Zklidnění dítěte sprchou, nedokážu to

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6980
20.9.12 16:09

My ho 2× dali, ale ne do ledový, spíš takový vlažný, z toho nejhoršího afektu ho to probralo, takže už pak kolem sebe aspoň nekopal a nemlátil do nás. Ale preventivně to teda nefungovalo, to spíš teď ho zavíráme do koupelny a to už stačí říct, že půjde na hanbu do koupelny se uklidnit a většinou buď přestane a nebo do té koupelny odpochuduje, tam počká až ho zavřu a začne se vztekat, to bych pak umřela smíchy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
20.9.12 16:09
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, chtěla bych se poradit, poslední dobou má syn šílené záchvaty vzteku a co mi radili ostatní vzít pod studenou sprchu ale já to nedokážu. ted se chci zeptat pomáhá to? zklidní se to dítě? budu se muset hodně přemáhat abych to udělala ale zase nechci to udělat a nakonec žádné zlepšení… synovi jsou 4 roky

tak to promiň, ale maminky, co tohle radí a dělají nechápu…Dodnes si pamatuju, jak jsem jako pětiletá chytla hysterickej záchvat, když mi brácha rozházel hračky, máma mě strčila pod studenou sprchu a mě bylo pak ještě hůř..vzpomínám na to fakt do dneška. Takže to prosím nedělejte nikdo svým dětem, je to pak ještě horší. Vím, že to musí být strašné pro tu mámu, ale doprčic jsou snad i jiné způsoby než studená sprcha ne :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
20.9.12 16:10

U jedné z dcerek jsem také byla nucena to použít, s velkým úspěchem, já teda strčila jen hlavu pod kohoutek, nač sprcha? Samozřejmě s pohrožením, zabralo to výborně, pak si už dávala velký pozor, kde jsou hranice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
20.9.12 16:11

Sprcha není nutná, stačí omýt obličej. Jde tam o ten šok, aby se dítě zklidnilo. A ano, pomáhá to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.9.12 16:12
@Anonymní píše:
Ty záchvaty jsou šílené, kope řve mlátí sebou, už nevím do ted jsem na něj šla klidně ale sama vidím že to tak dál nejde, musím to začít řešit nebo nám přeroste přes hlavu

co to znamená, že jsi na něj šla klidně, jak jsi reagovala, co jsi udělala za opatření. Já osobně radím šoupnout do pokojíčku a ať přijde, až se uklidní. Samozřejmě tam nejdřív nebude chtít být - zahánět, zahánět, ať si ječí za zavřenýma dveřma. Až nebude mít publikum, tak ho to přestane bavit.
Jinak si nedokážu představit, co by se muselo stát, abych dala dítěti studenou sprchu, mám doma echt vzteklouna a zkrátka bych to neudělala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
@Anonymní píše:
Ty záchvaty jsou šílené, kope řve mlátí sebou, už nevím do ted jsem na něj šla klidně ale sama vidím že to tak dál nejde, musím to začít řešit nebo nám přeroste přes hlavu

Toho bych se nebála, jen se učí zvládat emoce… Důležité je nevyměknout, pokud bude třeba zuřit kvůli tomu, že chtěl bonbón nebo tak něco, tak opravdu mu ho nedat. Ale jinak ať si klidně zuří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek

Malá má panickou hrůzu ze sprchy, takže u nás by to nezabrlao. I když se vztekala a u toho počurala, tak musela jít pod sprchu se umýt, tak to nemělo účinnek.
Venku když se začne vztekat, že někam chce a já potřebuju jít jinam nebo tak, chytnu jí za ruku a prostě se jde kam potřebujeme a hotovo.po chvíli ji to přestane bavit.
Doma když chytne hysterák a vyloženě už pak nemůže přestat pomáhá mi fouknout ji do obličeje a minule jsem ji postříkala vodou z rozprašovače a taky to zabralo :think: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
13141
20.9.12 16:13

Nevzteká se zatím nějak výrazně. Pomáhá vykázání z místnosti a cílená ignorace. Doplněno větou, přijdi, až budeš hodný. Začínali jsme i na 20 minutách. Teď ho mám hned zpátky s tím, že hlásí, že už je hodný.
Dát na zadek nic neřešilo, pod sprchu bych ho nedala. Tam bych dala tu učitelku ze školky!!!
Mimochodem to vykázání praktikuji i v mateřském centru - začne zuřit, jde za dveře nebo do kouta a má přijít, až bude hodný. Za chvíli mám neuvěřitelně hodné dítě.
Je fakt, že je mu terpve 20m a ne 4 roky. Ale myslím si, že důslednost se projeví v jakémkoliv věku.

Příspěvek upraven 20.09.12 v 16:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400

Zase někdo provokuje anonymně, aby jsme se tu zhádali.

A pokud to zakladatelko myslíš vážně, tak ano, to že se Ti do toho nechce, to je práce zdravého rozumu, protože se jedná o týrání. Představ si, že jsi vytočená jak beruna, a někdo silnější, komu věříš a na kom jsi závislá, Tě násilím drží pod studenou sprchou, aby jsi se zklidnila. Vrchol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577

@slunicko83 on je záchvat a záchvat. Je potřeba toto použít ve chvíli, kdy už opravdu nic jiného nepomáhá, mně se dcerka sebepoškozovala- mlátila hlavou o cokoli, dokud nebylo po jejím. Nepomohlo absolutně nic, až tohle strčení hlavy pod studenou vodu, aby se vzpamatovala.
Je třeba rozlišit, kdy ano, nebo ne, hledat cesty, bohužel ty máš špatný zážitek vinou své matky, u nás to mělo opravdu výrazný a trvalý efekt v tom dobrém slova smyslu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.12 16:14

Tak to proč má ty záchvaty nejsou proto, že by mu někdo něco udělal a on se kvůli tomu vztekal ale neví kde má svou hranici. Třeba poslední záchvat měl z toho že jsem ho chtěla ve školce obléknout, nebo že mu řeknu, ne tam nemůžeš a on se prostě začne vztekat

• Citovat
  • Upravit
usta2
20.9.12 16:15

za mě ne

Naše 2,5letá dcera je hrozná hysterka, záchvaty má každý den. studená sprcha je teda dost drastická, z toho může dítě i začít koktat. u nás se osvědčilo zklidnění v tomto pořadí: 1.snažit se odvést pozornost (to zabere nejlíp, záchvat má většinou kvůli tomu, že nemůže něco dostat nebo udělat, nebo že si jí dostatečně nevšímáme); 2. vyšoupnout na chvíli do vedlejšího pokoje za dveře (max pár minut); 3. vzít ji do náruče, ale zároven říct, že ji pochovám, až přestane řvát. Důležitá je důslednost, aby si dítě nemyslelo, že když bude dostatečně dlouho řvát, dostane, co chce.

• Citovat
  • Upravit
434

Já teda obdivuju všechny, co dokážou klidně dítěti něco vysvětlovat, když se začne vztekat kvůli bonbonu…

Sprcha zabírala kdysi na sestru, která to pak po letech úspěšně praktikovala i na svého syna. Každý ať si přebere, jaký na to má názor. Samozřejmě ne na každé dítě to asi zafunguje…

Příspěvek upraven 20.09.12 v 16:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
@Anonymní píše:
Tak to proč má ty záchvaty nejsou proto, že by mu někdo něco udělal a on se kvůli tomu vztekal ale neví kde má svou hranici. Třeba poslední záchvat měl z toho že jsem ho chtěla ve školce obléknout, nebo že mu řeknu, ne tam nemůžeš a on se prostě začne vztekat

Z toho vyroste. Pod sprchu ho nedávej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
20.9.12 16:16

Ahoj, zrovna dneska jsme byli jen krůček od studený sprchy… :,( Dcera (3roky) se dostává vztekem do hrozných afektů, je úplně v tranzu, nevnímá nic, jen ŘVE, celá rudá, jakoby paralyzovaná…vydrží to dost dlouho, dneska takhle řvala celou cestu ze školky a ještě i doma. Nic s ní nesvedu, jsem z toho fakt na nervy. Kdybych ji vystrčila na chodbu, jak některé píšete, bojím se, že by jí kleplo. Myslím, že se to musí nějak přerušit. Ta studená voda se zdá teoreticky jako možnost. Ale já to taky nesvedu, tak Tě úplně chápu. I když dnes to bylo takový psycho, že bych jí do tý sprchy i šoupla. Jsem zvědavá na další odpovědi, jak tohle řešíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí