Nedaří se mi v roli nadřízené
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nedaří se mi v roli nadřízené
Vůbec nevím jestli to sem patří, ale třeba tu bude někdo, kdo se s tím potýkal. ![]()
Pracuju v jedné nadnárodní společnosti už 16 let. V květnu jsem se vrátila o půl roku dřív do práce z RD. Team byl kompletně obměněnej a v těžkým podstavu. V červnu mě oslovil zahraniční manazer se kterým jsem byla ve styku, že by chtěl, abych dala team dohromady. Proběhly nějaké rozhovory, porady a nikdo nebyl proti. Všechno se zdálo být skvěle, dostala jsem vyšší mzdu, nárok na vozidlo a nárok na asistentku, kterou do teď nemám. Byť je to v procesu, ale buď neumí na požadované úrovni anglicky nebo veme jinou nabídku. Porad dokola.
Pak se mi doneslo, že svůj tým vůbec nijak nevedu, nevědí poradně co mají dělat. A mam je porad na HO. A já tak nějak nevím už co dělat dřív, je toho strašně moc, vůbec nic nestíhám, protože často dostávám práci, kterou zadám s různými nedodelky nebo chybami. A pak to musim opravovat. Spoustu věci si pak radši dělám sama, protože nám chybi lidi, nebo je ten člověk moc juniorni, zároveň je nechci pretezovat, aby mi nevyhoreli. Někdo řeší i třeba rozvod a má těžké období a je to zase znat na te práci, ale má to těžké, takže beru ohled. Hrozne se v tom plácám a nevím, jak z toho ven. Samozřejmě jsme o tom mluvila se svým nadřízeným, ale ten mi porad tvrdí, ze si to sedne a mam si držet odstup, ale to je to co opravdu neumím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mne pripadas jako manazer se zvysenym podilem vlastni prace… Pokud odevzdaji praci, se kterou nejsi spokojena, tak jim to vrat - i to se da udelat slusne. Vysvetli, co je spatne, proc je to spatne, ale at to predelaji oni. I za cenu toho, ze ty bys to udelala rychleji a lepe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak za prve, jestli chceš kvalitní asistentku, tak zvyšte nabízenou mzdu. Pokud chceš jazykove vybavenou kandidátku + přirozená inteligence, dobre IT schopnosti, organizace apod, tak bych se pohybovala minimálně na 40-45 HM. Plus benefity. Za dobrých podmínek ti nikdo utíkat nebude.
HO je super věc, nastavte si pravidlo 2 až 3 dny v týdnu, víc ne. Pokud je to opravdu práce, co se da vykonavat z domova, tak ať jsou doma, ale každodenní 30 minutový meeting je svatá povinnost.
Pozvi je na neformální oběd, večeři…
Opravdový respekt si vybudujes svou kvalitní osobnosti a dobrými znalostmi v oboru. Nikdy se mi nestalo, ze by na bajecneho manažera nadával jeho tým. Zacni u sebe, zkus kouče, vzdělávací kurzy (osobnostní i profesní).
Hodně štěstí, řídit lidi není sranda
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děláš chybu, tím, že jim ulehčuješ, až po nich jednou budeš chtít kompletní práci bez chyb, celou a včas, nebude se jim to líbit.
V první řadě si určí priority, co se musí udělat a co musíš udělat ty.
Potom určí co mají udělat ostatní a do kdy, úkoly zadej a vyžaduje včasné a bezchybné dokončení, pokud nebude, napomínej a vracej k opravě dotyčnému.
Sežeň si tu asistentku a deleguj na ni vše, co nevyžaduje tvoji osobu.
Dělání všeho je cesta do pekla a ztroskotá na tom většina lidí, co se snaží o management a nemá k tomu potřebné zkušenosti.
Požádej zaměstnavatele o mentoring, absolvuj nějaký kurz. Jejich chyba, že tě hodili do vody bez přípravy a potřebné supervize.
Spíš to vypadá, že nikoho neměli a bylo to pro ně nejjednodušší řešení a teď tě v tom nechají se plácat, to je velmi špatné a neprofesionální že jejich strany.
O jaké jde odvětví?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dollorres píše:
Vůbec nevím jestli to sem patří, ale třeba tu bude někdo, kdo se s tím potýkal.
Pracuju v jedné nadnárodní společnosti už 16 let. V květnu jsem se vrátila o půl roku dřív do práce z RD. Team byl kompletně obměněnej a v těžkým podstavu. V červnu mě oslovil zahraniční manazer se kterým jsem byla ve styku, že by chtěl, abych dala team dohromady. Proběhly nějaké rozhovory, porady a nikdo nebyl proti. Všechno se zdálo být skvěle, dostala jsem vyšší mzdu, nárok na vozidlo a nárok na asistentku, kterou do teď nemám. Byť je to v procesu, ale buď neumí na požadované úrovni anglicky nebo veme jinou nabídku. Porad dokola.
Pak se mi doneslo, že svůj tým vůbec nijak nevedu, nevědí poradně co mají dělat. A mam je porad na HO. A já tak nějak nevím už co dělat dřív, je toho strašně moc, vůbec nic nestíhám, protože často dostávám práci, kterou zadám s různými nedodelky nebo chybami. A pak to musim opravovat. Spoustu věci si pak radši dělám sama, protože nám chybi lidi, nebo je ten člověk moc juniorni, zároveň je nechci pretezovat, aby mi nevyhoreli. Někdo řeší i třeba rozvod a má těžké období a je to zase znat na te práci, ale má to těžké, takže beru ohled. Hrozne se v tom plácám a nevím, jak z toho ven. Samozřejmě jsme o tom mluvila se svým nadřízeným, ale ten mi porad tvrdí, ze si to sedne a mam si držet odstup, ale to je to co opravdu neumím.
Odraz se od tohoto. Pevně a jasně nastavené pravidla. To je pro ty lidi bezpečné a dobře se jim v tom dělá.
Hodně dobře nastavený systém, dát si práci se zpracováním nějakých úkolů a kontrolou dodržování plnění. Ti šikovní se ti zaběhnou a pak už pojedou sami, budeš vědět, že ta kontrola tam už ani není nutná. Slabší odpadnou nebo budou potřebovat permanentní dohled a vedení, to je život.
- Citovat
- Upravit
@Kitokato píše:
Tak za prve, jestli chceš kvalitní asistentku, tak zvyšte nabízenou mzdu. Pokud chceš jazykove vybavenou kandidátku + přirozená inteligence, dobre IT schopnosti, organizace apod, tak bych se pohybovala minimálně na 40-45 HM. Plus benefity. Za dobrých podmínek ti nikdo utíkat nebude.
HO je super věc, nastavte si pravidlo 2 až 3 dny v týdnu, víc ne. Pokud je to opravdu práce, co se da vykonavat z domova, tak ať jsou doma, ale každodenní 30 minutový meeting je svatá povinnost.Pozvi je na neformální oběd, večeři…
Opravdový respekt si vybudujes svou kvalitní osobnosti a dobrými znalostmi v oboru. Nikdy se mi nestalo, ze by na bajecneho manažera nadával jeho tým. Zacni u sebe, zkus kouče, vzdělávací kurzy (osobnostní i profesní).
Hodně štěstí, řídit lidi není sranda![]()
To ale praxe ukáže že to funguje úplně jinak. Obecně bych spíš spoléhala osobni kvality vlastní přínos pokud to nestačí pohlédla bych se jinde, já řídila toho už spoustu a je potřeba ty věci vyvažovat, zapojit i jiné způsoby vedení pak není tlak na mzdu a dá se najít kvalitní podřízený. Obecně ženy to mají těžší, ale dá se to zvládnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smile_xxx píše:
A kdo tu asistentku zaplatí? Sama říkala, že šla do týmu, kde byl podstav. Pochybuji, že mají prachy na asistenku k ruce.
Tak psala že má na ni nárok a je to v procesu. Pokud by firma nebyla ochotna nabídnout adekvátní mzdu na tuto pozici, asi bych se s nimi rozloučila. Nemůže chtít kvalitní asistentku za 30k.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smile_xxx píše:
Jsi v té roli teprve chvíli, tak si to možná sedne. Ale ne každý se hodí do role manažera. Musíš umět oddělit osobní život od pracovního, a to není lehké. Stejně tak není lehké si vybudovat respekt nadřízených. A jestli se tým obměnil, a ty ho máš nastartovat a postavit do latě, nebude to jednoduché. Já jsem v mládí byla povýšená do role manažera v rámci karierního růstu, byla to zajímavá zkušenost, ale už bych to nedělala ani za milion. Neustálý stres ohledně toho, zda plníme cíle. Zda lidi chodí do práce včas, zda to neflákají schválně (někteří byli milionoví pracanti, a někteří dělali, jen když jsi nad nimi stála, a na to nemáš páku). Pořád se bát, zda někdo nedá výpověd, zda se mi podaří rychle najít náhradu, zda vydrží a neodejde ve zkušebce. Zestárla jsem tam o mnoho let. A když máš ještě v týmu někoho, kdo ti schválně rozhodí kolektiv, tak je to mission impossible. Já jsem pak sebekriticky uvážila, že tohle není cesta pro mne. A šla cestou odbornosti a specializace do jiné firmy, kde jsem už léta. Jsem zodpovědná sama za sebe, za své omyly ale i úspěchy. A moc mě to naplňuje. Takže zvaž, jak moc tě to baví, zda máš pro to správné podmínky (já měla super nápomocného šéfa, ale pak odešel a bylo to ještě víc komplikovanější). Pokud je to jen otázka času, vydrž. Manažerem se člověk nerodí, to se prostě učíš za pochodu +nějaká manažerská školení byla fajn. Pokud myslíš, že se na to nehodíš, tak je otázka, co s tím. Zda by ti nevadilo dobrovolně sestoupit z pozice na uroveň řadového zaměstnance. A nebo bys šla do jiného týmu. A nebo odešla úplně jinam. Držím palce, ať se správně rozhodneš.
