Nedobrovolně bezdětná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5629
28.5.23 12:10
@terien píše:
Zase mohla fetovat (a mnohdy bohužel fetuje) dárkyně. A jelikož vajíčko není spermie, tak je tím poškozené. Vlastní je prostě vlastní, tam vždycky víš, po kom je.

No jistě. Ale myslím, že darkyne jsou celkem prověřené. Pokud by byla nějaká zchatrala, doktor si všimne. Možné je ale vše. Stejnetak náhodná chromozomalni vada u zdravé ženy. Samozřejmě, nejoptimslnejsi je vlastní biologický potomek. Pokud to nejde, je třeba vybrat nějakou že zbývajících variant. A dítě z darované ho vajíčka je té nejoptimalnejsi Variante za mne nejblíže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
28.5.23 12:10

@lenka4723

K cemu ti je vedet „kdo za to muze“?

• Citovat
  • Upravit
45730
28.5.23 12:14
@Tajemnadama píše:
Jenze ji neni „po 40“. Než by otěhotněla a porodila, bude ji minimálně 47.

Pise po 40, skoro 45, takze ji klidne muze byt 43-44.
Podle mne neni az tak problem ten vek ale to, ze je sama. Nechtela bych byt na mimino a batole sama, pro mne nocni mura. Ale nekomu to treba nevadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
28.5.23 12:14
@andrasteia píše:
@lenka4723K cemu ti je vedet „kdo za to muze“?

Protože se s manželem znáte navzájem. U dárkyně si nikdo nemůže být jistý životním stylem, jestli nechlastala nebo nefetovala, jak se to mohlo podepsat na kvalitě biomateriálu. Nemáš to tolik pod kontrolou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
28.5.23 12:17
@Polední bouře píše:
No jistě. Ale myslím, že darkyne jsou celkem prověřené. Pokud by byla nějaká zchatrala, doktor si všimne. Možné je ale vše. Stejnetak náhodná chromozomalni vada u zdravé ženy. Samozřejmě, nejoptimslnejsi je vlastní biologický potomek. Pokud to nejde, je třeba vybrat nějakou že zbývajících variant. A dítě z darované ho vajíčka je té nejoptimalnejsi Variante za mne nejblíže.

Kdyby ženy věděly, jaké existence vajíčka darují, jejich optimismus by vzal za své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
28.5.23 12:17
@lenka4723 píše:
Vycházela jsem z úvodního příspěvku, tam o problémech s početím nic nebylo.

To je možné, ale když si svůj příspěvek přečteš znovu, zní opravdu jako všeobecný názor na nedobrovolnou bezdětnost :nevim: viz „když žena chce“ a tak. Nebylo tam „kdyby zakladatelka chtela“. Proto jsem na to reagovala, ji ak by mě to ani nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
28.5.23 12:19
@Santa Juana píše:
Jenomže já nevěděla, jak to chodí, abych se včas rozešla. Randit jsem začala v 19 letech. Samozřejmě, že teď bych třeba jednala jinak. Ale když už tu chybu člověk udělá, čas nevrátí. A najednou je člověku 30, a pak už to seznamování začíná být těžké. Už to chce aktivitu. Já jsem si to nakonec vyřešila, ale mám pochopení, když se to některé nepovede, zvlášť, když skutečně hledá ideálního partnera.

Ano. Tady je po bitvě každý generál :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
28.5.23 12:19
@OpportunityNox píše:
To je možné, ale když si svůj příspěvek přečteš znovu, zní opravdu jako všeobecný názor na nedobrovolnou bezdětnost :nevim: viz „když žena chce“ a tak. Nebylo tam „kdyby zakladatelka chtela“. Proto jsem na to reagovala, ji ak by mě to ani nenapadlo.

Přečetla jsem svůj příspěvek ještě jednou. Píšu tam o své známé, která otěhotněla krátce po seznámení. Moje výroky jsou jasně vázané na kontext.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45730
28.5.23 12:21
@lenka4723 píše:
Protože se s manželem znáte navzájem. U dárkyně si nikdo nemůže být jistý životním stylem, jestli nechlastala nebo nefetovala, jak se to mohlo podepsat na kvalitě biomateriálu. Nemáš to tolik pod kontrolou.

