Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Varim jim tak 4 krat za tyden. Jsem proste dost vystavena. Z jidelny brat nechci, davaji do toho prichutovadla. Kdyz varim, tak vetsinou z certvych surovin. Obcas neco koupim v restauraci.
2 male deti a domactnost je pro me zahul. Nezvladam to. Jedno chodi uz do skolky.Mam tu i dost neporadek
No vidíš tak 4× týdně stačí, když uděláš jídlo na 2 dny. Co manžel, nevařil by třeba o víkendu on? a pomáhá ti vůbec? ![]()
@orionk píše:
U nás na vsi je rodina kde dostávají děti k obědu rohlík s tatarkouTakže to sranda být nemusí… Každopádně je to hrůza
no ty br´do teda…to si nedovedu představit, než aby syn neměl teplý oběd, to mu koupím skleničku s jídlem v krámě…
je teda fakt že my máme problém když jdem do krámu že syn si hned peláší pro rohlík - takže to vypadá jak když nic jiného nezná
![]()
@Anonymní píše:
Varim jim tak 4 krat za tyden. Jsem proste dost vystavena. Zjidelny brat nechci, davaji do toho prichutovadla. Kdyz varim, tak vetsinou z certvych surovin. Obcas neco koupim v restauraci.
2 male deti a domactnost je pro me zahul. Nezvladam to. Jedno chodi uz do skolky.Mam tu i dost neporadek
Neber si to osobně, ale raději trochu dochucovadel než rohlíkovou dietu. Nebo vař na 2 dny, tak máš vaření 4× za týden. Pokud budeš brát ze školní jídelny, tak tam to s těmi dochucovadly není tak hrozné.
@baldurka tak to já mytí oken miluju, hlavně když se pak krásně lesknou. Zase nesnáším utírání prachu
Tak to opravdu nechapu i kdyz se mi kolikrat nechce a to varim casto i dve jidla za den pro me a malou a pak pro chlapa.kdyz delam omacku tak to ma zase mala s pritelem ale nejim to ja, takze dve jidla za den opravdu temer kazdy den a i kdyz se mi opravdu hodne nechce tak mam smulu nedovedu si predatavit, ze bych dala male k obedu jogurt
![]()
Nezlob se, ale treba testoviny se syrovou omackou je otazka 15 minut. Krupicna kase na vaceri to same, spagety s rajcatovou omackou a syrem. Proste je spousta rychlovek.
Radeji bych jim dala ten gulas nez jogurt, rohlik atd nejde teda přizpůsobit jidlo pro manzela a deti? aby jsi mohla varit jen jedno jidlo? Nebo davat sklenicky.
@Billi píše:
Neber si to osobně, ale raději trochu dochucovadel než rohlíkovou dietu. Nebo vař na 2 dny, tak máš vaření 4× za týden. Pokud budeš brát ze školní jídelny, tak tam to s těmi dochucovadly není tak hrozné.
Hlavně, bere jídlo z restaurace, tam má pravděpodobnost výskytu dochucovadel ještě vyšší ![]()
@Anonymní píše:
Varim jim tak 4 krat za tyden. Jsem proste dost vystavena. Z jidelny brat nechci, davaji do toho prichutovadla. Kdyz varim, tak vetsinou z certvych surovin. Obcas neco koupim v restauraci.
Aha a z restaurace je to zdravější než ze školní jídelny??? ![]()
@Anonymní píše:
Nebavi me to, jsem na materske 5 let, mam stavy, kdy to flakam a jinak se vetsinou dokopu. Problem je i to, ze varit neumim a nebavi me ani potraviny nakupovat, tak mi vetsinou neco chybi A domacnost flakam taky a vim to a presto se dokopat nemuzu. Deti maji na obed napr. michana vejce, jogurt, banan, mleko, stava.
chudaci děti, fakt že jo…
Taky nejsem vzorná hospodyňka, ale jedno teplé jídlo denně je základ. Vaření mě extra nebaví, ala věřím 1× za dva dny.. neměla bych to svědomí nedat dětem pořádný jídlo…
@Poison Eve píše:
Hlavně, bere jídlo z restaurace, tam má pravděpodobnost výskytu dochucovadel ještě vyšší
Kde píše, že bere jídlo z restaurace?
@baldurka píše:
Jinak jsem asi vyjímka, ale mě vaření bavíjen mě nebaví to vymýšlet. A když se zeptám manžela co by si dal, tak mi odpoví:" tak třeba nějaký jídlo" no není to miláček?
![]()
a mně odpoví - já nevím, udělej, co chceš… Když dojde z práce a vidí, co jsem uvařila, tak řekne „to máme zase špagety/špenát/dosaď si…?“ Přitom jídla obměňuji, netočím jich pár dokola
![]()
Nečtu celou diskuzi, jen dám tip-polévky. Ideální teplé jídlo, co uvaříš raz dva nahazením do hrnce, případně pomixuješ, můžeš to mít na více dní a ve výsledku je to zdravé a dobré. K tomu už klidně můžeš šoupnout rohlík s máslem a máš celkem plnohodnotný oběd.
Ja opravdu nechci rypat ALE ty neches dat z jidelny proroze to dochucuji a davas jim radeji rohlik?? No to snad ne.
Chapu ze jsi unavena, sice mam jedno dite ale hlidani neexistuje, rodina je daleko a chlapod rana do vecera v praci, nekdy odbudu sebe ze si ten kus chleba se syrem a zeleninou k obedu dam, ale mala proste dvakrat za den teple jidlo ma i kdyby se mi nechtelo sebe vic..
@Billi píše:
Kde píše, že bere jídlo z restaurace?
Tady: @Anonymní píše:
Dala jsem varit testoviny a k tomu dusim zeleninu. Pridam moji bombu v kuchyni.
Muj chlap obcas nadava, ale vedel to, ze nejsem extra hospodyne
Mě to taky ze začátku nebavilo, ale teď si to užívám a rodina taky-na talíři.
Zkus to brát jako hru, zábavu. Nechci nijak sýčkovat, ale chlap teplé a dobré jídlo potřebuje, znáš to- láska prochází… A pro děti by teplý výživný oběd měl být základ. Jako fakt je odbýváš.
Není nutné vařit vyloženě každý den, ale třeba udělat polévku nebo omáčku /jednou s rýží, potom s těstovinou nebo bramborem/, zapečené brambory a spoustu dalších jídel, které vydrží dva dny.
Nevím, jak staré děti máš, ale podle tebou voleného jídelníčku by mohli mít později problém ve školce, že neznají jídla /nebudou chtít jíst/ a může to pro ně být i hůře stravitelné /najednou každý den teplý oběd, něco ještě nikdy nejedli/, protože na to prostě nejsou zvyklé. Možná to přeháním, ale pravda je, že domácí teplá strava je nenahraditelná…