Nechce pít UM po zavedení příkrmů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nechce pit UM po zavedení příkrmů
Ahoj,
potřebovala bych poradit nebo tipy.
Syn (8m) nechce po kompletním zavedení příkrmů a prvním zoubku pít přes den mléko. Přes den má 1× kaši a 1× jogurt, mléko si dá v noci, takže potřebnou dávku má (řešila jsem s mudr.).
Jenom uz nevím, co jiného mu přes den furt dávat. Ovoce/přesnídávka moc nezasytí, k obědu má polévku (kvůli tekutinam) a pak 2. jídlo už zahuštěné (rýže/těstoviny/brambory, maso apod).
Jelikož má 76cm a 10,4kg (a stale neleze), tak mu nechci davat víckrát denně kaši.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zkuste vynechat kaši, nebo jogurt a nahradit to UM.
Náš jedlik, i když snědl vše, co jsem mu dala, tak pokaždé se doládoval UM. Ale je pravda, že co teď jí jogurty, zkrátka mléčné výrobky, tak UM už vůbec nechce.
- Citovat
- Upravit
Naše děti v 8m už měli také jen mléko na noc nebo v noci. Jedli zhruba takhle: po probuzení mléko nebo bílý jogurt s ovocem, případně nějakou kašičku. Během dopoledne ovocná přesnídávka, semtam piškot nebo sušenka, kousek pečiva. Klasický masozeleninový oběd. Odpoledne zase ovoce, jogurt, sýr, později třeba domácí buchtu, chlebík s lučinou, křupky. Večer kaše nebo zase masozelenina a mléko před spaním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
On právě to um nepije, flašku vyplivuje. Po jídle um taky nechce. I když má opravdu velký hlad, tak vypije max 60-100ml a kňourá, že má hlad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc to hrotite, ovoce a zeleninu může i vícekrát za den. Já třeba když už nevím co, tak udělám palačinky, omeleta, nebo buchtu nějakou. Koukněte na pinzerestu nebo youtube na tipy. Dělám třeba i toust ve vajíčku atd. Syn má teď 11m, ale také UM moc nechce, má ho jen v noci a je v pohodě. Klidně můžete místo jogurtu třeba koupit pudink, my to teda nekupujeme, ale vím, že to jiné matky kupují. Taky dělám třeba chia pudink nebo vlockovou kaši (ale vločky nechám aspoň hodinu ve vodě). Hlavně žádný stres, naše děti mají třeba co zbylo z oběda k večeři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xxprincesscz píše: Více
Já to nehrotím, spíš už nevím, co mu furt dávat, když to mléko nechce. Pečivo ještě nejí, tak je výběr dost omezen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ALIPELI píše: Více
Naše děti klidně jedly žervé na lžičku, kostičky sýra, můžeš zkusit i kefír.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ALIPELI píše: Více
A proč ne? Já bych se toho nebála, dcera měla alergii a ekzémy a chodila jsem s ní stále někam a všude mi říkali, že pečivo klidně od 6 měsíců, třeba ty palačinky atd to je nejvíc easy jídlo, dělám třeba palačinky z banánů. Však mouka je i v těstovinach
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xxprincesscz píše: Více
Tak lepku se nebojím, má zatím jenom 1 zub, tak toho moc neukouše
- načítám...
- Citovat
- Zmínit