Ty znas vsechny manzelovy i svoje predky? A i kdyby, v kazde rodine jsou nejake nemoci, poruchy, zavislosti nikdy nikdo nevi co se projevi. Ono se dedi i nekolik linii dozadu.
Za mne lepsi dite z DV nez adoptovane. Kdo nikdy nezazil dlouholetou neplodnost, tezko to muze posoudit, natoz odsoudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
28.5.23 12:23
@lenka4723 píše:
Ale tam alespoň víš, kdo za to může (ty nebo manžel), psychicky se to snáší lépe. U biologicky cizích dětí je to velká neznámá a vždy tam budou otázky a premitani coby kdyby, pochybnosti.

U bezdetnosti to premitani bude také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
28.5.23 12:23

@lenka4723

Ty jsi ale psala o genech a ne o životním stylu 8o.

• Citovat
  • Upravit
486
28.5.23 12:25
@veria píše:
Ty znas vsechny manzelovy i svoje predky? A i kdyby, v kazde rodine jsou nejake nemoci, poruchy, zavislosti nikdy nikdo nevi co se projevi. Ono se dedi i nekolik linii dozadu.
Za mne lepsi dite z DV nez adoptovane. Kdo nikdy nezazil dlouholetou neplodnost, tezko to muze posoudit, natoz odsoudit.

Pro mě předkové manželů jsou pořád blíž, než úplně cizí žena. Ale jsme v diskuzi a diskutujeme, nebiologické by pro mě nepřicházeli v úvahu. Smím tedy napsat svůj názor, nebo se jedná o odsouzení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
28.5.23 12:27
@lenka4723 píše:
Přečetla jsem svůj příspěvek ještě jednou. Píšu tam o své známé, která otěhotněla krátce po seznámení. Moje výroky jsou jasně vázané na kontext.

To, že máš jednu známou, které se to podařilo vyřešit tímto způsobem - což nemusí být zdaleka pravidlem - nic nemění na tom, že lze nesouhlasit. Já například nesouhlasím. Když žena doopravdy dítě chce, tak si nemusí vždy najít způsob, jak ho mít. Respektive kůže najít způsob, ale převedení do praxe může být problematické a nekdy nemožné, a to i když beru v potaz adopci, IVF apod.

Zakončení výrokem „kdo chce, hledá způsoby…atd“, je, řekla bych, až trochu odsuzující vůči těm, kdo opravdu neměly štěstí či prostředky, a imho neempatické.

Ale už se v tom nechci pitvat a plevelit zakladatelce diskuzi, měla jsem jen potřebu se vyjádřit, příště si to rozmyslím 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
28.5.23 12:27
@Ryksa píše:
Toto je pre mňa práve prípad, kedy byť poctivý za každú cenu treba je :nevim:
Ak poctivý nie je ten chlap a klame, že tie deti chce a v skutočnosti nechce, tak je to pre mňa dôvod odísť zo vzťahu, ale nie je to dôvod byť nepoctivá tiež. Pre mňa aj za cenu, že deti nikdy nebudú :nevim:Konieckoncov, ak som to pochopila správne, tak on to povedal na priamo (a nielen jej), že ďalšie deti už nechce 8o tak vážne nerozumiem, ako sa ona mohla znížiť k tomu ich mať práve s ním 8o

A ja to chapu. Já honila druhé dítě na poslední chvíli, i když ne tímto způsobem. Naštěstí jsem měla kliku poměrně rychle, protože jinak už visim na nejbližším stromě. Už jsem nedokázala myslet na nic jiného a nechtělo se mi ani vstát z postele. Spousta žen, co to nestihla, velmi lituje. Vůbec si nedokážu představit, že bych s takovýhle i myšlenkami zila dalších 40 nebo 50 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
28.5.23 12:28
@OpportunityNox píše:
To, že máš jednu známou, které se to podařilo vyřešit tímto způsobem - což nemusí být zdaleka pravidlem - nic nemění na tom, že lze nesouhlasit. Já například nesouhlasím. Když žena doopravdy dítě chce, tak si nemusí vždy najít způsob, jak ho mít. Respektive kůže najít způsob, ale převedení do praxe může být problematické a nekdy nemožné, a to i když beru v potaz adopci, IVF apod.

Zakončení výrokem „kdo chce, hledá způsoby…atd“, je, řekla bych, až trochu odsuzující vůči těm, kdo opravdu neměly štěstí či prostředky, a imho neempatické.

Ale už se v tom nechci pitvat a plevelit zakladatelce diskuzi, měla jsem jen potřebu se vyjádřit, příště si to rozmyslím 8)

Tebe se to dotklo, omluvila jsem se. Nemyslela jsem neplodné ženy. Nevím, co bych mohla pro tebe udělat více?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí