Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Zabatko Zatím mi všichni sousedi řekli, že je to strašná blbost, že bychom museli topit nonstop naplno a mít otevřený okna do kořán, aby to jelo pořád naplno..
Tak nezajistit si ve smlouvě výši záloh na jednotlivé položky je velká chyba. Zvlášť u 4 členné rodiny. To asi nebudou dvacetiletí nezkušení cucáci, že? Holt, lidičky, myšlení nebolí - následky jeho nepoužívání mohou. ![]()
Byt v OV, 3+1, záloha na služby 4500,–, vrací přeplatek 20 843,–. Juj, to bude zase dovča… ![]()
@Iustitia omnibus Nejspíš reaguješ na původní příspěvek, který je již starý, můj dotaz byl poněkud jiný.
@pavld Já fakt nechápu, kde vzali takovou pálku, mě se to zdá nereálné i kdyby jsme to topení měli zapnuté celoročně naplno, jsou tu termostaty relativně nové, topení se zapíná v září a v květnu vypíná, pokud jsem to pochopila správně, navíc to máme stažené tak na polovinu celou sezonu, na plno to máme vážně jen první dny, aby se topení odvzdusnilo ![]()
@pavld píše:
Byt v OV, 3+1, záloha na služby 4500,–, vrací přeplatek 20 843,–. Juj, to bude zase dovča…
Tak se to dělá ![]()
@Kattynka000 Ano, máš pravdu. Promiň. To byla reakce opravdu na původní dotaz. Koukala jsem i na ten tvůj a přijde mi to taky hodně. My topíme kotlem na plyn ve dvoupatrovém domě, zálohu máme 2000 Kč a nedopláceli jsme. A to je plyn mnohem dražší, takže se mi vůůůbec nezdá. ![]()
@Kattynka000 píše:
Ahoj ženy, prosím radu..Bydlíme druhým rokem v podnájmu. Nájem přiměřený, zálohy zasílá majitelka s tím, že na teplo posílá cca 1700,–. Za rok 2015, co jsme tu byli jen tři měsíce vše ok. Ovšem teď mi volala, že přišel nedoplatek 25000 na teplo?!Přitom máme klasické ústřední topení, zapínali jsme je v září, protože jsme ve druhém patře, aby se topení odvzdusnilo a měli teplo i nad námi, asi po 10 dnech jsme topení stáhli na polovinu s tím, že jsme ve 3+kk, topení je v obýváku (zapnuté na 3), pokojíku (zapnuté na 2) a ložnici (zapnuté na 2). Přijde mi to jako strašný nesmysl, vždyť i kdybychom ho měli puštěné naplno celoročně, tak tři radiátory nám přeci neudělají nedoplatek 25 000
Majitelka to bude reklamovat, že ji to taky přijde jako nesmysl, ale uplne se desim, jak je tohle mozné. Setkali jste se s tím nektěrá už?
Díky moc za rady
Máme 3+1, od června. Platíme 1200 za teplo(ustřední topení), 1800 za vodu.
Na teple máme přeplatek necelých 7000. Topilo se na můj vkus dost - mimo synův pokoj - tam je na měřáku nula)
@carambol Mě to pořád nejde do hlavy, ať se zeptám kohokoli, tak nechápu, mám dokonce známou, která v pražském bytě, podobném jako máme my, s klasickým ústředním topením, otočí kohoutkem na všech radiatorech na 5 a má to tak puštěné až do února, pak to stáhne a prý nedoplácí nic, zálohy podobné jako my.. ![]()
@Kattynka000 jestli ti to pomuze. Mame panelakovy byt 70m2. 3+kk protopeno cca 8000. Topime malo z baraku jsme zvykly na 20 v noci 18 mame i regulatory. Takze nedoplatek 25 000 je blbost
@Pidulka1991 já už fakt jen doufám, že je to omyl. Byla jsem zvyklá na baráku, že jsem kohoutky vůbec neotacela, celou topnou sezónu byly na trojku když jsem byla celou zimu na nemocenské doma. Teď na md to samé, topení nevypínám, je Zaple celou sezónu ale pořád tu mám těch 22-23°C. Kamarádka co má od září doteď zapnuté topení naplno v celém bytě, ani jednou ho nestála nedoplaci nic. Fakt nechápu ![]()
@Kattynka000 píše:
@Janli Takže když jsem měla topení stažené, aby se zbytečně neplýtvalo (dokonce jsme přes zimu často větraly, protože mě to panelákové suché teplo dělá problémy s dýcháním), tak pokud byla domovníkovi zima a pustil kotelnu na plno, tak to odnesu i já?No potěš.. Doufám, že je chyba ve výpočtu
Tak to je, ale hodně záleží na tom, jestli jste velký panelák napojený na centrální kotelnu nebo malý bytový dům s vlastní kotelnou. U vás bych to viděla spíše na chybu ve výpočtu nebo odečtu, zvlášť pokud ostatní v domě platili obvyklou cenu. Tolik se totiž za vytápění platí ve velkém rodinném domě.
Obavam se, ze to znama bude muset uhradit a myslim, ze by si mela promluvit s majitelkou a domluvit se na zvyseni zaloh a at si to necha presne rozepsat do dodatku k najemni smlouve. My jsme to vzdycky meli rozepsane presne za co platime. Co treba aby znama zkusila zazadat o preispevek na bydleni, alespon za to obdobi, kde mela ten sileny nedoplatek, alespon neco by mohla dostat, teda podle jejich prijmu. Za zkousku nic neda.
@Kattynka000 Poptej se sousedů v domě, kteří mají stejně velké byty. Ty náklady na teplo jsou +- stejné. Díky systému rozpočítávání (podlahová plocha, skutečná spotřeba, poloha bytu) bývají náklady na teplo podobné ať topíš nebo ne.
My doplácíme ve 2+1 letos 15000,–, minulé roky nám vraceli okolo 4000,– prý zdražovali a jinak se počítá topení, mě to nepřijde nereálné