Děkuju za odpověď, je to přesně tak. Já jsem nikdy třeba neměla u nás pocit, ze by se nějak hrotila odpracovana doba. A tak jsem to neřešila, v kolik kdo dojde a odejde. Kolik kdo čerpá homeofficu a kolik času je na chatu. A najednou otocka a mám to hlídat. Připadá mi to ponižující, jak pro mě, tak pro ne.
Nejsem ten typ, co má rad mikromanagement, ale vím, ze bych se měla nějak naučit říct, co je špatně, jenže to pak ve finále nedokážu a nereknu, ze ta tabulka je uplnej nesmyl. Jen to predelam, a napisu e-mail, ze tam byly nesrovnalosti a pošlu to opravené. Ale pak to chodí neustále se stejnymi nedostatky, a tenhle způsob asi není úplně efektivní.
Mám jednou týdne manažerský kurz pomoci on-line koucingu, ale zatím mi to nic moc nedalo. Jen v te teoretické rovině.
A přesně jak říkáš, já trnu, aby mi někdo nedal výpověď, lidi proste nejsou.
Mám dejme tomu výhodu, ze jsem starší než ostatní, mám celkem mladý tým. (22-31 let) Ale jinak nejsem zrovna autoritativní typ. Snažím se o každého zajímat, hlavně z lidské stránky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe píše:
Mne pripadas jako manazer se zvysenym podilem vlastni prace… Pokud odevzdaji praci, se kterou nejsi spokojena, tak jim to vrat - i to se da udelat slusne. Vysvetli, co je spatne, proc je to spatne, ale at to predelaji oni. I za cenu toho, ze ty bys to udelala rychleji a lepe.
Jo s tím mám problém. Většinou mi to posílají odpoledne, kdy už jsou na odchodu, nebo konci. Mě je pak blbé je zdrzovat. Možná budu muset nastavit nějaké časové deadliny, aby se to stihlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není řešení, že budeš ty předělávat špatnou práci. Vrať jim to, ať to zkusí znovu. Chybou se přece člověk učí. Však jim za to hlavu netrháš. Ani nedáváš žádný postih. Oni teď žijí v tom, že jejich práce je ok. A ty to předěláváš za ně. To je špatně. Tak nedostávají šanci, ať se zlepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dollorres píše:
Vůbec nevím jestli to sem patří, ale třeba tu bude někdo, kdo se s tím potýkal.
Absolvovala jsi nějaký manažerský kurz nebo školení? Nezlob se na mě, ale hodit do toho BEZ PŘÍPRAVY člověka, který se v květnu vrátil z RD a má svým způsobem taky hlavu jinde, je od firmy nezodpovědné a není divu, že taky neumíš dát tým dohromady.
Tyto techniky, metody a postupy se musí člověk naučit, nikdo se s tím nerodí a musí se v nich pravidelně cvičit. Takové kurzy něco stojí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kitokato píše:
HO je super věc, nastavte si pravidlo 2 až 3 dny v týdnu, víc ne. Pokud je to opravdu práce, co se da vykonavat z domova, tak ať jsou doma, ale každodenní 30 minutový meeting je svatá povinnost.Pozvi je na neformální oběd, večeři…
Hodně štěstí, řídit lidi není sranda![]()
Na asistentku jsem dostala budget 35-40.000 KČ hrubého. V benefitech je 13. Plat, 25 dni dovolené 3 sickdaye, jazykové kurzy, občerstvení na pracovišti, příspěvek na penzijko, 13000 ročně do kafeterie
Na obědy chodíme, někdy i po práci na drink na pokec. Já si myslím, ze mě mají rádi. Ale dostalo se ke mě “pomluva” ze je proste nijak nevedu. To mě docela mrzelo, já se prave snažila o to, aby se citili všichni dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit