou štítnou žlázou mě to překvapilo, o tom jsem neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
23.9.15 14:23

@Suzuveverka mojí dceři budou za týden dva roky. Máma a táta řekne akorát když něco potřebuje. Občas teta nebo babi.Ahoj a papa, jen když má fakt dobrou náladu. Zvířátka umí napodobit všechna možná, řekne si co chce pustit v TV-kkek (ktrtek) chro chro (pepina) a bíjá bíjá (včelí medvídci)
Myšce Minnie říká buka. Jinak vše ukazuje rukama. Rozumí všemu ale mluvit nechce :nevim:
Doktorka mi řekla že je to normální a že do tří let to řešit nebude. Máme dost svědomitou pediatru, takže jí věřím.
Stejně stará dcerka kamarádky, už mluví ve větách a řekne všechno. Připadám si vedle ní jako blbec, ale co nadělám 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
23.9.15 14:28

@Suzuveverka tu štítnou žlázu bych řešila max. z toho důvodu, že s ní máš potíže ty. Kvůli mluvení určitě ne, hlavně pokud ti dcera rozumí a umí komunikovat jinak. Náš syn na 18m prohlídce ještě neříkal ani máma (ne, že by to neuměl, na požádání to řekl, ale neoslovoval mě tak), ale rozuměl velmi dobře, doktorka mu dávala úkoly (postavit věž z kostek, ukázat na dětském nádobíčku, jak pije z hrníčku a jí lžící atd.) a všechno hezky udělal. Na mluvení jsem se jí ptala, i když teda děti toho věku v našem okolí vesměs taky nemluví, a říkala, že má čas.
Teď, o 4 měsíce později, už má nějakou slovní zásobu, sice hodně omezenou, ale on stále preferuje spíš komunikaci pomocí gest a zvuků, na to je machr. Třeba zvířata vůbec nepojmenovává tak, jak se jim říká, ale podle zvuků, které dělají, umí udělat různé zvuky pro letadlo, motorku, hasiče, sanitku, auto, vlak…V miniškolce ho pořád chválí, jak je šikovný, že se s ním dá krásně domluvit, čemuž jsem se zpočátku divila, jak se s ním můžou domluvit, když nemluví, ale asi můžou. Jestli je na tom tvoje dcera podobně, vůbec bych nějaké mluvení neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
23.9.15 14:44

@Suzuveverka Na cviceni deti v 18. mesicich rekli deti tak nejak mama, papa a podobne. Nic, co by se dalo povazovat za mluveni. Obcas nejake snazivejsi dite aktivne opakovalo slova
Synovi jsou dva a čtvrt a s mluvenim pořád bledý, i kdyz slabý pokrok tam je. Dle dr mám být v klidu (což tedy úplně nejsem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
23.9.15 21:38

@Svistice Na cvičení mi taky dcerka nepřipadala proti ostatním nijak pozadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí