Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@baldurka nejsi,je to jedine, co me z domacich praci opravdu bavi. A to varit nemusim, dite ji ve skole, ale abych si mohla zakuchtit, varim vecere ![]()
Pořád říkám, že na MD člověk zhusta blbne a leniví, tvůj stav chápu, ale za děti jsi zodpovědná, i kdybys nechtěla, v tomto se budeš muset překonat a přestat jim servírovat nevhodné obědy ![]()
Zakladatelko seš asi celkově unavená z mateřský bych řekla. Ono 5 let v kuse dělat pořád to samý, taky není nic zábavnýho. Nemůžeš už z toho stereotypu vypadnout? půl úvazek, brigáda atd.? jak máš starý děti. Jak se dostaneš z toho kolotoče, hned tě pak bude vše bavit víc i doma, znám z vlastní zkušenosti ![]()
@Anonymní píše:
Nebavi me to, jsem na materske 5 let, mam stavy, kdy to flakam a jinak se vetsinou dokopu. Problem je i to, ze varit neumim a nebavi me ani potraviny nakupovat, tak mi vetsinou neco chybi A domacnost flakam taky a vim to a presto se dokopat nemuzu. Deti maji na obed napr. michana vejce, jogurt, banan, mleko, stava.
twl, to je fakt mazec.. jsi trubka
buď líná jak chceš, ale jako takhle srajdit na děcka, to je fakt úlet.
@cecil7 píše:
Já teda nevím, al řekla bych že je to sranda…tohle přeci nemůže zakladatelka myslet vážně…
![]()
já teda vařím ráda, ale jsou dny kdy se mi fakt nechce, a proto vždy volím nějakou rychlovku, nebo něco z jednoho hrnce či pekáče…
Taky si rikam..a pokud neni, nechtela bych videt, jak to vypada u zakladatelky doma, kdyz neni schopna se dokopat a uvarit prckum obed.
Mě vaření baví, když na něj mám dostatek času, což přes týden moc není. Takže vařím jídlo na několik dní. Navařím třeba kotel omáčky a jeden den k ní máme brambory a druhý den těstoviny.
Když se nám omáčka přejí, dám do misky a do mrazáku. Základ je vždy mít doma polévku.
Ale jestli tě vaření opravdu nebaví, řešila bych to nějakou školní jídelnou nebo rozvozem jídla. Večeře už pak můžete mít studené.
Mě taky nějak extra vaření neba ![]()
Ale nakrájím maso, hodím ho na máslo a cibulku, osmahnu, přisypu zeleninu z mrazáku a zaleju trochu vodou, smetanou - případně mouku na zahuštění.
Zaklopím pokličkou, vedle do hrnce dám vařit rýži, mezitím se maso podusí a hotovo.
Pokaždé dám jinou zeleninu, jiné koření - bylinky, někdy šlehačku dám, někdy ne.
Někdy brambory, někdy rýži, někdy těstoviny. Někdy to zasypu sýrem.
Minimálně 10 variant, spíš víc.
Proložím to palačinkama, čočkou nahusto, nějakou tu omáčku nebo guláš a je to.
Plus nějaké „větší“ vaření, když mám náladu. Nebo pečené maso - to se dělá samo, jen to nandám do pekáčku.
Popravdě - to bude spíš fakt děsivá ponorka, když ji vyřešíš, to ostatní se upraví samo a i na to vaření budeš mít chuť a náladu - jak dlouho to trvá? Nebo to tak bylo vždycky?
Instatntní krupicvá kaše pro děti, vařené brambory s osmaženou cibulkou+mlíko nebo kefír, koupit grilčokurčo…
@cecil7 píše:
Já teda nevím, al řekla bych že je to sranda…tohle přeci nemůže zakladatelka myslet vážně…
![]()
já teda vařím ráda, ale jsou dny kdy se mi fakt nechce, a proto vždy volím nějakou rychlovku, nebo něco z jednoho hrnce či pekáče…
U nás na vsi je rodina kde dostávají děti k obědu rohlík s tatarkou
Takže to sranda být nemusí… Každopádně je to hrůza ![]()
@Eemii …tak to jsem ráda
někdy je to na palici, né že né, ale většinou mě to baví. Dokonce mě baví i uklízet. Jsem divná
jen nesnáším mytí oken, ale to dělá manžílek
![]()
Varim jim tak 4 krat za tyden. Jsem proste dost vystavena. Z jidelny brat nechci, davaji do toho prichutovadla. Kdyz varim, tak vetsinou z certvych surovin. Obcas neco koupim v restauraci.
2 male deti a domactnost je pro me zahul. Nezvladam to. Jedno chodi uz do skolky.Mam tu i dost neporadek
@Eemii píše:
Taky si rikam..a pokud neni, nechtela bych videt, jak to vypada u zakladatelky doma, kdyz neni schopna se dokopat a uvarit prckum obed.
jako já si to nedokážu představit…já třeba flákám úklid - luxovat můžu jen když vezme manžel syna ven - a ten je teď 2 týdny v kuse v práci…když je syn vzhůru tak vyluxovat je téměř nadlidský úkon
furt mi mačká čudlíky na vysavači nebo na něm sedí nebo řve jak je hlasitej lux…a když spí tak luxovat taky nemůžu, to bych ho vzbudila…ale prostě vaření je základ…mě by manžel hnal kdyby zjistil že malému nevařím…je mu teda zatím 19 měsíců, ale vařím příkrmy a zamrazím, a večer vytáhnu a hned má teplý oběd…nic složitého… ![]()
Vsak se za to taky zakladatelka stydi kdyz je anonymni.Je to mi pripomina, jak jsem nedavno cekala na autobus a na zastavce sedely dve stare babky. Bavily se o nejake mlade mamince, ktera pry deckam ani neuvari a je pohodlna, ze vsechno musi delat chlap.Pak to zakoncily tim, ze ty dnesni mlade zenske jsou line, ze oni zvladly i pet decek a hospodarstvi a nemely ty dnesni vymozenosti.Ono na tom je kus pravdy ![]()
Chci nechci - vařím. tedy hlavně o víkendu a tak, aby zbylo i na večeři i na pondělí, příp. úterý. Během týdne večeře studené, nebo rychlovky (např. smažená vejce)
Ale o víkendu oba dva dny plnohodnotné jídlo.
Před týden mají děcka oběd ve škole.
Mě se taky často nechce - ale udělat se to musí a kdo jiný, když ne já? Takže vařím - tedy nemám z toho orgasmus
, ale neošklivím si to. udělat to musím, tak to udělám.
@Eemii píše: