Nechuť žít po porodu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Otec dítěte má povinnost platit výživné na dítě a do 2 let věku dítěte také na tebe. Bez toho, aby sis vyřídila alimenty nemá smysl žádat o žádné dávky stát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejdříve si musíš vyřídit alimenty a pak můžeš jít žádat o příspěvky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Popokatepetla píše: Více
To je pekne, ale neplatí ani na své první dítě od své ex a to mu je už 5 let, takže si nemyslím, ze ho cokoliv donutí:)
Moji blbost si dělat dítě s někým takovým prosím nekomentovat, jsem si všeho vědoma.
A není ani zapsány v rodném listě, to je další věc.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, chápu, že procházíš náročným obdobím, a i když to může být těžké, je skvělé, že se snažíš najít způsoby, jak se z toho dostat. Pokud je to možné, snaž se najít nějakou podporu. Jako je to s hlídáním miminka, je důležité se podívat i na jiné možnosti podpory – třeba najít jinou formu pomoci s hlídáním nebo s domácími prácemi. Důležité je najít si čas pro sebe – i když je to jen 15 minut denně. Další věc, to že máš miminko, neznamená že Tvůj život skončil. Co tě bavilo? Co Ti vždy zlepšilo náladu? Někdy stačí i maličkosti. Deprese nebo úzkost po porodu jsou běžné, a pokud máš pocit, že tě to přetěžuje, nebo že se cítíš hodně beznadějně, není to špatné požádat o pomoc.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Jak jako nechci řešit, že otec dítěte neplatí??
Normálně ho dej k soudu ať mu stanoví výživné na tebe a dítě! Až nebudeš mít takový stres z toho, jak vše poplatíš a nebudeš muset dávat hlídat kojence kvůli práci, tak ti bude rozhodně psychicky lépe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ach bože. Tak to holka nemáš nárok v podstatě na nic, když dítě nemá otce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča6 píše: Více
Tak kdyby se chtělo, zápis se dá udělat i soudně. Jenže to by se zakladatelka musela pustit do té soudní tahanice, na kterou nejspíš nemá prachy ani energii. Hloupá situace no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak těžko říct, jak moc to souvisí s porodem a jak moc s tou komplikovanou životní situací, ale jestli to není jen akutní reakce na ten poslední týden, kdy ti vypadlo hlídání, tak bych naklusala k doktorovi s podezřením na poporodní depresi. Ono když ti nefunguje mozek jak má, co u deprese je, tak se ty problémy řeší o dost hůř. A stává se to i ženám, které žádné zásadní „objektivní“ problémy nemají. Držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty pocity nezlehčuj. Já skončila v 8m svého dítěte na psychiatrii, protože jsem měla nejspíš vleklou poporodní depresi, která vygradovala do extrému. Celé to období mám zpětně v mlze.
Takže doporučuji kromě těch praktických věcí i nějakou terapii, psychologa nebo pokud se to zhoršuje, tak i tu psychiatrii ambulantně.
Příspěvek upraven 15.01.25 v 10:51
- Citovat
- Upravit
@unuděná píše: Více
Kdybych chtěla tak v tom RL je, ale bylo by to všechno ještě horsi, proto tam není. Jeho alimenty neresim, resim celkovou situaci hlavně co se tyce psychiky:)
I kdyby v RL byl, stejne nebude platit, neplatí na svoje první dítě od ex, pravdu jsem se dozvěděla až bylo pozde.
- Citovat
- Upravit
No, v první řadě si opravdu vyřidˇty alimenty, jak na dítě, tak na sebe. To že to nechceš řešit je sice hezký, ale pro tebe dost nevýhodný. Dočítám že není zapsaný v RL, ale to se dá přece vyřešit. Alimenty pak pěkně doplatit zpětně. Že je to flákač, kterej jen děti dělá, ale už se nestará je přece jeho problém. Vidíš sama, že jsi prostě v háji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, zajímají mě Vaše příběhy jak jste to měly zájmena po porodu, co vám pomohlo atd…
Mám skoro 6m miminko, jsem na ní sama, rok pracuji pro firmu z domu, bydlím v hezkém bytě, miminko je zdravé, vše se na první pohled zdá být super.
Jde mi hlavně o to, že se mi nic nechce, dělám jen to nejnutnější tzn. okolo miminka, nemám žádnou motivaci do práce-to je za mě hlavní problém…Nemám vlastně ani moc chuť žít, nevidím v ničem zaden hlubší smysl. Před tehotenstvim jsem byla zapálená do všeho, měla jsem otevírat salon krásy, potom z důvodu těhotenství jsem se rozhodla ho neotevirat. Pracovala jsem hodně, byla jsem plna energie a porad vymyslela nové věci. Teď se mi nic nechce, hlavně co potrebuju řešit je práce, doteď jsme se měly dobře, ale asi týden zpatky si paní co co hlida miminko zlomila ruku. Pracovala jsem 4hod denně, ale vydělat se dalo, s tím ze momentálně nemam jak pracovat a vím, ze pokud hned nezačnu tak to skončí spatne. Úspory jsem dala 5m zpatky do bydlení, protože jsem se stěhovala od ex. Ex na miminko nic neposílá, to tady řešit nechci, je mu to asi jedno a i přes mou snahu komunikovat, jsem si ho cca 4m zpatky všude zablokovala- stejne mi pise na e-mail nebo z jiných čísel, ale nějakou starost o miminko nema vůbec. Jak říkám tohle nechci řešit, spis mi jde o to jak jste to s motivaci atd měly vy…co se tyce nějakých příspěvku nemam tady trvaly pobyt zatím, je to novostavba takže příspěvky nemam žádné. Rodicak pobírám.
Nevím jak se z toho vyhrabat, vím ze když budu mít lepsi myšlení tak vše pujde lepe i co se tyce financí a motivace, ale posledních 6 měsíců je to proste propadák…
Po přečtení komentářů dodám, ze otec dítěte není v rodném listě a i kdyby byl nebude platit, jedno dítě už má a taky neplatí, i kdyby platil těch par tisic měsíčně mi nestojí za kontakt s nim. Příspěvky Np. Na bydlení a další nelze dostat pokud nemam alimenty?
Opravdu tady nechci řešit toto, resim neco jiného.
Samozřejmě co se tyce financí, nějakých příspěvku můžete taky napsat svoji zkušenost nebo nějakou radu jestli mate.
Díky za přečtení a za vaše zkušenosti.
Příspěvek upraven 15.01.25 v 10:37