Nechce se mi varit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23966
7.10.15 14:22

Tak já vaření teda úplně nenávidím, ale kvůli dceři jsem se donutila. Vařím teda především polívky, především vývarové. Vyhovuje mi, že se o to nemusím prakticky starat, vaří se to samo a můžeš si toho navařit na víc dní… A můžou to i mrňata. :palec:

malá je jí od tý doby co je na příkrmech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
7.10.15 14:22

Promiň, ale co jíš ty? Kolik je dětem?
Máš dvě možnosti. Buď budeš dětem alespoň obědy někde objednávat ( nějaká škola, jídelna, restaurace - záleží kde bydlíte), dokud se nenajedí někde ve škole, školce. Nebo se to prostě budeš muset naučit. Není to žádná věda a bavit tě to nemusí, mě taky nebaví vytírat a musím. Nechceš tady schválit, že je oukej, když děti vyrostou na rohlíkách a fastfoodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.15 14:23

Nebavi me to, jsem na materske 5 let, mam stavy, kdy to flakam a jinak se vetsinou dokopu. Problem je i to, ze varit neumim a nebavi me ani potraviny nakupovat, tak mi vetsinou neco chybi A domacnost flakam taky a vim to a presto se dokopat nemuzu. Deti maji na obed napr. michana vejce, jogurt, banan, mleko, stava.

• Citovat
  • Upravit
Billi
7.10.15 14:23

Nejsi v tom sama. V okolí mám holky, co berou obědy z restaurace a cpou to i miminům. Další vaří stylem těstoviny s točeňákem…
Taky nevařím ráda, ale snažím se. Často vařím na 2 dny. Třeba udělám na 2 dny maso a dovařím jen brambory (jeden den si oloupu i na druhý den a dám uvařit). Dělám rychlovky, co jde, tak si třeba připravím večer. Často vařím stylem - nacpu do zapékací mísy a je to.
Pokud máš možnost, tak ber z nějaké školní jídelny, je to lepší než jogurt k obědu.

• Citovat
  • Upravit
4624
7.10.15 14:24

Také si můžeš spoustu věcí připravit do mrazáku (naporcované maso, zeleninu), popř. jiné věci, ubere ti to při přípravě spoustu času. Když obaluji řízky či tvrdý sýr, obalím jich více a dám si i syrové do mrazáku. Některá jídla lze po uvaření mrazit celá, ale to nedělám.

Mě to také nebavilo (než jsem začala pracovat), ale pokud jsem byla doma, tak nevím, na co bych jinak měla být doma. Muž navíc pracuje z domova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
7.10.15 14:25

Oops… já myslela, že mluvíš o večeři. Tak tohle dětem přece nemůžeš servírovat na oběd, chce to polévku i druhé. Vař na víc dní. Já mám k vaření naprosto krajní odpor, ale dnes mám dítě doma, tak dostalo luštěninovou polévku (záležitost přípravy pěti minut) a rybu s kuskusem (dalších 5 minut). Dál už vaří sporák a trouba. Nemusíš dělat svíčkovou s pěti, dělej málo pracná jídla, tipů tu jistě padne spousta.

• Citovat
  • Upravit
7876
7.10.15 14:26
@Anonymní píše:
Mam 2 male deti a chlap chodi az vecer domu. Strasne nerada varim i kdyz musim. Obcas detem koupim pizzu, ale vetsinou je odbyvam rohlikama, jogurtama atd…Ovoce maji dost, ale s varenim jsem na stiru. 2 dny jsem uz nevarila, nevim jak se k tomu dokopat a ani varit neumim.Pro chlapa varim gulas na vice dni atd…Mate nejake tipy, jak na to vyzrat? Jsem asi spatna mama kvuli vareni, ale proste se nedokopu.

Kolik je dětem??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188

Zakladatelko, nemáš prostě jen nějakou depku, nebo ponorku ze stereotypu? takhle to napsat, myslím tvůj poslední příspěvek :roll: to už je fakt smutné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2652

Jinak jsem asi vyjímka, ale mě vaření baví :mrgreen: jen mě nebaví to vymýšlet. A když se zeptám manžela co by si dal, tak mi odpoví:" tak třeba nějaký jídlo" no není to miláček? :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
@Anonymní píše:
Mam 2 male deti a chlap chodi az vecer domu. Strasne nerada varim i kdyz musim. Obcas detem koupim pizzu, ale vetsinou je odbyvam rohlikama, jogurtama atd…Ovoce maji dost, ale s varenim jsem na stiru. 2 dny jsem uz nevarila, nevim jak se k tomu dokopat a ani varit neumim.Pro chlapa varim gulas na vice dni atd…Mate nejake tipy, jak na to vyzrat? Jsem asi spatna mama kvuli vareni, ale proste se nedokopu.

Tak pokud ti to nevadí, tak se nedokopeš. Pokud ti to vadí (což mně by u tříletých dětí vadilo dost), tak musíš překonat lenost a dokopat se k tomu. Dám ti pár tipů na rychlá zdravá jídla pro malé děti, jen se obávám, zda to budou baštit, když nejsou zvyklé.
1. Uvařit brambory a květák. Květák do zapékací mísy, přidat vajíčka, nějaké bylinky a zapéct.
2. Rizoto - vaří se v jednom hrnci, minimum práce. Dám malému vařit maso, pak přidám zeleninu a rýži a dovařím, pro malé dítě maso nasekám.
3. Brokolicový salát (u nás k večeři) - uvařit brokolici, vajíčko - smíchat, přidat kousky tvrdého sýra, zakápnout oliváčem (pro chlapa přidat třeba kousek šunky a lžíci tatarky a nebude remcat :D)
4. Fofrová zdravá svíčková pro dítě - vařím telecí maso, přidám jeden bobkový list a dvě kuličky nového koření, po chvíli přidám hodně mrkve a petržele a po dovaření rozmixuju a přidám lžíci zakysané smetany. Nijak se nezahušťuje, větši množství zeleniny ji zahustí bez problémů a zdravě. Chutná to výborně, je to rychlovka, syn k tomu jí brambory, je to zdravější.
A tak bych mohla pokračovat…

Příspěvek upraven 07.10.15 v 14:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
7.10.15 14:27
@Anonymní píše:
Nebavi me to, jsem na materske 5 let, mam stavy, kdy to flakam a jinak se vetsinou dokopu. Problem je i to, ze varit neumim a nebavi me ani potraviny nakupovat, tak mi vetsinou neco chybi A domacnost flakam taky a vim to a presto se dokopat nemuzu. Deti maji na obed napr. michana vejce, jogurt, banan, mleko, stava.

To je dost hrozny, nedovedu si predstavit, aby dite nemelo teple jidlo.Ono se tezko naucis varit, kdyz to nedelas. Chudaci deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
@Anonymní píše:
Nebavi me to, jsem na materske 5 let, mam stavy, kdy to flakam a jinak se vetsinou dokopu. Problem je i to, ze varit neumim a nebavi me ani potraviny nakupovat, tak mi vetsinou neco chybi A domacnost flakam taky a vim to a presto se dokopat nemuzu. Deti maji na obed napr. michana vejce, jogurt, banan, mleko, stava.

jo, nakupovani s dvema detmi za zadkem, kdo by odolal :lol: Ja to resim bud naklikanim nakupu na Tescu, nebo nove nakupuju, kdyz je nejmladsi v miniskolce, je tam jen 2 hodiny, domu to nestiham, tak jedu vedle do nakupaku, nakoupim, sednu si tam, vylustim krizovku a zase jedu pro nej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
@Anonymní píše:

Takže možná takový syndrom vyhoření matky na MD. :think: Ale máš tu děti a kvůli nim by ses měla dát dokupy. Kdo jiný by pro tebe měl být motivací, než tvoje malé děti a jejich stravovací návyky do budoucna. Už tu několikrát zaznělo odebírání obědů z jídelen. Tak proč nejít touto cestou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
7.10.15 14:28

Já teda nevím, al řekla bych že je to sranda… :think: tohle přeci nemůže zakladatelka myslet vážně… :think: :cert: já teda vařím ráda, ale jsou dny kdy se mi fakt nechce, a proto vždy volím nějakou rychlovku, nebo něco z jednoho hrnce či pekáče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
7.10.15 14:28

Existuje spousta jednoduchych jidel. Ja na chalupe varim v primitivnich podminkach, takze z mala ingredienci a maximalne dva hrnce. Napr. huste zeleninove polevky s nockama, bramborova kase se syrem, lepenice (bramborova kase se zelim) a parek, cocka, plechovkove fazole s kouskem masa nebo uzeniny a rajskou omackou, omeleta s bramborem, rizoto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný