Nechce se mi varit

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.10.15 14:13

Nechce se mi varit

Mam 2 male deti a chlap chodi az vecer domu. Strasne nerada varim i kdyz musim. Obcas detem koupim pizzu, ale vetsinou je odbyvam rohlikama, jogurtama atd…Ovoce maji dost, ale s varenim jsem na stiru. 2 dny jsem uz nevarila, nevim jak se k tomu dokopat a ani varit neumim.Pro chlapa varim gulas na vice dni atd…Mate nejake tipy, jak na to vyzrat? Jsem asi spatna mama kvuli vareni, ale proste se nedokopu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Poison Eve
7.10.15 14:14

Jednoduše - u nás vaří manžel a babičky, já jen ve stavu krajní nouze. :lol:

• Citovat
  • Upravit
4624
7.10.15 14:14

A to takto obýváš děti i na oběd, nebo se bavíme jenom o večeřích?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.15 14:15

Bohuzel obed.

• Citovat
  • Upravit
24798
7.10.15 14:17

Tak třeba brát obědy ze školní jídelny, to by nešlo?

Nebo pořídit třeba pomalý hrnec, jen to tam nafrkáš a vaří to samo.

Občas nám taky oběd nějak „nevyjde“, ale to jedno teplé jídlo za den by asi být mělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jajvy
7.10.15 14:17

No teda 8o Rohlikama a jogurtama? Pizzu? Ja jsem na tom se vztahem k vareni hrozne, nebavi me to, nesnasim to, rekla bych, ze to nenavidim.Ale temer trilete dceri varim aspon jednodussi jidla, nemela bych na to svedomi nevarit detem.

• Citovat
  • Upravit
29436
7.10.15 14:19

A co děti obědvají? Pokud dostanou rohlík a jogurt na večeři a v poledně mají normálně teplé jídlo, tak bych to vůbec neřešila. Pokud nemají ovšem teplé jídlo v poledne, tak by bylo asi vhodné s tím něco udělat. Já vařím. Vařím, protože musím. Beru to jako svou povinnost, že bych z toho byla odvázaná a bavilo mě to, to tedy ne. Často vařím na dva dny, ať u toho sporáku nestojím furt, nebo se snažím dělat rychlovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
@Anonymní píše:
Bohuzel obed.

Tak to se koukej dokopat! Stačí, když uvaříš na dva dny, popř. jenom nějakou polívku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
@Anonymní píše:
Bohuzel obed.

Tak to je docela děs. Taky se nevyzivam v každodenním kuchteni, ale děti a jejich dobré stravovaci navyky jsou mi největší motivaci. Mivame i „varene“ večeře. A kdyz se mi jo nechce, uvaří chlap nebo shání pro přebytky do mrazáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
@Anonymní píše:
Bohuzel obed.

Hm, tak to je fakt blbé. Co si brát obědy z jídelny? Lepší jak jogurt k obědu. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2652
7.10.15 14:20

Tak uvař vždy na 2 dny, abys měla vždy 1 den od vaření klid. Pokud moc vařit neumíš, tak začni lehčíma jídlama…těstoviny na 100 způsobů /rajčatová omáčka, sýrová atd./ na tom není nic těžkýho, receptů najdeš spousta a většinou stačí 2,3 ingredience a máš super jídlo. Základ jsou teda kvalitní suroviny, žádný polotovary, zvlášť když vaříš pro děti. Palačinky, lívance taky zvládne každý. Umíš aspoň polívky? ty bych zařadila určitě, ať mají děti k obědu něco teplýho. :palec: Neodbývej je!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
7.10.15 14:21

Nevím jako jsou děti staré, ale dají se koupit takové ty hotovky třeba od Hippu nebo od Hamánka. Ty těstoviny od Hippu mi děti jedí i ve čtyřech letech. No a pak je dobré se poptat na základních školách v okolí, většina jídelen nabízí stravování i pro cizí. Můžeš si to vzít do jidlonosiče a ze dvou obědů se všichni tři v pohodě najíte a ještě zbyde i na manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009

Ja ted mela silenek varici kopr, jindy varim i dvakrat denne, posledni cca tri dny jsem to patlala oblozenymi chleby a syrovou zeleninou :zed: Pred chvili jsem se konecne dokopala a uz mi bubla rajska :mrgreen:
Neboj, deti na to neumrou, jen to musi mit neaky limit, kdy si clovek rekne, ze konec valeni a zpatky ke strojum (v nasem pripade varicum a troubam)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075

Pokud jsi líná vařit i kvůli vlastním dětem tak se obávám, že ti neporadí nikdo nic co by tě donutilo. Možná nebýt líná a snažit se dát dětem teplé jídlo alespoň v poledne ;)

A mmch, chlapovi to divné není když on má pořád guláš a děti nic teplého? To by mi manžel dal a měl by na to plné právo aby dcera obědvala takhle.

Příspěvek upraven 07.10.15 v 14:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.10.15 14:22
@Anonymní píše:
Mam 2 male deti a chlap chodi az vecer domu. Strasne nerada varim i kdyz musim. Obcas detem koupim pizzu, ale vetsinou je odbyvam rohlikama, jogurtama atd…Ovoce maji dost, ale s varenim jsem na stiru. 2 dny jsem uz nevarila, nevim jak se k tomu dokopat a ani varit neumim.Pro chlapa varim gulas na vice dni atd…Mate nejake tipy, jak na to vyzrat? Jsem asi spatna mama kvuli vareni, ale proste se nedokopu.

a tak co, pokud je Ti jedno, že dětem vytváříš absolutně šílené návyky - když nebudou zvyklé na normální oběd, tak pokračuj. Však vařit nemusíš, ne? pohoda. Dej jim jogurt, to je v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný