Zklidnění dítěte sprchou, nedokážu to

Napsat příspěvek
Velikost písma:
404
20.9.12 16:49
@Brambůrka10 :DD je tak ted sem se zasmala tak me jednou vyhodila mamka:DD za dvere s batohem a oblecenim kdyz sem se neumela pocitat..:D to mi bylo nejak 7:D sla sem k tete o 4 patra niz :D pak si pro me prisla :lol: :lol: :lol:
@Brambůrka10 píše:
Ahoj, mam to u dcery taky, ale do studeny sprchy bych ji nedala, brrr, ja ji oplachuju ledarnou jen ksichtik, kdyz uz to je neunosny. Dneska me vytocila tak, ze kdyz zacla jecet, dala jsem ji batuzek, plysaka a soupla ji na chodbu za dvere, at me zavola, az bude hodna, to ti byl zvrat, az sem cumela..snad ji to vdrzi a treba ji pak bude stacit jen pohrozit, no uvidime :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
20.9.12 16:50
@Camael píše:
Když ta sprcha nebude vyloženě ledárna, proč ne. Ségra takhle syna přesně v tomhle věku zkropila jednou a když ho tam podruhý postavila a brala to odspoda, u kolen byl klid. Neumím si představit, že je dítě fialový vzteky, kope a ječí a ty ho jdeš objímat a mluvit na něj. :D

Proč si to neumíš představit? Když obejmout nechtějí, samozřejmě je nenutím, ale říkám, že kdyby chtěli, jsem k dispozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
20.9.12 16:50
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
20.9.12 16:51
@Anonymní píše:
Já radši anonymně, některé z Vás tu radí jak v žádném případě netrestat, obejmout, atd. My taky jako malí dostávali na zadek, když jsme se vztekali a žádnej negativní vliv to na náš vývoj nemělo. Počkejte až vás v pubertě jednoho krásnýho dne pošle vaše dítě do pr..le!!! A myslím, že tímto způsobem to k tomu zdárně spěje.

to, že dítě nemlátíš hlava nehlava, neznamená, že dítě nemá hranice. U nás hranice má, ale dítě nemlátím. Párkrát jsem to vyzkoušela. Jediný výsledek byl, že nás začal mlátit zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
20.9.12 16:52

No nevim jak bych to resila ja ale mam zkusenosti od svagrove ktera ma 3 roky a vzteka se nekolikrat denne…byly u nas par tydnu a bylo to k nevydrzeni…vztekala se kvuli prepnutim pohadek nedani sladkostem atd… :/ no na ni platilo ze ji chyti vzhuru nohama za nohy…:/ ale proste nevim je proste rozmazleny sprominutim fracek…takze doufam ze ma dcera rozmazlena nebude :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
20.9.12 16:52
@Anonymní píše:
Holky mě je tak trapně že výchovu svého dítěte musím řešit tady přez vás ale jsem opravdu zoufala, prej ta sprcha je jako léčba šokem, prostě udělat šok aby se lekl, nebo kopřiva
vždycky jsem myslela že budu mít vychované dítě a jak tak koukám je to pravý opak a mám pocit že jsem jako máma selhala :,(

Jak kopřiva? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
20.9.12 16:53

Popsala jsi to úplně přesně :), „záchvat se fakt živí tak nějak sám od sebe“ prostě to jede, takhle to jede u nás. Já jsem založením kliďas, ale po půl hodině takovýhle parády fakt ztrácím hlavu a rupají mi nervi. Na zadek jsem jí nedala, sprchu také ne, objetí nepomůže, ona vždy ztuhne jak prkno. Nevím, co s tím. Jak mnohé píšete, problém je, když se to stane někde venku. Nám třeba nedávno v obchodě. Vyslechla jsem si pár nehezkých komentářů…Mate mě taky to, že se zklidní jak mávnutím proutku…a zase se s ní dá mluvit, okomentuje to…nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
20.9.12 16:53
@Camael píše:
To si přesně myslím. Tenhle současnej přístup, že se s nima o všem debatuje a všechno rozebírá vede jen k tomu, že si pak z člověka prd dělaj. Tohle můžu praktikovat pak u staršího, ale malý dítě nejdřív musí pochopit, že rodiče se prostě poslouchaj. Po fyzickým trestu jsem u syna musela šáhnout minimálně, ale vždycky to sedlo, dneska v jeho 15 nemám absolutně problém, mám super parťáka, co je drzý chování, nevím.

Já nechci, aby mé dítě „prostě“ poslouchalo stanovenou autoritu. To nepřinese nic dobrého. To, že o věcech diskutuju, přece neznamená, že bude vždy po vůli dítěte, to vůbec ne! Ale uznám, že má právo na své emoce, že má právo být naštvaný a nesouhlasit, taky že nemám vždy pravdu, mohu se splést a potom jsem po jeho argumentaci ochotna názor změnit atd. Pochopitelně, že záleží na stupni vývoje dítěte, jak mu to mluví a myslí… Ale i když mu to ještě nemluví a úplně nemyslí, neznamená to, že ho podrobím násilné diktatuře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.12 16:54

@dada12 kopřivou přes zadek

• Citovat
  • Upravit
3478

Já si neumim predstavit, jak ji v tom zachvatu, kdy lezi a protejka mi jak pisek, jak ji mam sliknout a osprchnout a pak zas susit a oblikat, to je na moc slozity :lol: ignoruju, posilam se vyrvat vedle, az bude hodna, tak at prijde a posledni dobou dostane i na prdel, napr kdyz je schopna mi v zachvatu vyhazet celou skrin a vsechno na co dosahne :cert: nebo schazovat veci v krame na zem z regalu, to uz je na me moc…lidi nelidi, dostane vychovnou na prdel, at si cumej jak chtej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
@Markiiiiii píše:
No nevim jak bych to resila ja ale mam zkusenosti od svagrove ktera ma 3 roky a vzteka se nekolikrat denne…byly u nas par tydnu a bylo to k nevydrzeni…vztekala se kvuli prepnutim pohadek nedani sladkostem atd… :/ no na ni platilo ze ji chyti vzhuru nohama za nohy…:/ ale proste nevim je proste rozmazleny sprominutim fracek…takze doufam ze ma dcera rozmazlena nebude :roll:

To je teda vskutku úžadná metoda 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
20.9.12 16:56
@tadama píše:
Popsala jsi to úplně přesně :), „záchvat se fakt živí tak nějak sám od sebe“ prostě to jede, takhle to jede u nás. Já jsem založením kliďas, ale po půl hodině takovýhle parády fakt ztrácím hlavu a rupají mi nervi. Na zadek jsem jí nedala, sprchu také ne, objetí nepomůže, ona vždy ztuhne jak prkno. Nevím, co s tím. Jak mnohé píšete, problém je, když se to stane někde venku. Nám třeba nedávno v obchodě. Vyslechla jsem si pár nehezkých komentářů…Mate mě taky to, že se zklidní jak mávnutím proutku…a zase se s ní dá mluvit, okomentuje to…nevím

Ano, to dělá hlavně Ondra, najednou v něm něco cvakne, nechá si pofoukat oko :lol:, řekne „tujuju“ = děkuju a je v pohodě :nevim: Okolí si nevšímej, oni tvé dítě nevychovávají, ale je to někdy těžké, to ano. Občas se mi zdá, že lidi kolem vyloženě napnutě čekají, kdy už toho spratka seřežu :lol:

Příspěvek upraven 20.09.12 v 16:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
@tadama píše:

Košík jsem nechávala v krámě a odcházela s dítětem na ramenu. Komentáře lidí neřešit. Hlavně se nedostat s dítětem do konfliktu, nekomentovat, nedomlouvat, ale být k dispozici a chránit před úrazem.

Příspěvek upraven 20.09.12 v 16:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
@Markiiiiii píše:
@Brambůrka10 :DD je tak ted sem se zasmala tak me jednou vyhodila mamka:DD za dvere s batohem a oblecenim kdyz sem se neumela pocitat..:D to mi bylo nejak 7:D sla sem k tete o 4 patra niz :D pak si pro me prisla :lol: :lol: :lol:
:lol: taky pěkný, mě vyhazovala taky, jednou jsem si vzala do batuzku maso, ponozky a sla jsem k bezdomovcovi do bungru, to mamka necekala :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
20.9.12 16:57
@ivuska.h píše:
Já nevím, myslím, že mám opravdu hodně vzteklé 1. dítě a druhé tak středně a tohle prostě nepoužívám, tak teda popravdě ani nevím, za jak dlouho by to zabralo :lol: Pro mě je to ale prostě ideologicky nepřijatelné, dá-li se to tak říct :lol:

ono ani nejde o to, kdo ma vzteklejsi dite :), ale jak na ten vztek reagovat, aby to spelo k nejakemu reseni a ne naopak k protahovani do nekonecna. Ta doba na stupatku je dana vekem ditete, to neni jen tak od oka. Stupatko nema vyresit problem jako treba poslani na hambu a smitec, ale proste jen dat diteti timeout, aby bylo schopno dal spolupracovat na reseni problemu. Pak nasleduje debata, eventuelne omluva, pusa, naruc atd. Zadne odmitani matkou, jen priprava na komunikaci. Osobne nevidim ani u dospeleho problem v tom, ze se jde uklidnit do vedlejsi mistnosti, nez muze debata pokracovat, srovnat si argumenty a celou situaci v hlave. Alespon pak nedojde ke zbytecnemu nedorozumeni, protoze klidnejsi clovek urcite lepe zformuluje sve myslenky. Podle me je to jen o tom, co komu sedi, vyhovuje a funguje. Od dob stupatka mi prijde, ze ty hysteraky zvladame s mensim emocnim vypetim na obou stranach, takze kdyz uz nic jineho, tak bych to nezatracovala, protoze nekomu to pomoci opravdu muze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí