Nedaří se mi otěhotnět!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
86
2.8.10 14:33

nedaří se mi otěhotnět!

Holky nevíte některá, jak se dá předejít cystám? Dělají se mi cysty a kamarádka mi sdělila, že proto nemůžu otěhotnět. Normálně jsme plánovali, že začnem zkoušet až v říjnu/listopadu ale manža chtěl začít dřív no a teď jsem zjistila, že se mi dělají cysty. Co s tím?????? Nemáte nějakou radu? Budu vděčná za jakoukoliv…­..moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17359
2.8.10 14:51

joooj, Ty mas ale mudru kamaratku :lol:

cysty ma kazda zena, vacsinou odchadzaju s ms. pokial normalne ovulujes a su to klasicke folikularne cysty, tak si teda dost dobre neviem predstavit ze ako by mali branit otehotneniu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kim
9941
2.8.10 15:10

Ahojky:-)

nevěš hlavu a klidně se s manžou snaž…cysty se dělají více ženám…doktor by ti měl poradit, co s tím máš dělat…jinak by mohl na to pomoct ten femigard, který lze objednat pouze přes internet…ale nejdřív by sis měla skočit k doktorovi a on ti poví co a jak…jak dlouho se snažíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8114
2.8.10 15:34

me.ta.xas: Jak píše Soldi, to že se tvoří „cysty“ není katastrofa…spíše nutnost- každé vajíčko je v malé cystičce, která s jeho zráním roste a pak praskne a vajíčko se vyplaví. Problém by byl kdyby cysta nepraskla, ale se dále zvětšovala
http://www.indol-in.cz/cysty.htm - mrkni na odkaz. Důležité je, kdo ti řekl, že se ti dělají cysty, jaké jsou- pokud folikulární, tak dr. zjistí, proč se tvoří- pokud je to o špatném zrání vajíčka, tak se to dá řešit třeba injekcí (Pregnyl). Na nějaké diskuzi jsem četla, že „mizí“ po pití kontryhelového čaje… :potlesk:
A jinak, já když jdu k dr. a dělá mi ultrazvuk, tak vždy na vaječníku mám několik „cystiček“-dutinky folikulů. v nich zrají vajíčka a většinou jen jedna uzrává do velikosti cca 2cm a poté praskne a vykulí se vajíčko- u mě nyní podpora Clostilbegytem (neboť po 13ti letech HA mi vaječníky stávkují) a už první cyklus jsem teď měla pozitivní reakci levého vaječníku :wink: . Ohledně cyst se poraď raději s dr., ten řekne více
Toť moje zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
2.8.10 15:44

ahojky,jenom jsem ti chtela napsat,ze ja jsem mela taky cysty ,a otehotnela jsem. taky mi rikala sestrenice meho manzela,ze nemuzu otehotnet kdyz mam cysty,a pak mi moje znama rikala,ze jeji kamoska byla tehotna a mela tam pry plno cysticek…tak si nevyberes.moje gyndarka mi pak rekla,at neposloucham babsky klepy a radsi se zeptam ji a ze to neni pravda. stastne „zkouseni“ a jestli mas obavy,zeptej se gynekologa,ten vi toho nejvic. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
101532
2.8.10 15:48

No a jak dlouho se tedy snažíte, že píšeš, že nemůžeš otěhotnět? Nějak se přiznám v dotazu ztrácím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
2.8.10 15:55
j.a.n.i1 píše:
No a jak dlouho se tedy snažíte, že píšeš, že nemůžeš otěhotnět? Nějak se přiznám v dotazu ztrácím.

ja som to pochopila tak, ze este sa nesnazia, len chcu zacat, ale nejaka „kamoska“ jej nahovorila hentaku kravinu a teraz je chuda vystresovana z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
2.8.10 16:29

Taky mi to napadlo, ale přišlo mi to divné… nejdřív zkouším a pak řeším, že to případně nejde. A i když jsou oba zdraví, tak to klidně může trvat přes půl roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
2.8.10 16:41

jani, tiez si myslim, ze to je vhodnejsie poradie :lol:

takto sa zbytocne dopredu stresuje a potom jasne, ze to nepojde, ked vopred ocakava neuspech.

no dakujem pekne za taku kamaratku :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
2.8.10 22:57

holky moc díky za rady :-) mám doma už 2letou holčičku a teď se snažíme 3 měsíc. Dcerka nám vyšla hned na první pokus, tak mě to trošku zneklidnilo, ale jen trošku. Spíše mě více zneklidnila ta kamarádka :-( no nic, budem zkoušet dál :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
3.8.10 08:11

metaxas, „kamaratku“ si nevsimaj.
co je gynekologicka ked Ti dava „mudre“ rady?

pekne si uzivajte sexik a ked to nepojde rok, dva, tak az potom budes mat dovod na starosti, ok? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
3.8.10 10:23

Asi tak :-) napoprvé je to fakt klika :-) říkej si, že u dvou naprosto zdravých lidí je šance asi 15-20% (podle věku) že se to povede, takže na jeden úspěšný připadá cca 4 - 6 neúspěšných, takže zkoušet, zkoušet a kašlat na kamarádku, tedy na rady od ní ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
3.8.10 13:46

Ahoj,

pokud jsi už byla těhotná, tak - nejsem teda doktor! - bych řekla, že bys neměla mít nějaký zvláštní problém, proč neotěhotnět. Tohle prostě vypadá jen na to, že „poprvé“ je tak trošku zázrak přírody, a vy už jste si to vyčerpali. No, tak se to povede napočtvrté nebo na pošesté, no … tohle naplánovat prostě nejde …

Cysty - podle mně by být problémem neměly … neplete si to tvoje kamarádka náhodou s myomem? A zase - možná kecám, a tak doufám, že mě když tak někdo opraví - ty totiž rostou uvnitř dělohy a organismu symulují, že už tam něco sedí a a tak nemůžeš ovulovat … a tak dále …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.10 22:01

Myomy

Emilie, nevím, co myomy simulují…ale já mám na děloze dva-inoperatibilní vrostlý do stěny dělohy, ovulaci mám a otěhotnění by mělo být v pohodě- dr. mi přímo řekl, že se tím nemám zabývat (myom totiž někdy v těhu zmizí, ale taky se může stát že vlivem hormonů poroste).Může být problémem při porodu, ale to jsou vše věci, které jsou individuální- myom od myom(podle druhu, velikosti a uložení). Ale nemyslím si, že by to byl případ zakladatelky…

• Citovat
  • Upravit
20518
5.8.10 10:09
Anonymní píše:
Emilie, nevím, co myomy simulují…ale já mám na děloze dva-inoperatibilní vrostlý do stěny dělohy, ovulaci mám a otěhotnění by mělo být v pohodě- dr. mi přímo řekl, že se tím nemám zabývat (myom totiž někdy v těhu zmizí, ale taky se může stát že vlivem hormonů poroste).Může být problémem při porodu, ale to jsou vše věci, které jsou individuální- myom od myom(podle druhu, velikosti a uložení). Ale nemyslím si, že by to byl případ zakladatelky…

No vidíš. Tak já žiju v přesvědčení, že to může být problém. Tak díky za vysvětlení! Jak říkám, nejsem doktor, a asi to mám odněkud načtené. A asi taky díky jedné mé kamarádce, která bohužel myomy má a nemá šanci na vlastní dtě. :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí