Psyllium a kojeni

530
7.10.04 13:36

Psyllium a kojeni

Ahoj,

zkousim Psyllium proti zacpe. Myslite, ze z toho muze mit 6-ti tydenni miminko vetry? A z bananu a jablek? Nekdo rika, ze zadne tropicke ovoce bych pri kojeni nemela, nekdo zase ze banany nevadi, ani jablka. Predem diky za odpoved.

Marťoch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Radina
7.10.04 17:27

Marťo, já psyllium používám pravidelně při čištění těla a maličkou větry netrápí, takže bych řekla, že z něho to asi nebude. Zato bych se přikláněla k tomu, že z banánů ti miminko prdět teda může. Z jablek prý taky, ale zase proč je jíst na kila, stačí jedno denně a prcek to přežije. Chtěla bych se tě zeptat, psyllium si mícháš do vody nebo jak ho konzumuješ? Já to sním jedině ve studeném jogurtu :roll:
Radka + Betynka

• Citovat
  • Upravit
530
7.10.04 17:44

Ahoj Radino,

diky za odpoved, ja se sla zeptat i do lekarny a taky rikaji, ze by to nemelo nadymat. Zkousela jsem ho vcera nasypat do stavy - nic moc, ale slo to a dnes uz to taky konzumuju v jogurtu, je to lepsi. Jak to vlastne v realu pusobi? Ja jsem mela vcera jednu malou lzicku a dnes rano dalsi a ted odpoledne dalsi (na velkou lzici si zatim netroufam). Zatim jsem byla na „velke“ jednou, coz je normal i bez Psyllia… kdy ten ucinek nejak pocitim?

Marťoch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
7.10.04 18:42

U mne to funguje tak, že si dám večer půl jogurtu (Aktivia) s plnou čajovou lžičkou. Musí se to sníst rychle, než to začne houstnout. Ráno si pak dám asi 1/4 litru teplé vody a letíííím! Nedávám si ho denně protože mám alergii na mléčnou bílkovinu a jinak než v jogurtu to do sebe nedostanu. Jestli to na tebe nepůsobí tak, abys šla na velkou aspoň 1× za den, měla bys celkově zvýšit příjem tekutin a hlavně to dobře zapít. Mně na něm připadá geniální to, že není návykové a když se ti upraví zažívání, můžeš s ním kdykoliv přestat a tělu nebude scházet. Mojí sestře pomohlo od chronických průjmů, takže není jenom proti zácpě. Myslím, že stačí dát si ho jednou za den, 3× denně si ho dávám jenom při celkové očistné kůře tak jednou za 14 dní.

• Citovat
  • Upravit
1376
2.1.05 13:24

Ahojte, ono posobi aj proti zapche aj proti hnacke. Upravuje stolicu, aby mala normalnu konzistenciu. Mne velmi pomohlo po porode, ked som mala tvrdu stolicu a tvorili sa mi trhlinky. Je to vlastne cista vlaknina a ta je velmi zdrava. Davala som si 1 polievkovu lyzicu do vody. Podla mna pri kojeni urcite nevadi a nenafukuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
2.1.05 16:39

Ahoj holky, sice ještě mimouška nemáme - máme ho jen u mě v bříšku:-) ale psyllium používám - myslím, že je to velmi šetrný způsob a hlavně přírodní - ne jako reklamy v telce na gutalax atd.
Já tuto vlákninu jsem schopna vypít ve studené vodě - dávám si jednu kávovou lžičku do trošky vody a bez problému:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí