nechce vůbec jíst

16
8.10.04 20:18

nechce vůbec jíst

Mám holčičku je jí rok a půl a má necelých 9 kg, už od sedmi měsíců špatně jí, musím do ní alespoň něco dostat, i když nechce, protože být po jejím jedla by klidně jen jednou denně. Do nedávna jedla alespoň v noci, tak 150ml sunaru, ale od minulého týdne přestala pít i mlíčko, zkoušela jsem dokonce dát ji do mlíka granko ale taky nechce, večer do ní musíme kaši vyloženě cpát. Za celý den sní akorát jogurt, půlku přesnídávky a pár lžiček z oběda, zdá se mi to hrozně málo, také ani nepřibírá. Doktorka nám dokonce doporučila dávát ji po obědě alespoň ten NUTRIDRINK ale potom se jen oklepala (prostě jí to nechutnalo). Už nevím co ji mám dávat k jídlu, bojím se když ji to budu cpát, že bude odmítat mnohem víc. Poradíte někdo prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
8.10.04 20:48

Ahoj mám doma stejně nebaštící holčičku je jí rok a 4 měsíce a váží 9 a půl kila. Doktorka mi na to řekla, že se nemám bát, že jí kolik potřebuje a to že nepřibírá je normální v tomto věku u dětí co chodí.
Tak nevím, hladově nevypadá, je pravda, že přísun mléka ještě má ráno a večer kojím.

Hodně štěstí s papáním.

Nikola

• Citovat
  • Upravit
Radina
8.10.04 21:21

Holky, já jsem byla takové nedochůdče taky už od malička. Babička pořád nutila moji mamku aby se mnou chodila na vyšetření, stejně pokaždé zjistili, že jsem úplně v pořádku. Pamatuju si, jak mi pořád brali krev z prstu, pak i z žíly a nemám na to vůbec dobré vzpomínky. Chci tím jenom říct, že pokud je dítě zdravé a prospívá a nechutenství není doprovodným příznakem nějaké nemoci, pak není potřeba se nijak trápit. Já jsem synovo nechutenství řešila tím, že jsem ho nechala několikrát vyhladovět a jak potom jedl, to by se všichni doktoři divili! Také mu hodně pomohlo když ho doktorka poslala na vyšetření krve (jak mi to připomínalo mne když jsem byla malá!) a zjistila, že má málo železa. Po pár dnech užívání kapek železa se krásně rozjedl a zůstalo mu to doteď. Kapky užíval skoro půl roku. Řekla bych, že základem je dítě do jídla nenutit. Vem si sama jídlo, jez před mrnětem a jak dostane hlad, ohlásí se samo. Aspoň tak to u nás fungovalo.

• Citovat
  • Upravit
550
8.10.04 22:06

Prosim prosim, jestli vam holcicky prospivaji tak je do jidla nenutte. Jsem toho prikladem, ze je pak z jidla i blok. Hubena jsem byla od malicka a mela jsem byt po kom, nasi oba jezdili po ozdravovnach a stejne jim to nikdy nepomohlo. No ale znate to, presto ze mela mamka osobni zkusenost tak me do jidla nutila, bylo to prd platny, hlad jsem mela ale stacilo mi par lzicek a byla jsem najedena, nejradsi jsem mela suchej rozhlik s vodou a jako mimino a batole do me nenacpali ani nic mlecneho, jak to bylo bile tak jsem se davila, zato ovocem jsem se cpala az se mi delali boule za usima a nevadilo mi ze tam jsou kousky. Pak jako vetsi jsem se v jidle vzdycky jen ponimrala a konec, hlavne tlusty jsem nesnasela a pitvala i sunku, jednou uz to tatka nevydrzel a vynesl me za rucucku pred chatu a tam mi naplacal, pak chudak cely den chodil po zahrade a bylo mu spatne, ze svoji holcicku uhodil :lol: Aby toho nebylo malo tak jsem od malicka byla docela vysoka a sama ruka sama noha, pohled fakt nic moc, ale byla jsem zdrava jako ripa a vesela. Skoda ze hlavne mamka z toho delala takove drama, vzdycky kdyz nas nekdo potkal se znamych tak povidala jak jsem hodna a poslusna, jen s tim jidlem je to priserny :roll: Slysela jsem to 15× za den, to jednoho fakt otravi. Doslo to tak daleko ze jsem pak nebyla schopna stolovat s nasima a jedla jsem u sebe v pokojiku, abych alespon neco snedla a mela na to klid. Zlomilo se to az na stredni, kdyz jsem povyletla z hnizda, najednou se nasi nestacili divit kdyz jim moji kamaradi povidali kolik toho sporadam, ze je to neskutecny. A tak je to doted, zeru jako zajezd, kdyz na to prijde a videt to na me neni.
Je to tezky, ale chce to zustat v klidu a nenutit, respektovat naturel ditete. Malyho neposedu taky nenutis lustit rebusy a sachystu nenadchnes desetibojem. Nase neter je to same v bledemodrem, jen s tim rozdilem, ze ona je schopna snist „normalni“ porci, ale ji hodinu. A je sama noha sama ruka jeste vetsi nez ja, pohled silenej a to svagrova o me roztrusovala, ze mam nohy jak draty do betonu :cry: Tak ted to ma doma taky.
Moje Anezka je mensi, ale basti pekne a Betka je o pul kila vetsi, ale sni toho min nez Anezka a trva ji to. Kdyz pomaha s krmenim manzel, tak si ji radsi beru ja, mam pro ni vetsi pochopeni :P Pribyva pekne a je zdrava a to je pro me hlavni.
Hodne jim nabizejte ovoce a zeleninku at maji vitaminy a hlavne z toho nedelejte draaaaamo :P
Preju hoooodne trpelivosti
Monca a treperendy 4m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.10.04 15:44

reakce

Zkus jí vařit, to co jí chutná, já měla s malou taky stejný problém, je jí pět let a vážila taky málo, 15,5kg,ale teď se spravila asi o dvě kila (samozřejmě postupně) jednu dobu jsme jí vnucovali jídlo, a bylo to horší a horší. Nakonec jsme zkusili metodu, kterou nám poradila lékařka v ozdravovně, a to dávat do jídla co jí chutná(musíš to vyzkoušet a chce to hodně trpělivosti i u takhle malého tvorečka jako máš ty), nenutit ji u jídla sedět za každou cenu,ale dávat jídlo i po troškách během dne,je to blbý říct, ale dáváme jí jídlo i pod stolem, při hře. Nejde totiž o to, že by člověk porušoval stravovací návyk při stolování(to dodržujeme, ale prostě i když jí dáme na talířek málo, jak nám radili zá:,–(ně nedojídá), ale aby si dítě uvědomilo, že jíst není žádné nucení,ale jí se proto, že to prostě chutná(naše malá totiž nemá pocit hladu a tak si o jídlo neřekne). Taky funguje udělat třeba z kašičky na talířku myšku, a vykládat dítěti, jak rychle papá myšce ocásek a hlavičku a tak.A hlavně chodit s dítětem hodně ven, kde má víc pohybu než doma , na vzduchu ti víc vytráví. Fakt to funguje, a já sice celé roky trávím tím, že dceři dávám jíst po dvou hodinkách,ale teď už je to lepší, dokonce už pomáhá dělat tousty a tak a docela se u toho vyblbne, když vyrábí tousty ve tvaru zvířátek a zdobí je a tak.Jen nenutit, to pak dítě odmítá jíst úplně, a nezapínat před ním při jídle televizi, protože automaticky zapomene žvýkat a jíst.Hodně trpělivosti přeje Anna

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
9.10.04 20:05

moc vám děkuji, ale myslím, že je opravdu každý dítě jiné, podle toho co tady čtu. U nás máme zatím vyzkoušené jen to, že malá jí, pokud nevidí lžičku, takže zapnutá televize je bezvadný, když tam někdo vřískne tak otevírá a otevírá, ale ne vždy na ni kouká, tak po chvilkám, . Do teď jsem ani nezjistila co dcerce chutná, protože každý týden je to něco jiného. Jednou mi snědla nudlovou polévku se zeleninou a v dost velkém množství, za týden ji už nechtěla. Zkoušela jsem i dávat ji čokoládu (ovšem když spapá oběd dostane něco dobrého) ale ani ta neprošla, takže ani na čokoládičky. Včera a dneska jsem poprvé vymyslela, že jí dám slanou večeři a kupodivu i jedla, takže asi bude na slaný. Doufám ale, že ji to nevydrží zas jen ten týden. Jameela

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
9.10.04 23:09

Nenutit do jídla a stolovat pravidelně,spolu s dítětem.Nechceš?Nimráš se v jídle? Nevadí. Asi nemáš hlad a od stolu. Nad plným talířem ještě nikdo hlady neumřel. :P Hlavně z jídla nedělej vědu, vždyť je to jen palivo.

• Citovat
  • Upravit
212
11.10.04 10:34
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení