Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím holky, poslední dobou mi začaly růst černé chloupky.. (brada, nos, prsa..) vím, že to u některých tmavších typu je normální..ale já jsem blondýna.. a navíc začal zlobit i menzes..opožďuje se.. čím to může být? Antinu neberu.. je mi 19
@claire2 píše:
Zdravím holky, poslední dobou mi začaly růst černé chloupky.. (brada, nos, prsa..) vím, že to u některých tmavších typu je normální..ale já jsem blondýna.. a navíc začal zlobit i menzes..opožďuje se.. čím to může být? Antinu neberu.. je mi píše: Více
Může to být zhoršenou štítnou žlázou
Nechci strašit, ale raději zajdi na gyndu.. může to být porucha, cysta nebo i nádor vaječníků. Ale taky jen rozházené hormony. No raději včas k dr.
Cystu jsem 2 roky zpátky měla..a mívala jsem bolesti..a teď právě, že nic.. tak snad tam nic nebude ![]()
Já jsem taky blondýna a rostou mi tmavší chloupky kolem prsou a nad horním rtem.. Při léčbě na neplodnost mi náhodou zjistili zvýšené androgeny (mužské pohl. hormony, které produkují nadledvinky) v krvi. Právě tmavšími chloupky se to projevuje. U mladých holek to není tak nic extra neobvyklého. A pokud holka není chlupatá jako chlap, tak se to snad ani nijak neřeší. Jenom to může znamenat v budoucnu vyšší riziko rakoviny vaječníků. Ale bez toho, aby ti někde u doktora vzali krev, můžeme tady jenom hádat ![]()
@Pajka89 dobrý den, mně toto zjistili také
Smím se zeptat, jak vás léčili či jak se třeba podařilo miminko? ![]()