Nedonošenec, školka, délka rodičáku

28
14.8.22 21:10

Nedonošenec, školka, délka rodičáku

Ahoj holky, mám holčičku narozenou ve 33.tt a už bych se měla rozhodnout o délce rodičáku. Vy které máte také nedonošené miminko, byly jste doma 3 nebo 4 roky? Bylo vaše dítě ve 3 letech přípraveno jít do školky nebo mělo pomalejší rozjezd a ve 3 letech ještě nebylo na školku připraveno? Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
117
14.8.22 21:14

Muzes zvolit 3 roky a potom oznamit zamestnavateli prodlouzeni na 4 roky, ale zamestnavatel uz nema povinnost drzet misto. Podle me to resis dost brzy, uvidis v prubehu casu, jak na tom budete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
924
14.8.22 21:22

Syn taky narozen 33tt. Neměl žádné problémy, šel do školky čerstvě ve dvou letech na dopoledne.
Záleží jaký byl porod, jak dráždivé je dítě. Ten náš byl bez plen a nadšený z školky, mladší narozený ve 38tt, ten bude rád, že to zvládne ve 3-4 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005

Nedonošenci se většinou do těch tří let srovnají s donosenym detmi, pokud tam není nějake „poškození“.
Rozdíly jsou v psychomotorické patrně tak do 18 měsíců, pak už ne (mám v rodině dítě nar. ve 29. týdnu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

Můžeš dát na 3 roky a případně se domluvit v práci na neplaceném volnu a rodicak natáhnout. Ale určitě bych dopředu nestresovala. Všechny děti všech kámošek šly do školky normálně ve 3 letech a to jsou narozené v rozmezí 24-34 TT.. vesměs to vše dohnaly v druhém roce života

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.8.22 21:26

Dcerka 33+4, narozená v červenci, šla v čerstvých třech letech do školky a v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
20923
14.8.22 21:27
@Yasminkaaa píše:
Muzes zvolit 3 roky a potom oznamit zamestnavateli prodlouzeni na 4 roky, ale zamestnavatel uz nema povinnost drzet misto. Podle me to resis dost brzy, uvidis v prubehu casu, jak na tom budete.

Tohle není pravda! RD je zákonem do 3 let věku dítěte. Pak už může být doma jen po DOMLUVĚ se zaměstnavatelem na neplaceném volnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
14.8.22 21:46

@Yasminkaaa mě nejde ani tak o tu práci protože tam bych se nechtěla kvůli malé už vrátit jestli nebudu muset ale abych pak neskončila bez peněz nebo s almužnou. Ne že bychom byli na tom nějak špatně nebo že bych neměla rezervu ale je to zbytečné. Takhle bych věděla na čem budu buď 3 nebo 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61146
14.8.22 21:53
@Tessi222 píše:
@Yasminkaaa mě nejde ani tak o tu práci protože tam bych se nechtěla kvůli malé už vrátit jestli nebudu muset ale abych pak neskončila bez peněz nebo s almužnou. Ne že bychom byli na tom nějak špatně nebo že bych neměla rezervu ale je to zbytečné. Takhle bych věděla na čem budu buď 3 nebo 4 roky.

Můžeš si to klidně rozložit na 4 roky a ve 3 letech jit do prace :nevim: mne nevzali ve 3 letech do skolky, tak jsme si hned v tom kvetnu prodlužovala na 4 roky(dítě narozený v září), zrovna zvedli ten rodicak, tak abych nebyla doma úplně zadarmo, respektive nemusela řešit abych měla placeny zdravotní atd. Jednodušší mi prislo rozložit si tu částku do 4 let, nakonec jsem se se zaměstnavatelem dohodla na zkráceným úvazku, který jsme ten rok zvládli i bez skolky a normálně jsem ten rok brala rodicak a pracovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
14.8.22 21:53

@Cenarius ano je to tak, to vím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
14.8.22 21:57

@a12 Jo to by taky šlo, to je pravda :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
15.8.22 07:27

@Tessi222 náš nar.34 t. Ve 2,5 nastupoval do dětské skupiny na celý den. A na začátku byl jediný, který řval jako tur - ale odpoledne, že musí domů :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: to jsme si připadali jako rodiče roku :lol:
Ja měla RP na 3 roky, pak stejně místo pro mě nebylo, tak jsme se domluvili na neplaceném volnu a mezi tím se nové, jiné místo našlo. Poslední dva nevyplacené příspěvky jsem rozložila do šesti a je. Tak mládě už obchází kolem MŠ a nemůže se dočkat a já od září do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3556
15.8.22 09:58

A kdy je narozená? Pokud třeba v lednu, tak bych rodičák prodloužila až do září. Není jisté, že ti v lednu vezmou dítě do školky. Radši si rodičák rozložit na déle, je to jistota. Pak můžeš chodit do práce a zároveň brát rodičák. Taky je třeba počítat s vyšší nemocností dítěte při nástupu do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.22 10:41

Zalezi na zdravotnim stavu, u nas 26 tt, vyvojova dysfazie, svalova hypotonie, nejedlik, ve trech letech na skolku absolutne nepripraveny, do skolky sel ve ctyrech, to teprve zacinal mluvit a doted ve skolce jen tri dopoledne v tydnu. mentalne je v poradku, ale rec a motorika spatna. to se neda naplanovat, co bude, nepocitali jsme, ze to bude tak narocne a dlouhodobe pres vsechny fyzioterapie, hipoterapie, logopedie…

• Citovat
  • Upravit
17024
15.8.22 11:13

Dcera narozena 26+0 bez vetsich problemu (chodit zacala ve 20 mesicich) nastoupila do skolky ce 2.5 letech na doporuceni neurologa - prospelo ji to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí