Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@mokkk píše:
Na blinkání Nutriton. To přibírání mi přijde v pohodě. Dcera měla takovou tu klasickou porodní váhu 3,5 kg až v půl roce. A třetí percentil jí zůstal.
Mně by zase zajímalo, jestli měl někdo nedonošence, který časem ztloustnul a vytvořil se mu podkožní tuk, faldíky a tak..??
Syn je pořád jako tyčka, nikdy faldíky neměl, čekám na ně už 13 let
.
Hnědý tuk nemá doteď.
Když byl mimino, měl špatnou termoregulaci, musela jsem dávat pozor.
Naštěstí roste, tak si vždycky jenom vyslechnu pár poznámek na preventivních prohlídkách.
Po nemoci dostával Infatrini. Když byl starší kupovala jsem Nutridrink.
Zkoušela jsem i babské rady typu jíška, pudink, brambory, vločky, vývary, tvaroh…
Každý den má maso.
Když šel do první třídy měl 20 kilo.
Jenom teď nevím, jestli to je nedonošeností nebo to má po mě, já jsem byla taky samá ruka samá noha. V první třídě jsem měla 122 cm a 19 kilo. Za aktovku jsem nebyla vidět ![]()
Zkus se zeptat na to Infatrini. A proti ublinkávani podložit hlavu postele, aby měly hlavu výš, a po kojení chvilku nemanipulovat.
Já jsem syna dávala na můj polštář. Vždycky se nacpal k prasknutí roztáhl ručičky a spal.
Nasla jsem moc zajimavy clanek https://www.pediatriepropraxi.cz/…10/01/03.pdf, to by ti mohlo zakladatelko dodat informace a uklidnit. Moc hezky tam popisuji i benefity MM.
Podle vseho je pribirani ok a fortifikaci taky nepotrebujete. Uvidis co ty krve, ale zatim bych byla vdecna za kojeni a nevrtala do toho.
Jinak ublinkavani je u nekterych mimin bezne, chce to zvysenou polohu a moc s nimi po jidle nemanipulovat.
Muj 36+0, 2,12 kg. Tak do sesti proste houzvicka. Pak se spravil. Ano, resili jsme přibírání, specialni poradny (mimochodem tam mlada doktorka dost mimo s radama. A byt to matka s nervama na pochodu, coz je ocekavane v takove situaci, tak ji dost mozna posle do Bohnic).
Roste si vesele okolo 3. percentilu… Uplne nadsena nejsem, ale nekdo tam proste byt musi, ze. Jinak je to v rodine z obou stran. Manzel se vytahl asi ve treti tride, muj brácha i pres hormon 160cm. Takze tak.
Bracha nedonoseneho donosen, 2,5kg, v sesti letech 106cm a asi 15kg. Zizalka a houzvicka jak vysita. Mudra ma rozum, uz nas nikam neposila. Roste si taky jak ma na krivce, bez propadu, tak tak.
Jinak oba kojeni cca do roka plne. Nedonoseny dokonce dlouho zil v podstate na mm, pac z jidel snedl kdyz pul sklenicky (pro orientaci mnoztstvi, vyzkouseli jsme vse, vcerne nějaké asi fortidikace, ale az později, tak nebyla do mleka( na jedno jidlo, tak jsme jasali.
Jo a byl hodne blici.
Ale nikdy ho to neomezovalo v aktivite. Naopak, proste ho jidlo nezajimalo a kolem se delo tolik veci, ze na nej nemel cas. Ani na to prso.
@Janli
To ani netuším, co je ta hladina…
Aha, nám doporučila jen tu do MM. Do UM až kdybych nenakojila, to co mám.
Výsledky krve ještě nemáme, jinak samozřejmě pokud by tam něco bylo, tak bych jim to musela nějakým způsobem dát.
Ale doktorce vadila jen ta váha právě.
Příspěvek upraven 03.05.23 v 06:03