kolik mleka vypije - umela vyziva

41
4.10.04 17:55

kolik mleka vypije - umela vyziva

Chtela bych se zeptat, pije vam mimi stale vice a vice mleka. Nebo kdyz se prejde na dalsi mleko, tak se ustali. Mam 4 mesicni holcicku a ta vypije na jednu davku okolo 150ml. a tak nevim, jestli bude potrebovat vic nebo vzhledem k tomu, ze je to uz pokrocilejsi mleko, tak ji to bude stacit, vim, ze to poznam podle jeji potreby, ale jestli se da obecne rici, ze pokrocilejsiho mleka vypije mene ci vice.

dekuji moc
Monca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
550
4.10.04 18:11

Ahoj Manasku,
primo na Tvou otazku Ti neodpovim, kdyz byli holkam mesice tak manzel omylem koupil 2 a ja si toho nevsimla a asi dvakrat jsem jim z toho udelala mlicko. Trochu jsem se zhrozila, ale kdyz jsme zkoumali slozeni tak se to od 1 lisilo minimalne. Na druhou stranu kdyz jsem se ted ptala doktorky jestli mame prejit na 2, protoze holkam byly 4 mesice vcera tak rikala ze ne, at jeste mesic vydrzim a nezatezuju jim tim organismus. Taky s prikrmama mame pockat, holt jsou to pindici mrnavy :)
Jen tak pro zajimavost, kolik vazi Tvoje holcicka a kolik davek za den vypije?
Holky prd mesicem vypily 130, ale jen 5× denne. Kdyz jsem to rikala doktorce tak mi rekla ze davku zvysovat nemam ale mam jim to davat cca po 3 hodinach aby mely 6 davek. Tak jsem to zkusila, ale to zas nevypily vsechno a ve vysledku min nez pri 5 davkach. Ted uz taky vypijou 150-160 a kdybych je nebudila o pulnoci tak klidne jedi jen 4× za den 8O Ale tloustnou akorat, ted maji 4,5 a 5 kg.
Myslim ze to bude otazka par dni kdy si Tvoje holcicka rekne o vic mlicka, u nas je to vzdycky v takovych skocich :)
Tak at ji chutna :P
Monca a princezny 4m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
4.10.04 18:20

Ahoj Monco,
Niki jsou 4 mesice a vazi 6,5 kilo. Za den vypije taky 5 davek od 130 -150, ale k veceri, coz je kolem 20:00 - si da od 200-280. Nevim, jestli je to akorat, ale vzhledem k tomu, ze pribyra a roste a tvari se spokojene, tak ji v tom nebranim.
Davas holkam taky cajik nebo stavicky. Ja zatim ne, ale asi bych s nimi pomalu zacala, tak jestli mas nejaky tip.
Mej se Monca a Niki 4m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lisa2
4.10.04 20:36

Ahoj holky,

tak ted nevím-náš šmudlík má 4měsíce, 6,5kg, 68cm, ale s jídlem stále bojujeme-ted už papá ve dne HIPP, v noci stále kojíme a po kojení dáváme ještě to, co přes den odstříkáme. Jenže zatímco kojení vyžadoval každých pomalu 30minut a trvalo i přes hodinu , ted papá úplně zmateně-někdy má hlad po 2hodinách a někdy nechce papat ani po 4 hodinách. V noci naopak se ted začal budit po 1 hodině a sní, co mu dám- pochopitelně se mi nestihne udělat mléko po 45minutách, takže dostane pak už i HIPP. A to mu v 18hodin dáváme naředěnou rýžovou kaši od HIPPu, aby byl víc zasycen. Tak nevím co děláme kde špatně. Dříve spinkal od 20,30 do 03, pak se budil v 6 a spinkal klidně i do 9,30. Dnes spí sic od 19,30, zato do půlnoci a pak s železnou pravidelností každou hodinu chce papat nebo bumbat-ono je to jedno-nevydrží spinkat dýl v kuse. A nazvat to obráceným režimem taky nejde, protože přes den spí svých obvyklých 45minut dopoledne a 1-2hodiny odpoledne.K tomu množství- 1 vypil normálně množství co bylo na krabici, ted pije 2 ale množství je různé, většinou vypije půlku dávky tj.100ml. Lisa

• Citovat
  • Upravit
550
5.10.04 18:36

Ahoj Monco,
tak to je Niki peknoucka :D Teda veceri si dava slusnou, to pak chrni az do rana vid 8O Nam taky holky pribyraji pekne a tak to neresim. S cajikem jsem zacala asi pred mesicem a pul, pridavam ho do Aktiferinu ktery musi bastit Anezka. Obcas kdyz bylo vedro tak jsem jim dala cucnout, ale moc si nedaly. Ted jsem ho zase zkusila dat Anezce, protoze ma rymicku a sklebila se na me. Udelam ho i Betce, ta ted mela 38 :cry:
Delam jim fenyklovy od Hippu, doporucila mi ho doktorka, ale je granulovany a obsahuje cukr, coz jsem zjistila az minuly tyden a nejasam z toho. Stavicky zadne nedavam, jak uz jsem psala tak mame odklad s prikrmama :) Pak zacneme zeleninkou a budu si hlidat aby tam nebyl cukr a to samy i ve stavickach a dalsim caji co budu kupovat.

Tuhle zpravu jsem zacala pat vcera, ale uz jsem ji nestihla odeslat 8) Tak Betka si cajik dala, vypila asi a Anezka taky trochu. Dneska uz se na nej netvarila ani jedna, asi jim uz je lip. Ale Betka ted s tou rymou i spatne basti a strasne u toho krouti hlavou jak je zvedava, tak mam strach aby se mi neodvodnila. Nevis jestli je nejaky minimum tekutin ktery do sebe ma za den takovy mimco dostat aby bylo v pohode? Kolik ml na kg nebo tak neco… 8O
Monca a A+A 4m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
5.10.04 18:53

Ahoj Liso,
z toho co jsi napsala jsem nepochopila jestli jenom kojis nebo i prikrmujes umelym mlickem 8O Nebo Hipp je i umely mlicko? Znam to jen jako cajiky, kasicky a konzervicky… No asi jo, tak jsem zase chytrejsi :)
Jinak teda nevim co poradit, mozna ze pres noc roste :P a tak ma vetsi spotrebu. Delal Ti to i u 1 nebo je to jen nejake jeho obdobi?
Co zmenit mliko. A kdyz mu das na noc mliko misto kase tak se budi stejne? Jestli treba ta kase neni pro ten zaludek vetsi zatez na zpracovani a tim se vybicuje k vetsimu vykonu, maka vic a tim padem ma i driv hlad. A kdyz mu das v noci Hipp tak se budi taky stejne brzo jako po kojeni? Napada me jen tohle, zkusenost s tim nemam :wink:
Monca a spol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lisa2
5.10.04 21:03

Ahoj Mončo,

Hipp je i mlíčko, je podobný jako sunar jen není tak sladký. Dnes jsme byla u doktora-malý má stále infekci v moči a už podruhé bereme antibiotika/potom, co poprvé nezabraly/, tak jsem se zeptala doktora, čím to je. Poradil mi rozmixovat do mlíčka banán anebo kaši, po které musí ale šmudlík vybumbat víc čaje. No popravdě jsem se nechlubila s kaší, a dneska už jí ani nedostal-ještě mi poradili na noc změnit mlíčko, a tak mi poradili Nutrilon 1 forte- namítala jsem jestli není něco levnějšího,ale nakonec je to na noc a ten je prý určen těm opravdu nejnenasytnějším.Tak dnes uvidíme-maličkej spinká už od 19h a od 18 vybumbal nadvakrát-před a po koupání celou dávku. jinak jsme skutečně vyzkoušeli snad všechno a nesouvisí to ani s mlíčkem 2 či 1, protože i u mlíčka 1 se budil a naopak u mlíčka 2 se jednou vbudil jen 3× za noc a budil se s kaší i bez kaše. přemýšlela jsem jestli to nemůže být tím, že by mohl mít zase onen růstový spurt,ale ani při něm se tak často nebudil. V noci nesvítíme, a malej nikdy není úplně vzhůru,ani ho nechovám, takže o touze pochovat se také nelze mluvit. Uvidíme zítra… :wink: Díky lisa

• Citovat
  • Upravit
550
5.10.04 21:14

Ahoj Liso,
z toho co jsi napsala jsem nepochopila jestli jenom kojis nebo i prikrmujes umelym mlickem 8O Nebo Hipp je i umely mlicko? Znam to jen jako cajiky, kasicky a konzervicky… No asi jo, tak jsem zase chytrejsi :)
Jinak teda nevim co poradit, mozna ze pres noc roste :P a tak ma vetsi spotrebu. Delal Ti to i u 1 nebo je to jen nejake jeho obdobi?
Co zmenit mliko. A kdyz mu das na noc mliko misto kase tak se budi stejne? Jestli treba ta kase neni pro ten zaludek vetsi zatez na zpracovani a tim se vybicuje k vetsimu vykonu, maka vic a tim padem ma i driv hlad. A kdyz mu das v noci Hipp tak se budi taky stejne brzo jako po kojeni? Napada me jen tohle, zkusenost s tim nemam :wink:
Monca a spol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
5.10.04 21:17

jeje, nejak mi blbne internet, tak je to tu dvakrat, omlouvam se.
Tak drzim palecky at spite celou noc :D Treperendy se nam vzbudily, takze mizim krmit.
Sladkou dobrou noc
 M+A+A

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
6.10.04 20:23

Tak Liso,
pochlub se, jak jste spinkali :D
M+A+A

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lisa2
6.10.04 21:13

Chtěla jsem být jako první v deníčku Porod v Motole,ale nevyšlo to-tak tedy spinkali jsme lépe,a dnes to bude doufám ještě lepší.Nejdřív jsem myslela,že vyskočím z kůže,když se začal malej ošívat ve 23,30!Dostal 70ml odstříkaného a byl klid až do 3,15-kojili jsme,dokrmili odstříkaným a pak jsme mysleli,že snad blouzníme-Šmudlík si začal žvatlat a smát se a já myslela,že má vyhajáno,ale usnul asi za 20min a vzbudil se nám krátce po 7hod,kdy už ale nezabral a dal si pak svých obvyklých dopoledních 45min.Odpoledne od 15do 17 a ted zase od 19hajá jak miminko-proč jak :).Jenže jsme byli o víkendu u prarodičů a včera volala tchýně,že má chřipku, jestli je malej vpořádku,tak se bojím,bojím-má trochu rýmu a občas kašle,navíc mám podezření,jestli se nám neblíží zoubky.Každopádně po Nutrilonu, kam jsem mu propašovala pro chuť 2malé lžičky jablíčkové kaše od Hipp spinkal o poznání líp. Takže peněz nelitujeme, i když jste mě měli vidět v těch 23,30,kdy jsem akorát usínala-div jsem nešla a nevysypala ho do záchodu a jak jsem si nadávala,jak jsem blbá,že jsem nalítla lékárnicím…Papapa Lisa

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure