Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Aduš8 Jo, divný to je. Já takhle dala zálohu 15 000,–, pak jsem čekala čtvrt roku na zboží, které mělo být dodáno do 14 dnů. Vzhledem k tomu, že jsem to nutně potřebovala, jsem doplatila zbytek.. Zboží stálo za vyliž řiť. De fakto jsem přišla o 30 000,–. Jedná se o skříně na míru, které mám nyní na půdě a přemýšlím, jestli je spálit, nebo materiál použít, nebo to nechat nějak sklížit, poupravit (další investice). Jako šikovný truhlář by si s tím poradil, ale já žádného šikovného truhláře, který by do zakázky řekněme 2000,– šel.
@Aduš8 A můžu říct, že jsem celkově velice nespokojená. Auto bych koupila jen od ověřeného prodejce, zvlášť tedy nové.
Ohledně řemeslníků, kteří si berou zálohy, pak zboží dodávají pozdě a na hov-no. Chtěla jsem dělat přístavbu na baráku a uvažuji, že se nejdřív podrobně seznámím s postupy, cenami materiálu a vůbec, abych dokázala posoudit, jestli mně ti fištróni netahají za nos. Fakt nevěřím nikomu.
@Madmazel píše:
Já taky nejsem tak bohatá byly to úspory za hodně dlouhých let. Znova zmiňuji co policie vyřeší? Peníze neuvidím. Ale ano policie je poslední možnost
Proč je policie poslední možnost, u mě by to byla první možnost. Na polici bych nešla pouze v případě, že bych věděla, že obchod nebyl zrovna „čistý“, tzn. kradená auta apod.
@eva valoi píše:
@Kfětoslava Asi nechce být před policií za blbce.
Aha, jakože dojdu o několikaleté úspory a hrdě to ponesu?
To snad ne… ![]()
@Aduš8 píše:
@eva valoi já nevím,mně to přijde celé divné. Dám někomu, řekněme, 300 000,aby mi dovezl auto a 5 měsíců s tím nebudu nic dělat a pak to napíšu na e-mimino. Prostě bych se jako první obrátila na policii a to hned po nedodržení termínu a nulové komunikaci.
Jsou to 3 dny co jsem se mu nedovolala
@Madmazel tuhle diskuzí se můžeš dostat do problémů se zákonem ty. Jinak to vyoadá černotu včetně toho, jak danou situaci „řešíš“
@eva valoi v dnešní době může člověk věřit jen sám sobě,fakt. Ja když to kolem sebe všude slýchám,co se kde děje. Ale auto bych fakt takovým způsobem nekupovala a nebo bych si toho dotyčného prolustrovala.
@jestericka34 píše:
No přes tlamu by dostat měl a hned několikrát,na to bych si vzala nějakého Ukrajince a pak stačí toho dotyčného jen najít
Ano to se mi líbí. Jen najít Ukrajince a ,,jen" najít toho pár parchanta hmmm
![]()
@matkabagristy píše:
@Madmazel tuhle diskuzí se můžeš dostat do problémů se zákonem ty. Jinak to vyoadá černotu včetně toho, jak danou situaci „řešíš“
souhlas
@Madmazel píše:
Jsou to 3 dny co jsem se mu nedovolala
Možná už si ho někdo podal. Třeba už hnije.
@Madmazel píše:
Ano to se mi líbí. Jen najít Ukrajince a ,,jen" najít toho pár parchanta hmmm![]()
![]()
To si pomůžeš. Máš všech pět pohromadě? Přes polici to řešit nechceš a radši se dostaneš do křížku se zákonem
Pokud už tam nejsi teda
@jestericka34 píše:Ano to se mi líbí. Jen najít Ukrajince a ,,jen" najít toho pár parchanta hmmm
No přes tlamu by dostat měl a hned několikrát,na to bych si vzala nějakého Ukrajince a pak stačí toho dotyčného jen najít
@matkabagristy píše:
Chci jen vědět jestli je jiná možnost než policie . Opravdu neznám moc lidí kteří by dostali své peníze z5 pokud je o ně zloději úmyslně obrali
@Kfětoslava píše:
To si pomůžeš. Máš všech pět pohromadě? Přes polici to řešit nechceš a radši se dostaneš do křížku se zákonemPokud už tam nejsi teda
Nejsem
opravdu ne! Já bych ani mouše neublížila. Fakt by mě zajímalo jestli někdo neřešil tyhle problémy přes portály na vymáhání dluhů. Je to nesmysl?
My tedy taky kupujeme nové auto, ale nikdy by mě teda nenapadlo řešit to přes nějakého známého co to dodá levněji. Vždycky v tom jsou nějaké háčky. Auto kupujeme normálně u prodejce aut dané společnosti. Je to sice pálka oproti bazarům či přímo od jiného člověka, ale vyhneme se podobným nesmyslům a problémům s autem třeba po půl roce ježdění.
Jinak tito lidé fungují následujícím způsobem. Pár osobám zprostředkují danou službu, produkt či výrobek za super cenu a ti mu pak dělají reklamu a dávají dalším známým doporučení. Ani nemusí nutně vědět, že jde o podvod. Prostě v dobré víře doporučí kontakt na daného podvodníka. Podvodník většinou komunikuje a v průběhu času má milion výmluv. Někdy když jde do tuhého sem tam někomu dohodnutou věc, či službu zprostředkuje. A právě jeho strategie je aby lidé s podvodem nešli na policii. Což přesně ty jsi.
@Madmazel píše:
Nejsemopravdu ne! Já bych ani mouše neublížila. Fakt by mě zajímalo jestli někdo neřešil tyhle problémy přes portály na vymáhání dluhů. Je to nesmysl?
Hele fakt mi hlava nebere proč si myslíš že nějaký portál na vymáhání pohledávek je účinější než policie soudy a exekuční úřad?? Ten portál funguje tak, že si daného člověka prolustruje a pokud vidí možnost jak z něj dluh dostat, tak od tebe dluh odkoupí. Použije k tomu stejné postupy jako bys použila ty přes soudy jen se tím nemusíš zaobírat. A Tobě dá jen nějaký zlomek částky kterou z něj pak dostane.