Nechci si dělat masáž hráze

1803
18.7.12 13:47

nechci si dělat masáž hráze

Ahoj ženy, ráda bych se zeptala na masáž hráze. čekám své první dítko a četla jsem, že je docela důležité si dělat před porodem masáž hráze. ale jak jsem si to tak pročítala, tak se mi do toho vůbec nechce a při představě, že by mi to třeba dělal manžel, už vůbecne… a myslím, že bych ani nevěděla pořádně jak na to. proto se chci zeptat - je tu mezi vámi některá, která masáž hráze nedělala a porodila bez jakýchkoliv potíží???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27012
18.7.12 13:49

Jezis ja to nedelala ani u jednoho ditete a a oba porody bez strihani a siti ;) Takze neboj, tim ze to nebudes delat urcite nebude mit tezsi porod :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
18.7.12 13:50

Já. Všechno jsem si o tom přečetla, koupila olejíček, ale taky se mi do toho nechtělo. Porodila jsem normálně, akorád teda s nástřihem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5761
18.7.12 13:52

Ta masáž není o tom, že bys měla mít komplikovanější porod, když masírovat nebudeš. Jde o to, že tím masírováním tu hráz „zpružníš“ a tak můžeš snížit riziko nastřižení hráze při porodu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka

Nechceš si ji dělat, tak si ji nedělej, jednoduchá rada, pak ale nefňukej až tě budou šít :lol:

• Citovat
  • Upravit
Imane

Tak to nedělej, mně se to také příčilo a porod jsem měla úplně v pohodě, někdo masíruje jak blázen a pak má x stehů, já jsem tohle tedy vůbec neřešila, maliník jsem nepila, lněné semínko nejedla, na žádné těhotenské cvičení jsem také nechodila a zvládla jsem to ;)

• Citovat
  • Upravit
13837
18.7.12 13:53

Nedělala jsem si jí, porodila jsem bez nástřihu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872

¨Nedělla jsem to ani u jednoho dítěte. podle mně to zas tak důležitý neni. klidně se na to vyprdni.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595

Nikde není záruka, že masírování hráze nebo nafukování epi-no pomůže k porodu bez nástřihu.
Je to jen příprava, kt. může zabrat nebo ne.

Já např. nosila v těh. formovače bradavek a stejně to nepomohlo :lol:
Takže si v klidu užívej, porodíš tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387

Ja. O masazi jsem cetla, ale nedelala. Porodila jsem bez nastrihu a bez siti. Rekla bych, ze v tom spis hrajou roli geny, nez masaze a ruzny roztahovadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021

Ja to taky nedelala, vubec jsem se na porod nijak nepripravovala, spis jsem se snazila na to nemyslet. :mrgreen: A sice me teda museli nastrihnout, ale bylo to proto, ze malej se tam hlavickou blbe tlacil, takze zadna masaz by mi stejne nepomohla. To jsou ty vymysly moderni doby, myslim si, ze to nekterym maminkam pomuze spis po psychicke strance, maji pocit, ze pro ten snazsi porod neco delaji, tak pak nejsou tak nervozni. V pohode, kdyz to delat nebudes, nic hrozneho se nestane. :hug: Preju rychly porod a zdrave miminko! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553

My masáž dělali a stejně jsem rodila dva dny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380

Ja jsem pred prvnim porodem ani nevedela ze neco takoveho existuje :-). Nedelala jsem, mam za sebou dva zcela bezproblemove a rychle porody. Dokonce jsem nechodila ani na zadne predporodni kurzy, cviceni atd…Podle me je to tahani penez z nastavajicich maminek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
18.7.12 13:55

Obě děti jsem porodila bez masáží hráze i bez nástřihu.

Příspěvek upraven 18.07.12 v 13:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
18.7.12 13:55

@evulkanov Při prvním jsem masírovala a měla jsem nástřih, jak kráva a bolestivou jizvu ještě rok po porodu. Druhé dítě bez masírování hráze a bez nástřihu, jen se dvěa stehy, které jsem necítila po týdnu.
takže klidně se na to vykašli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky