Nechce se mi varit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29436
7.10.15 14:48
@Anonymní píše:
Varim jim tak 4 krat za tyden. Jsem proste dost vystavena. Z jidelny brat nechci, davaji do toho prichutovadla. Kdyz varim, tak vetsinou z certvych surovin. Obcas neco koupim v restauraci.
2 male deti a domactnost je pro me zahul. Nezvladam to. Jedno chodi uz do skolky.Mam tu i dost neporadek

Tak třeba v naší školce se vaří tak zdravě, až to hezký není. :mrgreen: Není jídelna jako jídelna, navíc si myslím, že éra dochucovadel a glutamátů už přeci jen ty školní jídelny pomalu opouští a spoustu z nich už dávno opustila. Jídelna se Ti zdá blbá, ale z hospody jim jídlo vezmeš… Navíc píšeš, že vaříš 4 x do týdne, tak kde je tedy problém? Navařím toho víc, budu to mít co dva dny a je to. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
7.10.15 14:49
@Anonymní píše:
Varim jim tak 4 krat za tyden. Jsem proste dost vystavena. Z jidelny brat nechci, davaji do toho prichutovadla. Kdyz varim, tak vetsinou z certvych surovin. Obcas neco koupim v restauraci.
2 male deti a domactnost je pro me zahul. Nezvladam to. Jedno chodi uz do skolky.Mam tu i dost neporadek

Podivej, nezvladas to, protoze padas na hubu unavou nebo jsi proste jen lina? Jsi doma vetsinu dne s jednim ditetem. Nechces brat z jidelny, no tak je rohlik lepsi.
Nevim, co budes rikat za nejaky rok, az ti zkonci materska, deti budou chodit do skolky a skoly a ty do prace - pokud budes muset.To je teprv neco.Ted jsi doma a je to pianko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.15 14:55

Nechce se mi varit

Mam tam takovej binec

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.10.15 14:56

Jak to teda zvladat?

• Citovat
  • Upravit
9031
7.10.15 14:56

Já vařím obden, na dva dni, někdy i teplé večeře, protože mě zlobí žaludek a manžel s dětma je rozívenost sama :mrgreen: Uklízení mě baví, ale jen když jsem vytočená, je to způsob uklidnění, vyženu manžela, ať si posbírá děti a jde s nima někam z dosahu a jdu si uklízet, je to balada pro moje ohluchlé uši z našich ječících dětí :mrgreen:
Zakladatelko: vař věci do jednoho hrnce, vše co se dá zapéct: třeba maso nakrájím, přidám cibuli, papriky, rajče, cuketu buď čerstvé, mimo sezónu mám v mrazáku. K tomu brambory, kaši, rýži. Kuřecí stehna zapéct ze zeleninou a smetanou, nebo krůtí maso na kostky do pánve na to zas zeleninu, bylinky, česnek a k tomu rýži. Z kostí, co ti zbydou po porcování, jestli máš papiňák, hodíš s celou zeleninou do vody, uděláš vývar, do toho nudličky, zavářku z krupičky a vajíčka…je toho hodně…třeba máš jen podzimní nechucus k práci, ne??? Nebo já k večeři dělám teplej štrúdl, do ponorného mixeru hodím 3 rajčata, k tomu bylinky na pizzu, česnek - vznikne omáčka, tou potřu listové těsto a nebo zadělám na pizzové, na to dám šunku, na to na kolečka rajče, na to pár lžic míchaných vajíček s cibulkou, na to postrouhám sýr, zabalím - upeču. Ještě teplé krájím dětem na talíře a dám jim k tomu lžičku. Dvě nohy takového štrůdlu sežereme jako nic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
7.10.15 14:57
@Anonymní píše:
Mam 2 male deti a chlap chodi az vecer domu. Strasne nerada varim i kdyz musim. Obcas detem koupim pizzu, ale vetsinou je odbyvam rohlikama, jogurtama atd…Ovoce maji dost, ale s varenim jsem na stiru. 2 dny jsem uz nevarila, nevim jak se k tomu dokopat a ani varit neumim.Pro chlapa varim gulas na vice dni atd…Mate nejake tipy, jak na to vyzrat? Jsem asi spatna mama kvuli vareni, ale proste se nedokopu.

to mas jeste dobry, me se nechce uklizet :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
7.10.15 14:58
@Eemii píše:
Podivej, nezvladas to, protoze padas na hubu unavou nebo jsi proste jen lina? Jsi doma vetsinu dne s jednim ditetem. Nechces brat z jidelny, no tak je rohlik lepsi.
Nevim, co budes rikat za nejaky rok, az ti zkonci materska, deti budou chodit do skolky a skoly a ty do prace - pokud budes muset.To je teprv neco.Ted jsi doma a je to pianko.

Spíš bych to tipla na vyhoření. 5 let pořád totéž je celkem záhul a pokud třeba nemá kamarádky, tak to sdílet jen s dětmi je na budku. Mně stačí zima, když byli kluci nemocní 3-4 měsíce non stop a nemohli ven, byli jsme jen doma a kromě chlapa a doktorky jsem jiné dospělé nevídala. To už jsem taky ke konci mlela z posledního. Chce to koníčka a občas vypnout a ono se to zlepší.

• Citovat
  • Upravit
851
@Pudloslava píše:
to mas jeste dobry, me se nechce uklizet :-(

Mám stejnej problém a začíná to bejt pomalu i vidět :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
@Anonymní píše:
Mam tam takovej binec

Tak ty jsi hustá. Nemáš čas poklidit a uvařit, ale nahrávat fotky do PC a vysedávat u emimina, na to čas máš?? Jsi normální? Vypni počítač a věnuj se tomu, co je důležité (což neříkám, že je nutně vždy úklid a vaření).

• Citovat
  • Upravit
2094
7.10.15 14:59

Přesně…dokopej se! děti potřebují teplé jídlo a ty taky…pamatuj si jednu věc-neodbívej sebe ani své nejbližší, nikdy nevíš kdy tě to bude mrzet.
Dají se dělat i rychlé, jednoduché recepty, máš net-tam je toho plná Řiť. :palec:
Já teda vařím ráda, ale o co víc…já i ráda jím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.15 15:00

@Lutonka Uz varim

• Citovat
  • Upravit
7876
7.10.15 15:00
@Anonymní píše:
Mam tam takovej binec

To je docela masakr :think: :think: To nejsi schopná sebrat ze země prázdnou petku a posmrkaný kapesníky (nebo co to je?)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
7.10.15 15:01

Hele tohle je divná diskuze. Nevěřím, že by tohle o sobě nějaká matka napsala- že nedává dětem najíst, neuklízí a ještě nahrává fotky toho humusu na net. Takže co jsi vlastně zač zakladatelko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.15 15:02

@orionk Binec na zemi je od deti

• Citovat
  • Upravit
9031
7.10.15 15:02

Zakladatelko, dobrej provozní bugr :mrgreen:, nebudu kritizovat tvojí domácnost, takhle to vypadá u nás večer po dodělání a snědení večeře, jenže já to nenechávám, než se jdou děti v 19 hodin koupat, tak to nafrkám do myčky, poklidím, otázka 15 minut se vším všudy a to mám obytné patro opravdu velké :nevim: když jsou pak děti ve vaně a manžel dělá plavčíka, tak to během 10 minut přelítnu i v horním patře, kde jsou ložnice. Jediná rada je, udržovat přiměřenej pořádek, každej den obětovat chvilku, aby se binec nekupil, pak tím ztratíš o hodně víc času, než průběžným poklízením… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný