Nechce příkrmy ani UM

35
2.10.23 10:03

Nechce příkrmy ani UM

Ahoj holky, prosím o radu, malý (8,5 měsíce) je na UM (Hipp). Je to drazdivejsi miminko, takže všechno prožívá, příkrmy jsou u nás katastrofa, začínali jsme kolem 5 měsíce, to krásně otevíral pusinku, pak konec a od té doby šíleně bojujeme. Teď jsem měla radost, protože se mi před 2 tydny trochu rozjedl (100g presnidavka dopoledne a někdy 100g masozel na oběd, plus Svačina jen pár kousnutí do něčeho), já byla v sedmém nebi, ale od minule středy zase nic, ale tentokrát nechce ani UM. Ani rohlík (to byla vždy taková zachrana, párkrát si ho žužlal), teď prostě nic. Vezme si maximálně něco do ruky, 2× ochutna a pak buď odhodí nebo různě trhá atd., ale nejí. Nejvíc mě stresuje to mléko, jen vidí láhev už řve, vypije po šíleném boji třeba jen 80 ml (pil kolem 200ml). Vodu taky moc nechce. Všechno strašně kouse, myslela jsem si, že to budou zuby (má jen dolní jedničky), ale dásně má normální, nejsou ani červené ani natekle. Byla jsem i u Dr. ta se mu i dívala do krku, nic tam nemá, podle ní to mám prostě zkoušet a něco do něj nacpat…ale jak, to už neřekla, když se blizim se lžičkou stiskne rty ani neprojde. Nepomáhá ani zpívání, básničky zabavovani, vyhladoveni (to je spíš jeste horsi). Jsem z toho zoufalá, neměly jste to někdo podobně? U něj bylo jídlo vždy problém, měla jsem už takovou radost, že něco vzal na milost a teď zase tohle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
2.10.23 10:17

Tipla la bych si zuby. Na některé jsem přišla náhodou. Gel, kousatka, zmrazené ovoce, čistit zuby, studené UM…Třeba se někde něco tlačí. Párkrát jsem místo oběda nebo čaje dala čistý vývar do flašky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11828
2.10.23 12:21

Myslím že by to zuby být mohly. Třeba ještě nebudou lézt ven ale můžou se mu tam hýbat a i to stačí na mrzutost a odmítání jídla…a třeba naší starší horní zuby trápily vždycky víc a déle než spodní. Je to blbě že nechce ani tu um…co studené ovoce, zelenina třeba okurka ta se dobře žužla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
2.10.23 12:31

@Vladusxx já upřímně doufám, že jsou to zuby, ale i tak, okurku jakž takž, ale to nějak moc nepočítám do jídla, mám spíš strach, aby měl vše co potřebuje, hlavně mě mrzí to, že už se mi konečně po 3 měsících rozjedl a teď zase stávka a na novo vsechno 😪. On to jídlo má až někde na konci všeho, je to hrozná aktivka a je to boj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí