Nechemické odstranění slimáků?

365
9.7.13 19:35

Holka zlatá :) já zkoušela vločky…ale zustala jsem u sbírání…a stejně to nezvládám sbírat, protože kedlubny, a kdeco je pěkně ožrané :think: taky su zvědavá co holky napíšu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
9.7.13 19:36

Solit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
9.7.13 19:36

Tchyně je sype solí…nebo napíchává na drát a nechává na slunci…
ale je to humáč :poblion: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
9.7.13 19:37

Taky solim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
9.7.13 19:39

Ale v zahone solit nemuzes, to by si pak spalila vsechno okolo. Ja bud sbiram, nebo pouzivam chemii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
9.7.13 19:41

Jjj, taky jsem solila a vše zčernalo…tak se sna :nevim: žím sbírat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4025
9.7.13 19:42

PIVO

Udělat díru do země tam dát misku, kyblík s pivem a něčím přikrýt, tak aby tam slimáci mohli, a také aby do misky nepršelo. Já to sama nezkoušela, ale prý to funguje. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
9.7.13 19:42

Nezlobte se na mě, ale solit slimáky, to snad ne :,( Chudáci…

Bud sbírat a nebo když najdeš nějakého mrtvého dát ho do sklenice oni se k němu budou stahovat pak je vypustit za zahradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
9.7.13 19:45

@Melody 4 jj jsou to chudáci - sežerou všechno, co jim přijde do cesty a přirozeného nepřítele tady prakticky nemají (ironie). Když se posolí, tak prý nesmírně trpí, tak se má prý buď spařit horkou vodou, nebo sekat hlavičky.
Hlavně se musí posbírat a rozhodně je nevypouštět nikam na zahradu ani nevyhazovat např. do řeky - oni se neutopí, ale vylezou o kus dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525

No, dnes mi babička vykládala, jak jí kamarádka poradila, že je chodí sbírat. Ale prý se to musí až za tmy, takže s baterkou…Ihned mě napadlo: jak někdo v 70 letech courá po zahradě s baterkou a v noční košili za tmy…řekla bych, jestli je nechodí spíš strašit :mrgreen: Mě by to teda vyděsilo :D
Babička se prý na to může z vysoka… takže jim všude sype jakési kupované granulky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
@Melody 4 píše:
Nezlobte se na mě, ale solit slimáky, to snad ne :,( Chudáci…Bud sbírat a nebo když najdeš nějakého mrtvého dát ho do sklenice oni se k němu budou stahovat pak je vypustit za zahradu.

A nejlíp k sousedovi… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Vtip :kytka:.

Sbírat, pak nějak připravit o život nebo odnést, co nejdál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
9.7.13 19:51

@tery16 :mrgreen: V noční košili.. :mrgreen: Naštěstí to nemusí být za tmy, stačí večer, jak se schová slunce a ochladí se, to začnou vylízat.
Já je teda přesekávám motyčkou, je to rychlé a nemusím na ně sahat ;) Navíc mám kus od záhonu hromadu, kam házím plevel a zelené zbytky ze zeleniny a oni radši chodí tam, takže záhonek nechávají na pokoji. Zatím jsem na něm našla jen asi 3.
To s tím pivem jsem slyšela taky, ale prý je to spíš kontraproduktivní, protože to láká slimáky z širokého okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.7.13 19:55
@afghani píše:
Znate prosim z vlastni praxe zpusob jak odstranit slimaky bez chemie? dekuji moc

My je vzdycky solime a je po nich hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.7.13 19:57
@Melody 4 píše:
Nezlobte se na mě, ale solit slimáky, to snad ne :,( Chudáci…Bud sbírat a nebo když najdeš nějakého mrtvého dát ho do sklenice oni se k němu budou stahovat pak je vypustit za zahradu.

ha pry vypustit za zahradu :-) oni se urcite nevrati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
9.7.13 20:00

U nás se poctivě sbírá 2 x denně - ráno a večer(s tou baterkou :mrgreen: ),
ale funguje to.

No a jinak bych si zahrádku nesolila a ani negranulovala - pak to vodou steče k rostlinám a kdo ty mňamky ve výsledku jí?…no, právě a ty granule jsou pěkný svinstvo :think:.

http://www.biocont.cz/…maku_p16.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box